Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 16:36

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Φιλικό με τους παλαίμαχους της “FC Πόντος Μονάχου” έδωσε το τεχνικό σταφ (φώτο)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Φιλικό με τους παλαίμαχους της “FC Πόντος Μονάχου” έδωσε το τεχνικό σταφ (φώτο)

Τους παλαίμαχους της “FC Πόντος Μονάχου” αντιμετώπισε μια ομάδα που απάρτιζαν μέλη του τεχνικού επιτελείου, εργαζόμενοι στην ΠΑΕ Καλαμάτα, αλλά και ορισμένοι παλιοί παίκτες της ομάδας, σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας (21/10) στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Η “FC Πόντος Μονάχου” είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το μακρινό 1968 από την πρώτη γενιά Ποντίων που εγκαταστάθηκε στο Μόναχο και που λαμβάνει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα της περιοχής. Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας επισκέπτονται κάθε χρόνο την χώρα καταγωγής τους, δίνοντας φιλικά παιχνίδια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Μετά την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, επόμενος σταθμός ήταν η Καλαμάτα. Αφορμή στάθηκε η μακροχρόνια φιλία που συνδέει τον νυν γενικό αρχηγό της Μαύρης Θύελλας, Αντώνη Μαυρέα με τον Αριστείδη Καρασαββίδη, από την εποχή που υπήρξαν συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Καλαμάτας, Γιώργος Λαζαρίδης. Μέρος του φιλικού παρακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας, Γιώργος Βαλεριάνος, Αμπντούλ Ουές, Γιώργος Μουστακόπουλος, Φροίξος Γρίβας, Τίμος Τσελεπίδης, Γιώργος Λαδάς και Αριστείδης Καστόρας, ο μέχρι πρότινος βοηθός του Νίκου Αναστόπουλου, Ανδρέας Σκέντζος και ο προπονητής τερματοφυλάκων της Μαύρης Θύελλας, Σλόμπονταν Σούιτσα.

Πριν την έναρξη του αγώνα ο Αντώνης Μαυρέας και ο μεταφραστής της Μαύρης Θύελλας, Στέλιος Παπαδόπουλος, μοίρασαν αναμνηστικά δώρα στα μέλη της φιλοξενούμενης αποστολής, που περιλάμβαναν παραδοσιακά προϊόντα από μαγαζιά της περιοχής, ενώ μετά το τέλος παρατέθηκε δείπνο σε γνωστό εστιατόριο της Παραλίας.

Για την ιστορία το παιχνίδι έληξε με 5-1 υπέρ της ομάδας της Καλαμάτας και σκόρερ τους Φωτεινάκη (2), Παπανικολάου, Κοσμάτο και Πράστο, ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Αραμαδανίδη.

Διαιτητής της φιλικής συνάντησης ήταν ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, με βοηθούς τους Αντώνη Μιχαλόπουλο και Γιάννη Τράντα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Αντωνόπουλος, Δρακόπουλος, Καμαρινόπουλος, Μαυρέας, Στέφανος, Κακαλέτρης, Δέδες, Αναγνωστόπουλος, Αλεξανδρής, Παπανικολάου, Ζέρβας.

Αγωνίστηκαν και οι Αλεξανδρόπουλος, Κοσμάτος, Ηλιόπουλος, Ι. Παπαδόπουλος, Πράστος, Φωτεινάκης, Τζανετέας.

FC ΠΟΝΤΟΣ ΜΟΝΑΧΟΥ: Αζναουρίδης, Χατζηελευθεριάδης, Κατσιγιάννης, Λιανός, Κατερτζίδης, Χατζηθεοδωρίδης, Αραμαδανίδης, Καρασαββίδης, Φιλέντας, Παπαδόπουλος, Παγωμένος (αρχική ενδεκάδα), Ηλιόπουλος, Κούτας, Κοτζασάββας, Βουλγαρίδης.