Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2015 20:34

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Εμεινε πίσω στην βαθμολογία και προβληματίζει - συνολική η ευθύνη, αποχωρεί και ο Ζάρκος

Γράφτηκε από τον

Η νέα εντός έδρας ισοπαλία με το Λουτράκι έφερε την Καλαμάτα στην 4η θέση της βαθμολογίας του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής και στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναργειακό.


Πέρα από την βαθμολογική υποχώρηση όμως, το χειρότερο είναι πως σε ένα ακόμη ματς οι Μεσσήνιοι έδειξαν μεγάλες επιθετικές αδυναμίες, κάτι που μόνο αισιοδοξία δεν φέρνει για την συνέχεια.
Το Λουτράκι πήρε σχετικά εύκολα την ισοπαλία. Αφού πέρασε αλώβητο το πιεστικό πρώτο δεκάλεπτο, μόλις οι παίκτες του βρήκαν τις θέσεις τους στο γήπεδο κατάφεραν να κρατήσουν σχετικά εύκολα ανέπαφη την εστία της ομάδας τους, παρότι ήρθαν στην Καλαμάτα χωρίς τους δύο βασικούς τους κεντρικούς αμυντικούς!
Η Καλαμάτα έμεινε και πάλι στο μηδέν και πλέον απομακρύνθηκε επικίνδυνα από την κορυφή της βαθμολογίας ενώ οι παίκτες έγιναν αποδέκτες παραπόνων από μερίδα φιλάθλων της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα.

Οι ευθύνες διοίκησης,
Κουρμπανά και παικτών

Η ομάδα λοιπόν είναι σε οριακό σημείο αυτή τη στιγμή και όπως συμβαίνει πάντα, οι ευθύνες για τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα βαραίνουν όλους όσους εμπλέκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Η διοίκηση δεν έχει ενισχύσει μεταγραφικά την ομάδα, παρότι αυτή «φωνάζει» πως θέλει παίκτες. Οι οικονομικές δυνατότητες βέβαια είναι περιορισμένες, όμως αν έχεις στόχο να κάνεις αγωνιστική υπέρβαση (τίτλος) πρέπει να κάνεις και οικονομική υπέρβαση.
Όσον αφορά τον Κουρμπανά, μετά το ματς ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Μια ευθύνη που σίγουρα δεν ανήκει μόνο σε αυτόν αλλά και σε αυτόν. Κυρίως για το γεγονός ότι η ομάδα δεν φαίνεται να μπαίνει κατάλληλα προετοιμασμένη ψυχολογικά στα ματς στο Στάδιο. Οι «μελανόλευκοι» μόλις είδαν το… πούλμαν μπροστά στο αντίπαλο τέρμα αποδέχτηκαν μοιρολατρικά το 0-0. Δεν υπήρχε το πάθος και η πίεση που χρειαζόταν και εδώ φτάνουμε στους παίκτες καθώς οι περισσότεροι ήταν σε κακή μέρα και δεν υπήρξε κάποιος που θα κάνει μια ατομική προσπάθεια και θα προσπαθήσει να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Σε 90 λεπτά αγώνα δεν έγινε ούτε ένα σουτ έξω από την περιοχή. Πως θα κερδίσεις όταν δεν έχεις ούτε ένα διακριθέντα;

Εκτός έδρας τα ντέρμπι

Το ζητούμενο πλέον για την Καλαμάτα είναι να κάνει 1-2 μεταγραφές που θα δυναμώσουν το ρόστερ αλλά και να βελτιώσει άμεσα την εικόνα της. Να εκμεταλλευτεί το βατό πρόγραμμα που έχει τις προσεχείς αγωνιστικές ώστε να μειώσει λίγο την διαφορά από την κορυφή και να τα παίξει όλα για όλα στα ντέρμπι με τους πρωτοπόρους, τα οποία στο β' γύρο είναι όλα εκτός έδρας.

Η… κατάρα της έδρας

Η Καλαμάτα έχει πέντε νίκες και μια ισοπαλία σε έξι εκτός έδρας παιχνίδια όμως έχει αυτοκτονήσει στο γήπεδο της. Το προχθεσινό ματς ήταν το έβδομο φετινό εντός έδρας για την Καλαμάτα η οποία έχει πετύχει μόνο δύο νίκες με Κύμη και Παναργειακό. Μετρά ακόμη 4 ισοπαλίες (με Ζακυνθιακό, Αιολικό, Μανωλάδα και Λουτράκι) και μια ήττα από τον Πανελευσινιακό.

Φεύγει και ο Ζάρκος

Μετά τους Πολυχρόνη και Γεωργακόπουλο, ο Ζάρκος φαίνεται πως θα γίνει ο τρίτος παίκτης που θα αποχωρήσει από την "Μαύρη Θύελλα". Όπως οι δύο προαναφερθέντες, έτσι και ο Ζάρκος δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο διάστημα της παραμονής του στην ομάδα και έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να λύσει το συμβόλαιο του τις προσεχείς μέρες. Ο Ζάρκος έχει πέντε συμμετοχές στα 13 ματς πρωταθλήματος της Καλαμάτας μέχρι τώρα.
Στον αντίποδα, να θυμίσουμε ότι μεταγραφικά η Καλαμάτα έχει αποκτήσει μόνο τον Μοχάμεντ Κεϊτά από την Κύμη.