Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 19:52

ΑΕΚ Β’ – Ηλιούπολη 2-2: Μοιράστηκαν βαθμούς σε ένα ματς... φωτιά (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΑΕΚ Β’ – Ηλιούπολη 2-2: Μοιράστηκαν βαθμούς σε ένα ματς... φωτιά (βίντεο)

Η ΑΕΚ Β' κατάφερε στην εκπνοή του αγώνα να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας, σε μια συναρπαστική αναμέτρηση με την Ηλιούπολη, που έληξε 2-2 για τη 2η αγωνιστική της Super League 2.

Ο αγώνας είχε ανατροπές και… δράμα μέχρι τα τελευταία λεπτά. Η ομάδα από τη Νότια Προάστια άνοιξε το σκορ Νωρίς, όμως η ΑΕΚ Β ισοφάρισε και παρότι οι φιλοξενούμενοι δεν προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις, η ΑΕΚ Β εξασφάλισε τον βαθμό με το γκολ στο τελευταίο λεπτό.

Με αυτήν την ισοπαλία, η ΑΕΚ Β' παρέμεινε αήττητη, ενώ η Ηλιούπολη πήρε τον πρώτο της βαθμό για τη σεζόν.

Πιο δυνατά η Ένωση – Το γκολ η Ηλιούπολη

Η ΑΕΚ Β' μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, επιδιώκοντας να πάρει τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο, παρά την αρχική της υπεροχή, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Στο 16ο λεπτό η ΑΕΚ Β' είχε την πρώτη ευκαιρία με ένα σουτ που πέρασε εκτός εστίας.

Το παιχνίδι πήρε άλλη τροπή στο 23ο λεπτό, όταν η Ηλιούπολη κέρδισε πέναλτι μετά από το χέρι του Θεοδωρίδη. Ο Μαυριάς ανέλαβε την εκτέλεση και βρήκε δίχτυα, κάνοντας το 0-1 για την ομάδα του.

Η αποβολή και η αντίδραση

Η Ηλιούπολη, όμως, δεν έμεινε για πολύ σε πλήρη σύνθεση, καθώς στο 35′ ο Μαιδανός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον αρχηγό της ΑΕΚ Β', Ρουκουνάκη, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η ΑΕΚ Β' εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχής και άρχισε να ανεβάζει στροφές. Στο 42′ ο Νίνο απείλησε με μια καλή ευκαιρία, ενώ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στο 45+1′, ο Παυλάκης βρέθηκε κοντά στην φάρση, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Αμέσως μετά, στο 45+2′, οι “κιτρινόμαυροι” δημιούργησαν ακόμη μία ευκαιρία, χωρίς όμως να βρουν στόχο.

Προειδοποίησε με δοκάρι και μετά ισοφάρισε

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ένωση συνέχισε να πιέζει, και στο 57′ ο Ρουκουνάκης σηματοδότησε το δοκάρι σε μια από τις καλύτερες στιγμές του αγώνα. Η πίεση της ΑΕΚ Β' απέφερε τελικά καρπούς στο 63ο λεπτό, όταν ο Κατσικάς εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην περιοχή της Ηλιούπολης και με ψυχραιμία πλασέ από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Με 10 και οι δύο

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, ασκώντας έντονη πίεση, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, ο Πολίτης σε δύο φάσεις είπε «οχι» στον Ρουκουνάκη. Στο 76′, η ΑΕΚ Β' έμεινε επίσης με δέκα παίκτες, καθώς ο Μανίσα αποβλήθηκε, εξισορροπώντας την αριθμητική κατάσταση των δύο ομάδων έτσι.

Εγινε ροντέο στο τέλος

Ο αγώνας μεταξύ ΑΕΚ Β' και Ηλιούπολης είχε δραματική εξέλιξη στα τελευταία λεπτά. Αν και οι ομάδες έδειξαν επιφυλακτικότητα στο τελευταίο τέταρτο, η Ηλιούπολη εκμεταλλεύτηκε μια ασυνεννοησία της άμυνας της ΑΕΚ Β' και του τερματοφύλακα Αγγελόπουλου, με τον Αλεξόπουλο να σκοράρει στο 90′.

Παρ' όλα αυτά, η ΑΕΚ Β' απέδειξε ότι είναι «πολύ σκληρή για να πεθάνει», καθώς ο Θεοδωρίδης ισοφάρισε στο 90'+6', χαρίζοντας στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΑΕΚ (Νίκος Κούστας): Αγγελόπουλος, Μανίσα, Κοσίδης, Παυλάκης, Κάτσικας (88′ Βαλκάνης), Ρουκουνάκης, Μαρούτσης (59′ Άνθης), Νίνο (46′ λ.τ Κοντονίκος), Σόσα (59′ Λεφράνκ), Γκολφίνος (46). ′ Ντοναλντόνι), Θεοδωρίδης.

Ηλιούπολη (Σάκης Παπαβασιλείου): Πολίτης, Καρανίκας, Μαϊδανός, Πολυχρόνης (90+4′ Πατάπης), Μαριάνοβιτς, Λάμτσε, Μλαντένοβιτς (46′ Σερπέζης), Θωμαΐδης, Άλβες (90′ Ενομό), Μάνος (65′) Μπάνος (65′ ). , Μαυριάς (65′ Αλεξόπουλος).

Πηγή: monobala.gr