Πέμπτη, 18 Δεκέμβριος 2014 21:42

Ακριτικό... χαστούκι στον Παναθηναϊκό

Γράφτηκε από τον
Ακριτικό... χαστούκι στον Παναθηναϊκό

Με εμφατικό τρόπο η Ξάνθη διατήρησε το απόρθητο της έδρας της (6 νίκες, μία ισοπαλία), επικρατώντας με 4-2 του Παναθηναϊκού, στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Γούτας στο 3΄, ο Βασιλακάκης στο 16΄, ο Σολτάνι στο 52΄ και ο Καπετάνος στο 63΄ ήταν οι σκόρερ της ακριτικής ομάδας, ενώ για τον Παναθηναϊκό και τα δύο γκολ πέτυχε ο Καρέλης (17΄, 65΄).

 

Η τραγική άμυνα του Παναθηναϊκού, η απουσία του Μπεργκ (ανέβασε πυρετό πριν το ματς κι αποκλείστηκε) και η κακή βραδιά των περισσότερων παικτών του (πλην του Καρέλη) επέφεραν την πιο βαριά ήττα των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα (πρώτη μετά από 6 αναμετρήσεις). Η εικόνα των «πρασίνων», όπως και στο ματς της Τρίπολης δεν ήταν εικόνα ομάδας που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα κι όπως συνέβη και μετά το 4-2 της Ξάνθης επί του ΠΑΟΚ, το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη νέα γκέλα του «δικεφάλου» (3-0 από τον ΠΑΣ) κι έμεινε 5 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Από την άλλη, όμως, δεν θα πρέπει να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι η Ξάνθη ήταν η μοναδική ομάδα μέχρι τώρα στη Σούπερ Λίγκα που κατάφερε όχι απλά να παίξει στα ίσια τον Παναθηναϊκό, αλλά να του δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην άμυνα και να κερδίσει κατά κράτος τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε η Ξάνθη στο ματς, καθώς μόλις στο 3΄ άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Γούτα από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Κλέιτον. Η ακριτική ομάδα με τη ψυχολογία στα ύψη ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 16΄ με το ευθύβολο σουτ του Βασιλακάκη στο 16΄, μετά από φάση διαρκείας στην άμυνα των «πρασίνων» κι ενώ προηγήθηκαν δύο μεγάλες επεμβάσεις του Στιλ στο εξ επαφής σουτ του Σολτάνι και αμέσως μετά στο νέο βολέ που επιχείρησε ο Φλίσκας.

Το εις βάρος του 2-0 δεν πτόησε τον Παναθηναϊκό. Ένα λεπτό μετά το γκολ του Βασιλακάκη, ο Νάνο βρήκε τον Καρέλη στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης κι ο διεθνής επιθετικός με άψογο στιλ και τελείωμα μείωσε σε 1-2. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι γύρισαν πίσω για να διαφυλάξουν τα νώτα τους και τα κατάφεραν, μιας και οι «πράσινοι» δεν είχαν καλή κυκλοφορία κι έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Η Ξάνθη θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 40΄, με το Σολτάνι να αστοχεί μόνος του απέναντι στο Στιλ σε μία ακόμη αδράνεια της άμυνας του «τριφυλλιού».

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο ξεκίνημα του δεύτερου η Ξάνθη βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, πάλι από στημένη φάση. Ο Κλέιτον στο 52΄ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σολτάνι με αρκετή δόση τύχης κατάφερε να πετύχει το 3-1. Το...πάρτι της Ξάνθης στην άμυνα του Παναθηναϊκού συεχίστηκε και στο 63΄ ο Καπετάνος με πλασέ, μετά από την ασίστ του Λουσέρο, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του (4-1).

Το ματς δεν είχε τελειώσει, όμως, καθώς στο 65΄ και πάλι ο Καρέλης με πλασέ μείωσε σε 4-2, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πέτριτς έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει...φωτιά στο ματς (απόκρουσε ο Κυριακίδης). Στο 80΄ το σουτ του Καπετάνου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Στιλ, ενώ στο 85΄ ο Κλωναρίδης έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει ακόμη περισσότερο. Νέο δοκάρι για τους γηπεδούχους, αυτή την φορά από το σουτ του Σολτάνι στο 86΄.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Καπετάνος, Παπαστεργιανός, Λουσέρο - Ζέκα, Σίλντενφελντ, Λαγός

 

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (73΄ Ομπόντο), Φλίσκας (37΄ Παπαστεργιανός), Σίλβα, Γούτας, Καπετάνος (81΄ Ρούντι), Καρυπίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κλωναρίδης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο (64΄ Χουχούμης), Λαγός (60΄ Ντίνας), Ζέκα (60΄ Δώνης), Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς

ΑΠΕ-ΜΠΕ