Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 21:50

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Πρεμιέρα με ντέρμπι Κυπαρισσία – Πανθουριακός, τι αλλάζει στο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Πρεμιέρα με ντέρμπι Κυπαρισσία – Πανθουριακός, τι αλλάζει στο πρωτάθλημα

Με ντέρμπι θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής Μεσσηνίας, καθώς στην πρεμιέρα (21-22 Σεπτεμβρίου) θα βρεθούν αντιμέτωποι η Κυπαρισσία και ο Πανθουριακός, όπως προέκυψε από τη σημερινή  κλήρωση που έγινε σε αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Η κυπελλούχος Μεσσηνίας Εράνη που υποβιβάστηκε από τη Γ’ εθνική, θα αντιμετωπίσει στην Καλαμάτα τον Ηρακλή, ενώ ο Πάμισος θα φιλοξενήσει στη Μεσσήνη τη νεοφώτιστη Φοινικούντα.

Η Στενωσιά και η Ομόνοια που προέρχονται, επίσης, από τη Β’ τοπική, παίζουν μεταξύ τους και ο τέταρτος της… παρέας της Β’ τοπικής Παναθηναϊκός Καλαμάτας, στην επιστροφή του μετά από 13 χρόνια στην Α’ τοπική, θα παίξει με τη Ράχη.

Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, αλλά με μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: Την υποχρεωτική συμμετοχή δύο παικτών κάτω των 20 ετών στην 11άδα σε όλη τη διάρκεια του ματς!

Κάτι που επεσήμανε και ο Άγγελος Γεωργόπουλος στο περιθώριο της χθεσινής κλήρωσης, από την οποία απουσίαζε για προσωπικούς λόγους ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης. Από πλευράς Ένωσης έδωσαν το “παρών” οι Αγγ. Γεωργόπουλος, Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, Κώστας Μπούνας και Πέτρος Αλάμαρας.

Ο κ. Γεωργόπουλος σημείωσε ότι οι ομάδες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές σχετικά με το “μέτρο των μικρών”, αλλά και με την αδειοδότηση των γηπέδων, ενώ στάθηκε ακόμα στο δυσάρεστο γεγονός της μείωσης των ομάδων. “Πριν από 10 χρόνια είχαμε 80 σωματεία και τώρα έχουμε 50”, είπε χαρακτηριστικά.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι η έλλειψη διαιτητών σε πανελλαδικό επίπεδο, με την ΕΠΣΜ να τα βγάζει οριακά πέρα στις αυξημένες υποχρεώσεις.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας έχει ως εξής:

Πάμισος- Φοινικούντα
Κυπαρισσία- Πανθουριακός
Θύελλα Χαρακοπιού- A.E. Μάνης
Παναθηναϊκός Καλαμάτας- Ράχη
Ηρακλής Καλαμάτας- Εράνη
Τέλλος Αγρας- Ακρίτας Κορώνης
Στενωσιά- Ομόνοια
Μεθώνη- Α.Ο. Διαβολιτσίου

* Όλο το πρόγραμμα στο αυριανό φύλλο της "Ε"