Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 14:33

AEK B’ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-2: Επεσε από την κορυφή

Γράφτηκε από τον
AEK B’ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-2: Επεσε από την κορυφή

Ισοπαλία στο «Σταύρος Μαυροθαλλασίτης», ισοπαλία και στα Σπάτα. Οι απώλειες βαθμών στην Αττική συνεχίζονται για την Καλαμάτα, που έμεινε μακριά από τη νίκη για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Μετά το 1-1 με το Αιγάλεω πριν από μια εβδομάδα, η μεσσηνιακή ομάδα μοιράστηκε χθες τους βαθμούς (2-2) και με την ΑΕΚ Β’, με συνέπεια να πέσει για πρώτη φορά από την κορυφή του β’ ομίλου της Super League 2. Και αυτό γιατί λίγη ώρα αργότερα, η Κηφισιά περνούσε νικηφόρα από την Πάτρα (2-1 την Παναχαϊκή) και αποσπάστηκε δύο βαθμούς από τη «Μαύρη Θύελλα». Αν μάλιστα νικήσει και ο Πανιώνιος σήμερα το Αιγάλεω, τότε η Καλαμάτα θα βρεθεί στην 3η θέση.


Με το χθεσινό 2-2 συνεχίστηκε και η αρνητική παράδοση κόντρα στη δεύτερη ομάδα της Ενωσης, καθώς η Καλαμάτα δεν έχει νίκη σε επίπεδο πρωταθλήματος (3 ισοπαλίες και 2 ήττες), ενώ μέχρι χθες δεν είχε καν σκοράρει.
Τα πράγματα θα μπορούσαν μάλιστα να είναι χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, αφού στο 5’ ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 (Κοντονίκος και Σόσα οι σκόρερ), η Καλαμάτα ισοφάρισε σε διάστημα εννέα λεπτών, από το 30’ μέχρι το 39’ με Μπαράλες και Παμλίδη, αλλά μέχρι εκεί.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν τόσο πλούσιο σε φάσεις, όσο το πρώτο και αν μια ομάδα είχε τις μεγάλες ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, αυτή ήταν η ΑΕΚ Β’.


Ο Θεοδωρίδης δύο φορές στο 67’ και στο 72’ βρέθηκε φάτσα με το… γκολ, αλλά στην πρώτη περίπτωση τον νίκησε ο Κότσαρης, ενώ πέντε λεπτά αργότερα πλάσαρε άουτ στο μεταξύ τους τετ α τετ. Η Καλαμάτα απείλησε μόνο στο 93’ με το φάουλ του Μορέιρα και ενώ από το 85’ αγωνιζόταν με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Θεοδωρίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τελικό αποτέλεσμα δεν άφησε έτσι καμία ομάδα ικανοποιημένη.
Την ΑΕΚ Β’ γιατί είχε προβάδισμα δύο τερμάτων με το "καλημέρα" και ευκαιρίες στο β’ ημίχρονο και την Καλαμάτα γιατί δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή, όπως στην πρεμιέρα με τα Χανιά και έχασε δύο ακόμα βαθμούς στην προσπάθεια για άνοδο.

Μπήκε… υπνωτισμένη

Η ΑΕΚ Β’ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό σκοράροντας στις δύο πρώτες φάσεις της στο παιχνίδι, καθώς η άμυνα της Καλαμάτας ήταν… ανύπαρκτη. Στο 3’ ο Κοντονίκος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 και στο 5’ ο Σόσα με τους αμυντικούς να είναι σε απόσταση σημείωσε επίσης με σουτ το 2-0. Ο ίδιος επιχείρησε να σκοράρει με τεχνικό σουτ και στο 13’, αλλά ο Κότσαρης μπλόκαρε την μπάλα. Η «Μαύρη Θύελλα» ξύπνησε μετά το τέταρτο και στο 30’ μπήκε ξανά στο ματς, όταν από σέντρα του Μορέιρα και αδύναμο σουτ του Παμλίδη, ο Μπαράλες βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με έξυπνο τακουνάκι μείωσε σε 2-1. Στο 39’ έγινε το 2-2 με δυνατό σουτ του Παμλίδη εκτός περιοχής.

Η ΑΕΚ Β’ τις ευκαιρίες

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, έγινε περισσότερο παιχνίδι κέντρου με αρκετές μονομαχίες. Η Καλαμάτα είχε περισσότερη ώρα την μπάλα, αλλά η ΑΕΚ Β’ ήταν πιο επικίνδυνη όταν έκλεβε μπάλες. Στο 66’ ο Σόσα δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Κότσαρη να διώχνει σε κόρνερ. Στο 67’ ο Θεοδωρίδης (από σέντρα του Ρουκουνάκη) δεν μπόρεσε με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή να νικήσει τον τερματοφύλακα της Καλαμάτας, που έκανε σωτήρια απόκρουση. Ο ίδιος παίκτης έφυγε στο 72’ στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε τον εξερχόμενο Κότσαρη, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε μοναδικό τετ α τετ. Στο 85’ ο Θεοδωρίδης αντίκρισε τη β’ κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι Μέγα (Πιερίας), αλλά η ομάδα του δεν το πλήρωσε, μιας και στο 93’ ο Θεοχάρης απέκρουσε την μπάλα στο φάουλ του Μορέιρα και ενώ αυτή είχε αλλάξει πορεία, χτυπώντας στο ανθρώπινο τείχος.
ΑΕΚ Β’: Θεοχάρης, Μανίσα, Κοσίδης, Παυλάκης, Κάτσικας (69′ Λεφράνκ, 92′ Αντωνόπουλος), Ρουκουνάκης, Κολιμάτσης (79′ Μαυρουδής), Γκολφίνος, Σόσα (92′ Τζ. Γκαρσία), Κοντονίκος (46′ Κανελλόπουλος), Θεοδωρίδης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κότσαρης, Βασιλαντωνόπουλος (46′ Ουές), Βαλεριάνος, Στρούγγης, Πίρινεν, Μουστακόπουλος (95′ Κατάλντι), Μορέιρα, Ριένστρα (60′ Ξενιτίδης), Γρίβας, Παμλίδης (75′ Φρίμπονγκ), Μπαράλες.