Σάββατο, 14 Φεβρουάριος 2015 07:37

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Μόνο νίκη θέλει ο Πάμισος σήμερα με Απόλλωνα - το πρόγραμμα και τα νέα των ομάδων

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Μόνο νίκη θέλει ο Πάμισος σήμερα με Απόλλωνα - το πρόγραμμα και τα νέα των ομάδων

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας.  Η "αυλαία" της 23ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα με τέσσερις αναμετρήσεις. Στο "Γ. Λουκαρέας" ο τρίτος της βαθμολογίας Απόλλωνας Καλαμάτας θα υποδεχτεί το δεύτερο Πάμισο, που δεν έχει πλέον περιθώρια για απώλειες βαθμών.


Η ομάδα της Μεσσήνης βρίσκεται στο -2 από την πρωτοπόρο Κυπαρισσία και θέλει το διπλό για να ανέβει έστω και προσωρινά στην κορυφή, μεταφέροντας πίεση στον ΑΟΚ που αγωνίζεται την Κυριακή στην έδρα του με τον Αστέρα Αρφαρών.
Σήμερα θα αγωνιστούν ακόμα η Ανδρούσα με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας σ' ένα σημαντικό ματς, ειδικά για τους γηπεδούχους, στη μάχη της παραμονής. Την ίδια ώρα το Δώριο θα αναμετρηθεί με τη Σπερχογεία και ο Μεσσηνιακός με το Ασπρόχωμα.
Αύριο η αήττητη Κυπαρισσία έχει θεωρητικά εύκολο έργο κόντρα στον ανεβασμένο πάντως Αστέρα.
Στο Διαβολίτσι η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί την Εράνη με τις δύο ομάδες να "καίγονται" για βαθμούς ώστε να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας προσμένει τον Εθνικό Μελιγαλά που έχει μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο, ενώ στο γήπεδο της Λογγάς ο ουραγός Ακρίτας Κορώνης θα υποδεχτεί τον 5ο της βαθμολογίας Τσικλητήρα Πύλου.
Αναλυτικά τα νέα των ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Την ήττα μετά από δύο και πλέον μήνες γνώρισε μεσοβδόμαδα ο Απόλλωνας με 4-0 από τη Κυπαρισσία. Η καλαματιανή ομάδα πλήρωσε τις σημαντικές απουσίες, ενώ δεν είχε στον πάγκο ούτε το Γιώργο Γρηγορόπουλο που απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Σήμερα ο ιστορικός σύλλογος θα υποδεχτεί τη δεύτερη ομάδα που φλερτάρει φέτος με τον τίτλο, τον Πάμισο με σκοπό αυτή τη φορά να είναι πιο ανταγωνιστικός.
Το θετικό για τον Απόλλωνα είναι ότι δεν έχει άγχος, αλλά είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Τρικουράκη, Πανταζή, Κουπούζου, Πετράκου και Γιακουμή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη υπάρχει ο επαναληπτικός ημιτελικός με τον Ολυμπιακό και το κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος του Απόλλωνα.
Στα αξιοσημείωτα επίσης ότι σήμερα θα γίνει ο αποκριάτικος χορός της ομάδας στις 9.30 το βράδυ στο " Belvedere Hall"  στη Βέργα.
Στον αντίποδα ο Πάμισος επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα από το Τέλλο Αγρα. Το 3-0 κόντρα στο Διαβολίτσι κρατά την ομάδα στο -2 από την πρωτοπόρο Κυπαρισσία και το ζητούμενο είναι οι νίκες μέχρι το τέλος, ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Ο Νίκος Γεωργακλής θα κοουτσάρει ξανά τον Πάμισο και εν συνεχεία θα υπάρξει συνάντηση με τη διοίκηση για να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή. Θυμίζουμε, ότι ο Σπύρος Τσίκινης αποτελεί από τη Δευτέρα παρελθόν,
Αγωνιστικά, με εξαίρεση τον τιμωρημένο Κάνιστρα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο διαδοχικές ήττες (με Απόλλωνα, Αρφαρά), θέλει σήμερα ο Μεσσηνιακός. Οι "πράσινοι" θα υποδεχτούν το Ασπρόχωμα, το οποίο γεύτηκε την Τετάρτη τη χαρά της νίκης ύστερα από 3, 5 μήνες.
Οι Μπεγέτης, Κουκούτσης εξέτισαν την ποινή τους και θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Αντίθετα θα απουσιάσει ο Πουλάκος που αποβλήθηκε στα Αρφαρά.
Ο Μεσσηνιακός είναι στη 7η θέση έχοντας διαφορά ασφαλείας (8 βαθμούς) από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκεί όπου βρίσκονται  οι φιλοξενούμενοι και μάλιστα στη προτελευταία θέση.
Το 5-1 κόντρα στη Κορώνη ανέβασε το ηθικό των παικτών του Ασπροχώματος που θα τα δώσουν όλα για το διπλό προκειμένου να ελπίζουν σε παραμονή.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τέλος στο αρνητικό σερί που τη θέλει χωρίς νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές θέλει να βάλει σήμερα η Ανδρούσα. Το τρίποντο με τον Ολυμπιακό αποτελεί μονόδρομο προκειμένου οι γηπεδούχοι να ξεφύγουν 5 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, ή τουλάχιστον, να μείνουν πάνω από αυτή.
Απαραίτητο όμως είναι και για τον Ολυμπιακό το θετικό αποτέλεσμα, τόσο για βαθμολογικούς (είναι στο+ 6 από την 14η θέση), όσο και για ψυχολογικούς λόγους με δεδομένο ότι την Τετάρτη υπάρχει η ρεβάνς με τον Απόλλωνα για τους "4" του κυπέλλου Μεσσηνίας.
Οι "ερυθρόλευκοι" μετά τη νίκη επί του Παμίσου, μετρούν δύο ήττες από Εράνη, Εθνικό και μια ισοπαλία με το Δώριο.

ΔΩΡΙΟ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Με το βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε τη Τετάρτη από την Καλαμάτα το Δώριο (1-1 με τον Ολυμπιακό). Για να έχει όμως αντίκρισμα θα πρέπει να κερδίσει σήμερα τη Σπερχογεία ώστε να εδραιωθεί στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.
Ο Γιάννης Αντωνόπουλος γνωρίζει ότι ο αγώνας έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας, αλλά ποντάρει στην έδρα.
Για τη Σπερχογεία είναι το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς (είχε προηγηθεί η ήττα με 1-0 από τον Τσικλητήρα).
Οι "ταύροι" θέλουν να φύγουν με βαθμούς ή βαθμό για να αυξήσουν τη διαφορά από τη ανεπιθύμητη 14η θέση.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Με... κεκτημένη ταχύτητα από το 4-0 επί του Απόλλωνα Καλαμάτας, η Κυπαρισσία  θέλει να νικήσει και τον Αστέρα Αρφαρών ώστε να διατηρηθεί στη κορυφή της Α' τοπικής. Η τριφυλιακή ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Εχει μόνο νίκες στο δεύτερο γύρο, ενώ δεν έχει δεχτεί γκολ για 15 σερί αγωνιστικές.
Ο ΑΟΚ θα μπει στο γήπεδο με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να απλουστεύει τα πράγματα.
Στη διάθεση του Αλέξη Μαντζούνη θα είναι και οι Γεωργιόπουλος, Καρατζούλιας.
Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Μπαράι, αλλά με καλή ψυχολογία ύστερα από τη νέα νίκη κόντρα στο Μεσσηνιακό. Η ομάδα των Αρφαρών έχει αποσπάσει 10 βαθμούς στις τελευταίες 5 αγωνιστικές κάνοντας το στόχο της παραμονής να μοιάζει εφικτός. Αύριο βέβαια θα δώσει το θεωρητικά πιο δύσκολο ματς της σεζόν και γνωρίζει ότι είναι το απόλυτο… αουτσάιντερ.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΕΡΑΝΗ
Χαρακτήρα τελικού έχει για το Διαβολίτσι το παιχνίδι με την Εράνη, μιας και οι συνεχόμενες ήττες είχαν  ως συνέπεια να μειωθεί στους δύο βαθμούς η διαφορά που το χωρίζει από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο ΑΟΔ θα αγωνιστεί λοιπόν με μοναδικό σκοπό τη νίκη προκειμένου να αυξήσει  στους 5 βαθμούς τη διαφορά,  σε περίπτωση που ο Αστέρας φύγει ηττημένος από τη Κυπαρισσία.
Η Εράνη πήρε "ανάσα" με το 1-0 επί του Τέλλου Αγρα, αλλά ακόμα δεν μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια όσον αφορά την παραμονή. Οι φιλιατρινοί απέχουν 4 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Η μεγάλη νίκη επί του Παμίσου δεν είχε συνέχεια για τον Τέλλο Αγρα, καθώς την Τετάρτη γνώρισε την ήττα στα Φιλιατρά με 1-0 από την Εράνη. Οι γηπεδούχοι επιστρέφουν αύριο στη έδρα τους και θέλουν κόντρα στον Εθνικό να αποδείξουν ότι το μεσοβδόμαδο ματς ήταν μια κακή παρένθεση.
Με νίκη ο Αγρας θα πιάσει τον Απόλλωνα στη 3η θέση, εφόσον οι καλαματιανοί χάσουν από τον Πάμισο.
Ο Εθνικός άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο εντός έδρας 0-0 με την Ανδρούσα και είναι υποχρεωμένος να ψάξει για βαθμούς στους Γαργαλιάνους. Η ομάδα του Μελιγαλά είναι στο +4 από τη ζώνη και θέλει να διευρύνει τη διαφορά.
Ο Γιώργος Καλόμαλος δεν θα έχει μάλλον στη διάθεσή του τους Μουρούσια, Θανόπουλο και Κανελλόπουλο.

Κόβει πίτα

Την πίτα του θα κόψει σήμερα ο Εθνικός. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7.30 στο δημαρχείο του Μελιγαλά.

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Μόνο μαθηματικές είναι πλέον οι ελπίδες του Ακρίτα για παραμονή μετά τη νέα ήττα από το Ασπρόχωμα. Η ομάδα της Κορώνης έχει καθηλωθεί στη τελευταία θέση της Α' τοπικής και θα παίξει πλέον για το γόητρο στα εναπομείναντα οχτώ παιχνίδια.
Αύριο θα αναμετρηθεί με τον Τσικλητήρα Πύλου στο γήπεδο της Λογγάς.
Οι φιλοξενούμενοι με τη νίκη επί της Σπερχογείας ανέβηκαν στη 5η θέση και θέλουν το διπλό ώστε να πάνε με καλή ψυχολογία στον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου με το Διαβολίτσι.


Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Απόλλωνας Καλαμάτας - Πάμισος
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Βρυώνης
Μεσσηνιακός - Ασπρόχωμα
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3.30 μ.μ.
Τουρλομούσης, Κυριακόπουλος, Γιαννέτσος
Ανδρούσα - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Ανδρούσας, 3.30 μ.μ.
Νίκας Κατσάς, Σακκάς
Δώριο - Σπερχογεία
Γήπεδο Δωρίου, 3.30 μ.μ.
Γκούμας, Τσίρμπας, Παλλαδινός

Κυριακή

Κυπαρισσία - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Ηλιόπουλος
Διαβολίτσι - Εράνη
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Καλογερόπουλος
Τέλλος Άγρας - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.
Καρβούνης, Τσίρμπας, Τσοπανάκης
Ακρίτας Κορώνης - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Λογγάς, 3.30 μ.μ.
Σερεμέτης, Ταβουλαρέας, Παναγιωτόπουλος



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 22 αγωνιστικές)
1. Κυπαρισσία    46-3    60
2. Πάμισος    57-11    58
3. Απόλλωνας Καλαμάτας    46-33    43
4. Τέλλος Αγρας    43-14    40
5. Τσικλητήρας Πύλου    27-27    31
6. Δώριο    39-41    30
7. Μεσσηνιακός    22-21    29
8. Ολυμπιακός Καλαμάτας    22-32    27
9. Σπερχογεία    28-29    26
10. Εθνικός Μελιγαλά    28-23    25
-. Εράνη    15-18    25
12. Διαβολίτσι    22-37    23
-. Ανδρούσα    15-28    23
14. Αστέρας Αρφαρών    23-47    21
15. Ασπρόχωμα    20-50    13
16. Ακρίτας Κορώνης    19-58     9      
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).