Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 15:07

ΣOYΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Εντός έδρας ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ΠΑΟ και Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον
ΣOYΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Εντός έδρας ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ΠΑΟ και Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν εντός έδρας αποστολές, έπειτα από τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις κι έχοντας στο νου τους τους επαναληπτικούς για τα Play Off του Europa League και του Conference League, αντίστοιχα. Στα… μαλακά ΑΕΚ και Ολυμπιακός, στις Σέρρες ο Άρης.


Οι πρωταθλητές Ελλάδας, πάντως, με το 4-0 επί της Σάμροκ Ρόβερς είναι… με το 1,5 πόδι στο League Stage και περιμένουν πιο άνετοι στην Τούμπα τον Παναιτωλικό, ο οποίος καλείται να αντιδράσει μετά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από τη Λαμία (0-1).
Το «τριφύλλι», από την άλλη, φιλοξενεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Λεβαδειακό καλείται να μην την… ξαναπατήσει όπως με τον Αστέρα Τρίπολης, λίγες ημέρες πριν τη ρεβάνς με τη Λανς όπου η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θα προσπαθήσει να ανατρέψει την ήττα με 2-1 που γνώρισε στη Γαλλία.
Η ΑΕΚ δίνει δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, καθώς περιμένει στην OPAP Arena τη Λαμία. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα άφησε πίσω της τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό με το άνετο 3-0 επί του ΟΦΗ, αλλά κι εκείνη του Μαρίνου Σατσιά έδειξε τις προθέσεις της περνώντας νικηφόρα από το Αγρίνιο. Με «διπλό» ξεκίνησε κι ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας 2-0 στο Πανθεσσαλικό τον τοπικό Βόλο, με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται την Athens Kallithea FC. Η νεοφώτιστη ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι άντεξε στη Λιβαδειά (0-0) αλλά τώρα το εμπόδιο είναι πολύ ψηλότερο.
ΟΦΗ και Ατρόμητος θα αναζητήσουν στο Ηράκλειο την πρώτη νίκη της σεζόν. Ειδικά για τους Κρητικούς του Τραϊανού Δέλλα είναι επιβεβλημένη η καλή εμφάνιση έπειτα από την βαριά ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για τους Περιστεριώτες, οι μεταγραφές που έκαναν, ανέβασαν ψηλά τον πήχη για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία και το 1-1 της πρεμιέρας με τον Άρη άφησε γλυκόπικρη γεύση. Οι Θεσσαλονικείς ταξιδεύουν εκ νέου, αυτή τη φορά για τις κοντινές Σέρρες ,έχοντας και τη συμπαράσταση τουλάχιστον 1.000 φίλων τους. Ο Πανσερραϊκός, ωστόσο, έδειξε και στην Τούμπα αρκετά επικίνδυνος παρά την ήττα του (3-2), συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.
Στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης ευελπιστεί να… κεφαλαιοποιήσει το σπουδαίο διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού (0-1) κερδίζοντας (και) τον Βόλο που αναζητά τους πρώτους του βαθμούς.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:

Σάββατο
ΟΦΗ – Ατρόμητος, 7.30 μ.μ
Πανσερραϊκός – Άρης, 8 μ.μ.
ΑΕΚ – Λαμία, 9.30 μ.μ.

Κυριακή
Αστέρας Τρίπολης – Βόλος, 7 μ.μ.
ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός, 8.30 μ.μ.
Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός, 9 μ.μ.


Δευτέρα
Ολυμπιακός – Καλλιθέα, 8.30 μ.μ.