Τρίτη, 30 Δεκέμβριος 2014 20:53

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Φιλική νίκη 4-0 επί της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα η Καλαμάτα έδωσε σήμερα το απόγευμα φιλικό με την Κυπαρισσία στο γήπεδο του Ασπροχώματος και μάλιστα κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.

Η "Μαύρη Θύελλα" επικράτησε με 4-0 της Τριφυλιακής ομάδας, πετυχαίνοντας ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και άλλα τρία τέρματα μετά το 60'. Ο τεχνικός της "ασπρόμαυρης" ομάδας Νίκος Κουρμπανάς χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του, βάζοντας στο πρώτο ημίχρονο τους περισσότερους από τους λεγόμενους βασικούς ποδοσφαιριστές. Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν αρκετές αλλαγές και οι μοναδικοί που δεν αποχώρησαν ήταν οι Ρούσσης και Λουμπαρδέας που έπαιξαν και στα 90 λεπτά του φιλικού.
Από την άλλη η Κυπαρισσία είχε την ευκαιρία να δώσει ένα δυνατό τεστ απέναντι σε μία ομάδα ανώτερης κατηγορίας και άφησε καλές εντυπώσεις ειδικά μέχρι το 60'. Στη συνέχεια έγιναν ορισμένες αλλαγές και η ομάδα δέχθηκε άλλα τρία γκολ προς το τέλος.
Με την Κυπαρισσία αγωνίστηκε το νέο απόκτημα Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος για ένα ημίχρονο, αλλά και ο πρώην παίκτης της Καλαμάτας Αγγελος Γεωργιόπουλος που προπονείται με τον ΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια της Κυπαρισσίας κάθισε ο Παναγιώτης Πάππος της Καλαμάτας, μιας και ο Ντουγερόγλου προέρχεται από τραυματισμό και έλειπε ο δεύτερος τερματοφύλακας Αθανασόπουλος.
Στο πρώτο ημίχρονο η Καλαμάτα είχε τον έλεγχο και έβγαλε αρκετές φάσεις, με την Κυπαρισσία πάντως να στέκεται καλά. Στο 10' μάλιστα ίσως θα έπρεπε να υποδειχθεί πέναλτι σε ανατροπή του Καρατζούλια από τον Μούζο (χρέη διαιτητή εκτέλεσε ο Ιωσήφ Λουκάς από το τεχνικό τιμ της Καλαμάτας).
Στο 29' η Κυπαρισσία είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ του Θεοδωρακόπουλου που ήταν αρκετά καλός όσο διάστημα αγωνίστηκε.
Η "Μαύρη Θύελλα" σε αυτό το διάστημα είχε καλές στιγμές με τους Καλαντζή (2 φάσεις), Σκάτο και Αργυρόπουλο, όμως στις περισσότερες ο Πάππος τους είπε "όχι".
Τελικά στο 33' έγινε το 1-0 όταν ο Σκάρος τροφοδότησε τον Καλαντζή εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Αργυρόπουλος με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Τρία γκολ στο
δεύτερο ημίχρονο

Στο 59' μετά από κόρνερ του Λυδιώτη και κεφαλιά του Μιτρόφ ο Φ. Παναγόπουλος έκανε το κοντινό σουτ με τον Βασιλόπουλο να αποκρούει πάνω στη γραμμή. Στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά έκανε δύο τα τέρματα της μετά από συρτή σέντρα από δεξιά του Δημητριάδη και προβολή του Ηλιόπουλου.
Το τρίτο γκολ για την Καλαμάτα σημειώθηκε στο 71' και ήταν το πιο όμορφο από τα τέσσερα με μακρινό σουτ του Τσάτσου που έστειλε τη μπάλα στο δεξί "Γ".
Στο 88' ο Ηλιόπουλος σκόραρε με πλασέ σε κενή εστία μετά από σέντρα του Κακαλή, όμως το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ.
Ομως στο επόμενο λεπτό ο Κακαλής μετά από ατομική ενέργεια και σουτ έγραψε το τελικό 4-0.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μούζος, Μαρτίνος, Τριάντος, Σκάρος, Ρούσσης, Χαρίτος, Γεωργακόπουλος, Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας, Αργυρόπουλος, Καλαντζής.
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Τσάτσος, Κακαλής, Κουντάντης, Γκαρμίρης, Βασιλόπουλος, Δημητριάδης, Νιφορόπουλος, Ηλιόπουλος και Νικολόπουλος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Πάππος, Ανδρουτσής, Ζαφείρης, Γ. Παναγόπουλος,
Φ. Παναγόπουλος, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ, Καρατζούλιας, Μιτρόφ, Θεοδωρακόπουλος.
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Χ. Παπαγεωργίου, Γεωργιόπουλος, Κυριακούλης, Κωνσταντόπουλος και Β. Παπαγεωργίου.