Πέμπτη, 04 Δεκέμβριος 2014 12:20

Ποινική δίωξη σε 16 για στημένους αγώνες!

Γράφτηκε από τον
Ποινική δίωξη σε 16 για στημένους αγώνες!

Εσκασε η βόμβα καθώς ασκήθηκε δίωξη σε 16 παράγοντες του ποδοσφαίρου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στημένους αγώνες, χωρίς όμως να ανακοινωθούν ονόματα!  

 

Οι φήμες που οργιάζαν ότι την Πέμπτη (4/12) αναμενόταν το βούλευμα του αθλητικού εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, για την πιθανή ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, είχαν βάση. Ο αθλητικός εισαγγελέας φώναξε για ενημέρωση τους δικαστικούς συντάκτες και η ενημέρωση έγινε απο τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, κ.Ζαγοραίο.

 

Oπως αποκάλυψε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, πρόκειται για 16 άτομα στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση) και δωροδοκία-δωροληψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  δεν μπορεί να ανακοινώσει τα ονόματα των κατηγορουμένων γιατί δεν έχει γίνει ακόμη άρση του απορρήτου. Ούτε διευκρίνησε αν ανάμεσά τους είναι οι αρχικά 11 ύποπτοι. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιρικούς παράγοντες και διαιτητές, ενώ για κάποιους οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και για κάποιους σε βαθμό πλημμελήματος.

πηγη gazzetta.gr