Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 17:42

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΡΟΔΟΣ 3-1: Πρώτη νίκη στη Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΡΟΔΟΣ 3-1: Πρώτη νίκη στη Γ’ εθνική

Σε υπόθεση ενός ημιχρόνου εξελίχθηκε ο εντός έδρας αγώνας του Μιλτιάδη με τη Ρόδο, όπου η ομάδα του Πύργου σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής επικρατώντας με 3-1.


Η Μεσσηνιακή ομάδα κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να πάρει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, καθώς προηγήθηκε με 3-0 και στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης κάνοντας σωστή διαχείριση πήρε το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Ηταν το πρώτο ματς στη έδρα του, το γήπεδο των Γαργαλιάνων, αφού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε αντιμετωπίσει στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία την Κόρινθο, ματς το οποίο έληξε 0-0. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και την προηγούμενη αγωνιστική στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αιγέα Πλωμαρίου και χθες κατάφερε με την εμφάνιση κυρίως στο πρώτο 45λεπτο, να προσγειώσει τη φιλοξενούμενη Ρόδο, που έχει βλέψεις για είσοδο στην 5άδα.
Ηταν μια νίκη ψυχολογίας, αφού επιτεύχθηκε απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα, που όπως αναφέραμε παραπάνω θέλει να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη 5άδα.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 7ό λεπτό ο Αθανασόπουλος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Ρόδου και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 30’ ο Οπόκου με ασίστ τροφοδότησε τον Ηλιόπουλο, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-0. Στο 36’ ο Γιαννόπουλος ύστερα από ατομική προσπάθεια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατό σουτ σημείωσε το 3-0. Ο Ηλιόπουλος είχε την ευκαιρία να βάλει ακόμη ένα γκολ 5 λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 40’ ο έμπειρος επιθετικός επιχείρησε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια “έσκασε” στο έδαφος, αλλά έξω από τη γραμμή του τέρματος.
Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη λήξη του α’ μέρους, αλλά και σε όλο το δεύτερο 45λεπτο, ο Μιλτιάδης δεν επέτρεψε στην αντίπαλο του να ελπίζει ότι μπορεί να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 85’ σε 3-1 με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Βουλεκάτου (στο οποίο υπέπεσε σύμφωνα με τον διαιτητή ο Καπετανάκης).
Οι Μιχάλης Φασουλής και Αλέκος Τσατάς έκαναν σωστή διαχείριση στο β’ μέρος, θέλοντας να κρατήσει ο Μιλτιάδης το υπέρ του αποτέλεσμα. Φρόντισαν ώστε η ομάδα να κρατήσει το προβάδισμα, αλλά να μπορέσει μέχρι τέλος να κρατήσει και το μηδέν στην άμυνα. Οταν χρειάστηκε μάλιστα φρέσκαραν την ομάδα, βλέποντας κάποιους παίκτες να έχουν κουραστεί και με τις διορθωτικές κινήσεις που έκαναν η ομάδα κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της θετικό αποτέλεσμα.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Χάμος, Παϊτέρης, Θώδης, Καπετανάκης, Καντούτσης, Γκεβόρι, Οπόκου (78’ Τζιόλας), Ηλιόπουλος, Αθανασόπουλος (88’ Μπολούν), Παπαδόπουλος (60’ Γεωργόπουλος), Γιαννόπουλος (60’ Καψάλης).

Γ' ΕΘΝΙΚΗ - 3ος όμιλος
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(3η αγωνιστική)
Ελλάς Σύρου – Αιγέας Πλωμαρίου 6-0
Νέα Αρτάκη – ΑΕ Μυκόνου 1-1
ΠΑΣ Κόρινθος – Πανγυθεατικός 6-1
ΑΕΡ Αφάντου – ΑΟ Λουτρακίου 3-1
Αστέρας Σταυρού – Απόλλων Ευπαλίου 2-0
Παναιγιάλειος – Αμαρυνθιακός 1-0
Μιλτιάδης – Ρόδος 3-1
Πανναυπλιακός – ΑΕ Μαλεσίνας 2-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Αστέρας Σταυρού 4-0 7
-. Νέα Αρτάκη 5-3 7
3. Ελλάς Σύρου 8-2 6
4. Μιλτιάδης 3-1 5
-. Πανναυπλιακός 6-5 5
-. Παναιγιάλειος 2-1 5
7. Κόρινθος 6-1 4
-. Αμαρυνθιακός 4-2 4
-. ΑΟ Λουτρακίου 3-4 4
-. Ρόδος 2-3 4
11. ΑΕ Μυκόνου 3-3 3
-. ΑΕΡ Αφάντου 4-6 3
-. Απόλλων Ευπαλίου 2-4 3
14. ΑΕ Μαλεσίνας 2-3 1
-. Αιγέας Πλωμαρίου 0-8 1
16. Πανγυθεατικός 4-11 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 13 Οκτωβρίου)
Αστέρας Σταυρού - ΑΕΡ Αφάντου
ΑΟ Λουτρακίου - Παναιγιάλειος
Απόλλων Ευπαλίου - Μιλτιάδης
Αμαρυνθιακός - Πανναυπλιακός
Ρόδος - Ελλάς Σύρου
ΑΕ Μαλεσίνας - Νέα Αρτάκη
Αιγέας Πλωμαρίου - Πανγυθεατικός
ΑΕ Μυκόνου - Κόρινθος