Σύμφωνα με την Επιτροπή Διαφάνειας, η αδυναμία διόρθωσης βασικών λαθών και παραλείψεων έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση που πλήττει τη θεσμική αξιοπιστία της ΕΠΣ Μεσσηνίας και εκθέτει ανθρώπους που εμπλέκονται στη λειτουργία της. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πρόσωπα που επιλέγουν να διατηρούν την ηθική τους στάση.
Στην ανακοίνωση τίθενται ευθέως ερωτήματα σχετικά με πληροφορίες για παραιτήσεις μελών της Επιτροπής Διαιτησίας. Η Επιτροπή Διαφάνειας Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας απευθύνεται ονομαστικά στους κ.κ. Σπηλιώτη, Αλεξανδρόπουλο και Γεωργόπουλο Άγγελο, ζητώντας να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το αν υπήρξαν παραιτήσεις και ποιοι λόγοι οδήγησαν σε αυτές.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο ζήτημα των ορισμών διαιτητών. Όπως τονίζεται, σε μια περίοδο κατά την οποία η διαιτησία χρειάζεται όσο ποτέ στήριξη και βοήθεια, τίθεται θέμα ορισμού ανέτοιμων διαιτητών, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει καν τη σχολή, γεγονός που εγείρει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και εύρυθμης διεξαγωγής των αγώνων.
Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς τη διοίκηση της ΕΠΣ Μεσσηνίας να τοποθετηθεί επίσημα για όλα τα παραπάνω, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη μέχρι σήμερα στάση σιωπής.
