Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015 17:04

Ανακοίνωσε Κρισάντους η ΑΕΚ

Γράφτηκε από τον
Ανακοίνωσε Κρισάντους η ΑΕΚ

Την απόκτηση του 25χρονου Νιγηριανού φορ Κρισάντους ανακοίνωσε επίσημα η ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας τη χειμερινή μεταγραφική της ενίσχυση.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Νιγηριανού επιθετικού Μακόλεϊ Κρισάντους. Η συνεργασία των δύο πλευρών είναι διάρκειας 3,5 χρόνων».

Στη συνέχεια ο παίκτης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να βρίσκομαι σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο και σε ένα τόσο καλό επαγγελματικό περιβάλλον. Ξέρω ότι η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, από τις πιο επιτυχημένες στην Ελλάδα, και θέλω να τη βοηθήσω κι εγώ να φτάσει σε ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον».

Τέλος, η Ένωση παρέθεσε και το εξής βιογραφικό του παίκτη: «O Μακόλεϊ Κρισάντους γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1990 στην πόλη Αμπούζα της Νιγηρίας και έπαιξε ποδόσφαιρο στην ομώνυμη ομάδα μέχρι το 2007, οπότε και αποκτήθηκε από το Αμβούργο και εντάχθηκε στη δεύτερη ομάδα του γερμανικού συλλόγου. Την ίδια εποχή είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ και δεύτερος κορυφαίος παίκτης στο World Junior Cup της Νιγηρίας (στη φωτογραφία, ανάμεσα στον Γερμανό Τόνι Κρόος και τον Ισπανό Μπόγιαν Κρκιτς) Τη διετία 2009-2011 αγωνίστηκε ως δανεικός στην Καρλσρούη με 47 συμμετοχές και 12 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος. Ακολούθησε ο δανεισμός του από το Αμβούργο στην FSV Frankfurt το 2011-12 με 26 αγώνες και 9 γκολ.

Τη διετία 2012-14 έπαιξε στη Λας Πάλμας της Ισπανίας με 64 ματς και 25 γκολ και πέρσι το καλοκαίρι βρέθηκε στην τουρκική Σίβασπορ, όπου αγωνίστηκε σε οκτώ αγώνες σημειώνοντας ένα γκολ».

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR