Τετάρτη, 03 Δεκέμβριος 2014 21:34

Διπλό τίτλου του ΠΑΟΚ μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" (2-1 τον Ολυμπιακό)

Γράφτηκε από τον
Διπλό τίτλου του ΠΑΟΚ μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" (2-1 τον Ολυμπιακό)

Στο ντέρμπι κορυφής ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης» επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική (εξ΄αναβολής) της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν οι Αθανασιάδης (43΄) και Περέιρα (49΄), ενώ για τους «ερυθρόλευκους» είχε ισοφαρίσει ο Φουστέρ (45+1).

 

Το παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και τον ΠΑΟΚ να αμύνεται πίσω από το κέντρο. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 22΄ με τον Γλύκο να αποκρούει το δυνατό συρτό σουτ του Μιλιβόγεβιτς. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε 5 λεπτά αργότερα (27’), όταν ο Τζανδάρης έπιασε το δυνατό μακρινό σουτ, αλλά ο Ρομπέρτο απόκρουσε με γροθιές.

Στο 43΄ όμως οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Σκόνδρα να κάνει την κοντινή παράλληλη σέντρα και την μπάλα να φτάνει στα πόδια του αμαρκάριστου Αθανασιάδη που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Ο Ολυμπιακός, όμως, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις σε 1-1 με καταπληκτικό τέρμα του Φουστέρ, που μετά το κόρνερ του Ντομίνγκες έπιασε απευθείας σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Γλύκου.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημίχρονου (49΄) ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε και πάλι το προβάδισμα χάρις σε ένα φοβερό γκολ του Φακούντο Περέιρα, ο οποίος με ασύλληπτο μακρινό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ρομπέρτο.

Η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο 69΄ με τον Ελαμπντελαουΐ να βρίσκει με σέντρα τον Φουστέρ στην «καρδιά» της περιοχής του ΠΑΟΚ αλλά η προβολή του Ισπανού μεσοεπιθετικού δε βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι, που όσο πλησίαζε το σφύριγμα της λήξης πίεζαν όλο και περισσότερο, έχασαν ακόμα μια καλή ευκαιρία στο 80΄ με το Γλύκο να σταματάει το σουτ του Κασάμι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ΠΑΟΚ πέτυχε ακόμα ένα τέρμα με τον Τζανδάρη αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από λανθασμένη απόφαση του επόπτη.

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του στο «Γ.Καραϊσκάκης», πρώτη μετά από περίπου τέσσερα χρόνια, απόκτησε «αέρα» 5 βαθμών από το δεύτερο Ολυμπιακό στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Φουστέρ- Κάτσε, Τζανδάρης, Ρατς, Σκόνδρας, Γκολάσα

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (61΄ Κασάμι), Αφελάι (60΄ Ντοσεβί), Φουστέρ, Τσόρι, Μήτρογλου (67΄ Μπενίτες).

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Τζιόλης, Σκόνδρας (56΄ Παπαδόπουλος), Κάτσε, Γκολάσα, Τζανδάρης, Περέιρα (90+1 Ποζατζίδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ