Πέμπτη, 04 Δεκέμβριος 2014 19:18

Με Πέτριτς ο Παναθηναϊκός 1-0 στο Αγρίνιο

Γράφτηκε από τον

«Ζωντανός» στη μάχη του τίτλου έμεινε ο Παναθηναϊκός, που πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο με 1-0 επί του Παναιτωλικού (πρώτη ήττα μετά από 6 παιχνίδια), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που χάρισε στους «πράσινους» την 4η σερί νίκη τους πέτυχε στο 81΄ ο Πέτριτς.


Σε...ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τον Παναθηναϊκό εξελίχθηκε το παιχνίδι, ωστόσο, και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να σκοράρουν στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όταν έφτασαν τρεις φορές πολύ κοντά στο γκολ.
Παίζοντας...υποφερτά κι εκμεταλλευόμενος τη νωχελικότητα των παικτών του Παναιτωλικού, ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος έως τη συμπλήρωση του ημιώρου στο Αγρίνιο, διάστημα στο οποίο έχασε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες.
Ο Μπαϊράμι, στο 9΄, μπήκε με...μέτωπο προς την εστία του Ράφαελ, είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά την παρέμβαση του Κούσα, αλλά νικήθηκε από το Βραζιλιάνο γκολκίπερ στο τετ-α-τετ που είχαν. Η μπάλα κατέληξε στον Πέτριτς, ο οποίος σε άδεια εστία κατάφερε να αστοχήσει!
Νέα καλή φάση για τους «πράσινους» στο 23΄, με την κεφαλιά του Πέτριτς από τη σέντρα του Νάνο να περνάει λίγο άουτ. Οι «πράσινοι» πίεζαν πάρα πολύ την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Μέσα σε ένα λεπτό, στο 29΄, το «τριφύλλι» άγγιξε δύο φορές το γκολ, αρχικά με το πλασέ του Μπούι που απόκρουσε στη γραμμή ο Κούσας και στη συνέχεια με νέο πλασέ του Καρέλη, που έδιωξε σε κόρνερ ο Ράφαελ.
Από το 30΄ και μετά «ξύπνησε» ο Παναιτωλικός. Στο 35΄ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Κάπελ (απόκρουσε ο Στιλ) και στη συνέχεια το σουτ του Νίκολας Μαρτίνες πέρασε λίγο άουτ. Ο τελευταίος στο 38΄, αφού «άδειασε» το Ζέκα, έπιασε το σουτ κι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Άγγλου τερματοφύλακα, στην πιο σπουδαία φάση των γηπεδούχων μέχρι τότε.
Η «απάντηση» των φιλοξενούμενων ήρθε στο 45΄ με τον Πέτριτς να πλασάρει το Ράφαελ και να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι.
Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ. Στο 58΄ από την ασίστ του Μπεργκ, ο Μπούι βγήκε απέναντι από το Ράφαελ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε με το πόδι σωτήρια ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού.
Οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι στη συνέχεια, ωστόσο, δε μπορούσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού και το ματς στα τελευταίο 15λεπτο έγινε...ροντέο. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν κενούς διαδρόμους και ήταν πάρα πολύ απειλητικοί στις αντεπιθέσεις τους, παρ΄ όλα αυτά από μία στημένη φάση (κόρνερ) η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου βρήκε τον τρόπο να σκοράρει στο 81΄ με την κεφαλιά του Πέτριτς.
Διαιτητής: Μ.Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Γοδόι, Κέβιν Μαρτίνες - Μπούρμπος
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ.Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν Μαρτίνες, Κούσας, Μπεχαράνο, Κάπελ (79΄ Κόρμπος), Γοδόι, Βιγιαφάνες, Νίκολας Μαρτίνες, Ετζενγκέλε, Βασιλείου (65΄ Αλβες), Φωτάκης (72΄ Καλογέρης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Δώνης, Ζέκα, Μπούι (79΄ Λαγός), Μπαϊράμι (76΄ Ντίνας), Καρέλης (53΄ Μπεργκ), Πέτριτς

πηγη ΑΠΕ