Δευτέρα, 22 Δεκέμβριος 2014 21:47

2-0 και Καλά Χριστούγεννα για τον Παναθηναϊκό

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Καρέλη στο 45΄ και του Χουχούμη στο 85΄, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας στο "Απόστολος Νικολαϊδης", σε αναμέτρηση με την οποία ολοκλρώθηκε η 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

 

 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο παιχνίδι κι αυτό έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να γίνουν απειλητικοί. Στο 7΄ ο Χαβίτο από τα πλάγια έβγαλε υποδειγματικά τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι κι ο Καϊκούτ, εντελώς μόνος, σούταρε ψηλά άουτ χάνοντας κλασική ευκαιρία. Με την πάροδο του χρόνου, οι "πράσινοι" βελτιώθηκαν και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 36΄, στην εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντίνα που "έβγαλε" ο Σέτκους στην αριστερή του γωνία. Το σκορ άνοιξε με ένα τυχερό γκολ στο 45΄ ο Καρέλης που βρήκε τη μπάλα και τής άλλαξε πορεία, μετά από το δυνατό σουτ του Πράνιτς.

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου (46΄) ο Στιλ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, ενώ στο 48΄ ο Σέτκους πραγματοποίησε διπλή επέμβαση στις προσπάθειες των Χουχούμη, Πράνιτς και αργότερα (61΄) σε δυνατό σουτ του Πέτριτς. Οι παίκτες του Αναστασίου είχαν υπό τον έλεγχό τους το ματς, αλλά δεν "πατούσαν" περιοχή και όσο έμενε το 1-0 τα πάντα ήταν ανοιχτά. Αυτός που διέλυσε τις αμφιβολίες ήταν ο κορυφαίος σήμερα, Διαμαντής Χουχούμης, με διαγώνια βολίδα έξω από την περιοχή. Ενα υπέροχο γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 85΄.

Διαιτητές: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Κίτρινες: Πέτριτς, Μπούρμπος - Χαβίτο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ζέκα, Δώνης, Καρέλης (65΄ Λαγός), Ντίνας, Μπούρμπος, Πράνιτς, Πέτριτς

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς (46΄ Κόντος), Ναγιάρ (76΄ Μπόρχα), Καϊκούτ, Γκόμες, Καρντόσο (53΄ Κρητικός), Μαρκόφσκι, Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο

ΑΠΕ-ΜΠΕ