Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 15:50

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΙΩΝ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-1: Νίκησε και παραμένει μόνη στην κορυφή

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΙΩΝ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-1: Νίκησε και παραμένει μόνη στην κορυφή

Η Εράνη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο σπουδαίο ντέρμπι με τον Ακρίτα Κορώνης μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με σκορ 2-1.

Οι Φιλιατρινοί συνεχίζουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας το απόλυτο των βαθμών μετά και το πέρας της 4ης αγωνιστικής στην Α' τοπικής.

Οι δύο ομάδες φανέρωσαν πτυχές του πλούσιου επιθετικού τους ταλέντου σ’ ένα ανοιχτό και χωρίς σκοπιμότητες ματς, πάνω σ’ έναν εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο που θύμιζε... χαλί. Αυτοί που απείλησαν πρώτοι ήταν οι γηπεδούχοι, με τον Βαρβεράκη να δείχνει σε ετοιμότητα και να εξουδετερώνει πέφτοντας στην δεξιά του γωνία το μακρινό σουτ του Μιχόπουλου.

Στη συνέχεια κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου. Είναι χαρακτηριστικό πως η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 27'. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σαραντόπουλου, ο Βαρβεράκης δεν έδιωξε αποτελεσματικά, με την μπάλα να παραμένει “ζωντανή” μέσα στην περιοχή και τους Καρακατσάνη, Κωνσταντόπουλο, Καπλάνη να σουτάρουν διαδοχικά πάνω στα σώματα των αμυντικών. Η Εράνη άνοιξε το σκορ μετά από έναν ωραίο συνδυασμό στο 32'.

Ο Κόλλιας έκανε τρομερή διαγώνια πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Μιχόπουλος πρόλαβε πριν η μπάλα περάσει εκτός γηπέδου και γύρισε προς τον Σαραντόπουλο, ο οποίος σκόραρε από κοντά, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε αυτή τη φάση, καθώς θεώρησαν ότι ο σκόρερ ήταν σε αντικανονική θέση. Στο 35' ο Σαραντόπουλος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Βαρβεράκη με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, αλλά ο πορτιέρο του Ακρίτα έδιωξε με υπερένταση.

Στο 41' ο Μιχόπουλος συνέκλινε από τα δεξιά και σέντραρε προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Σπυρόπουλος είχε όλο τον χώρο και τον χρόνο να κατεβάσει την μπάλα, αλλά το τελείωμα του ήταν κακό, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 42' ο Γιακουμής με σέντρα ακριβείας βρήκε τον ξεχασμένο στο πίσω δοκάρι Κουλόπουλο, ο οποίος προτίμησε να τελειώσει την φάση με πλασέ στην κίνηση, αντί να χρησιμοποιήσει το κεφάλι και η μπάλα κατέληξε δίπλα από την εστία του Αντωνόπουλου και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο ανοιχτό, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν ένα δεύτερο τέρμα προκειμένου να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση της νίκης και τους φιλοξενούμενους να αναζητούν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 47' οι Φιλιατιρνοί βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση μετά από κλέψιμο στον χώρο της μεσαίας γραμμής από τον Ράτο, ο Μιχόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Κόλλια, ο οποίος έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως η προσπάθεια του αποκρούστηκε από το δεξί δοκάρι και οι αμυντικοί στη συνέχεια απομάκρυναν.

Στο 52' ο Καπλάνης εκτέλεσε ένα πλάγιο άουτ, ο Κόλλιας “τσίμπησε” την μπάλα με το κεφάλι και ο Κωνσταντόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βαρβεράκη, αλλά ο τερματοφύλακας της ομάδας της Κορώνης απομάκρυνε σωτήρια το πλασέ που επιχείρησε ο αντίπαλος του. Στο 56' ο Μιχόπουλος πίεσε τον Κουτσουμπό και από την κόντρα στα δικά του πόδια η μπάλα έφτασε στον Κόλλια, που πλάσαρε με τη μία, με τον Βαρβεράκη να έχει και πάλι απάντηση. Στο 62' ο Τιμπλαλέξης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με τον Αντωνόπουλο καλού κακού να διώχνει με τις γροθιές. Το δεύτερο γκολ των Φιλιατρινών ήρθε στο 73' από στημένη φάση και ολιγωρία της άμυνας. Ο Μιχόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά και ο Καπλάνης ολομόναχος στη μικρή περιοχή κατάφερε να πάρει την κεφαλιά και να σκοράρει για το 2-0 της Εράνης. Οι παίκτες του Ακρίτα, χωρίς να έχουν κάτι να χάσουν, βγήκαν στην επίθεση και τέσσερα λεπτά αργότερα κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς, μειώνοντας σε 2-1.

Ο Μουτζούρης έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή σέντραρε και η μπάλα μετά από “καραμπόλα” έφτασε στον Γιακουμή, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από το σημείο εκείνο το ματς πήρε... φωτιά, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Στο 86' ο Τιμπλάξης από τα δεξιά γέμισε προς την περιοχή, ο Γκαϊδόγιαννης πήρε την κεφαλιά, με τον Καπλάνη στη συνέχεια να τον ρίχνει στο έδαφος και τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι, όμως και σε αυτή την περίπτωση ο κ. Καυκάς είχε αντίθετη άποψη. Στις καθυστερήσεις του αγώνα λίγο έλειψε η ομάδα της Κορώνης να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Σταμάτης με μακρινή εκτέλεση φάουλ έφερε την μπάλα στα αντίπαλα καρέ, εκεί όπου ο Κουτσουμπός έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, όμως ήταν αδύναμο ώστε να ανησυχήσει τον Αντωνόπουλο και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Φιλιατρινούς να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Βαγγέλης Στουρνάρας): Αντωνόπουλος, Καπλάνης, Μπινιώρης, Καρακατσάνης (74' Τσακωνάκος), Ράτο, Μπουρδέκας, Μιχόπουλος (90+2' Καραχάλιος), Σπυρόπουλος (90+2' Χάρμπας), Κωνσταντόπουλος, Σαραντόπουλος (74' Φλαριώτης), Κόλλιας.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ (Παναγιώτης Δρούγας): Βαρβεράκης, Μαλιόγκας, Κουτσουμπός, Τιμπλαλέξης, Σταμάτης, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, Κουλόπουλος, Γιακουμής, Χοτζόλι (58' Γκαϊδόγιαννης), Νίκος Λυμπερόπουλος (10' λ. τρ. Τσελάι), Παναγιωτόπουλος (62′ Μουτζούρης).