Σάββατο, 14 Φεβρουάριος 2015 17:12

O Παναιτωλικός 2-0 τον Αστέρα και βλέπει... Γιουρόπα Λιγκ

Γράφτηκε από τον
O Παναιτωλικός 2-0 τον Αστέρα και βλέπει... Γιουρόπα Λιγκ

Aκόμα ένα βήμα πιο κοντά προς το ευρωπαϊκό όνειρο έκανε ο Παναιτωλικός το Σάββατο (14/2) επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης με 2-0.

 

 

Έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τους Μαρτίνες και Βιγιαφάνιες και με τους Κάπελ και Άλβες να είναι σταθερά εκεί όποτε χρειάστηκαν, οι γηπεδούχοι προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στους Αρκάδες και έφτασαν σε άλλη μία νίκη.

 

Με αυτούς τους τρεις βαθμούς έπιασαν τον Αστέρα στην τέταρτη θέση, έχουν την ισοβαθμία υπέρ τους, ενώ δεν έχει έρθει για εκείνους και το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, σε αντίθεση με τον Αστέρα. Συν τοις άλλοις, μετά τον Σεπτέμβριο έχουν μόνο τρεις ήττες και αυτές κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

 

Όσο για τον Αστέρα, ήταν απογοητευτικός για άλλο ένα ματς. Στους τελευταίους πέντε αγώνες του για όλες τις διοργανώσεις μετράει τρεις ήττες. Στο Αγρίνιο οι παίκτες έδειξαν σκασμένοι, κανένας δεν είχε την απαραίτητη φρεσκάδα, ούτε υπήρξε κάποιος που να ξεχώρισε πλην του Κοσίσκι.

 

Καλό ματς, με ρυθμό, τελικές προσπάθειες και αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα ήταν αυτό που έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός στη μεγαλύτερη διάρκειά του είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και ο Αστέρας απλώς προσπαθούσε να τον περιορίσει.

 

Οι Αγρινιώτες μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν με άστοχο σουτ του Κάπελ πριν ολοκληρωθεί το 1ο λεπτό. Ωστόσο, με δύο σουτ του Ιγκλέσιας στο 11' και το 12' ο Αστέρας απάντησε.

 

Για τους γηπεδούχους η πρώτη τελική εντός εστίας ήταν αυτή του 21' με τον Κοσίσκι να μπλοκάρει εύκολα την κεφαλιά του Άλβες. Τέσσερα λεπτά μετά, όμως, ο Σλοβάκος δεν κατάφερε να αντιδράσει. Ο Μαρτίνες έβγαλε μόνο του τον Βιγιαφάνιες κι εκείνος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση κάνοντας το 1-0.

 

Στο 28' χάθηκε σημαντική ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με τον Βιγιαφάνιες να μπαίνει από πλάγια και να πλασάρει πάνω στον Κοσίσκι. Οι Αρκάδες σταδιακά ισορρόπησαν και ο Στεφανάκος στο 35' και το 36' έκανε δύο επεμβάσεις σε φάουλ του Μάσα και σουτ του Μπαράλες. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά δεν είχε δουλειά μια και η ομάδα του ήλεγχε το ματς κι έκανε την ύστατη τελική του ημιχρόνου με απευθείας φάουλ του Μαρτίνες, το οποίο απέκρουσε ο Κοσίσκι.

 

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Αστέρα ήταν σε εντελώς παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αφού δεν μπορούσαν να βγάλουν ενέργεια και να ακολουθήσουν τον ρυθμό.

 

Στο 56' η μπάλα στρώθηκε στον Βιγιαφάνιες, αλλά εκείνος από καλή θέση σούταρε πάνω στον Κοσίσκι που είχε κλείσει τη γωνιά του. Οι επόμενες δύο τελικές προσπάθειες ήταν για τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν ανησύχησαν ούτε στο ελάχιστο τον Στεφανάκο.

 

Οι Αρκάδες έδειχναν να προσπαθούν, αλλά στο 63' τελείωσαν όλα. Από λάθος του Γκόιαν ο Βιγιαφάνιες πήρε την μπάλα, γύρισε για τον Μαρτίνες κι εκείνος ανατράπηκε από τον Κουρμπέλη. Ο Άλβες εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι ένα λεπτό μετά και ο Παναιτωλικός κλείδωσε τη νίκη φτάνοντας στο 2-0.

 

Οι φιλοξενούμενοι σταμάτησαν να προσπαθούν. Συνειδητοποίησαν πως το παιχνίδι δεν γυρνούσε και επί της ουσίας δεν έκαναν πραγματική ευκαιρία μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

 

Αντιθέτως, ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να έχει κάνει και το 3-0. Ωστόσο, στο 86' ο Κοσίσκι απέκρουσε πλασέ του Κάπελ και αποδεικνύοντας πως ήταν ίσως ο μόνος παίκτης των Αρκάδων που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τριτσώνης (Αθηνών), βοηθοί οι Μερκενίδης (Μακεδονίας) και Πασχάλης (Ηπείρου), ενώ τέταρτος ο Λαμπρόπουλος (Ηλείας).

 

Κίτρινες: 34' Μαλεζάς, 38' Κάπελ, 45'+1 Ετζενγκέλε, 67' Κουτρομάνος - 19' Ιγκλέσιας, 29' Μουνάφο, 44' Τσοκάνης, 45'+1 Σανκαρέ, 63' Κουρμπέλης, 85' Μπαντιμπανγκά, 89' Λούι, 89' Πάρα

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Ετζενγκέλε, Κέβιν, Γοδόι, Κουτρομάνος, Κάπελ (88' Μύγας), Βιγιαφάνιες, Μαρτίνες (90' Θεοδωρίδης), Άλβες (78' Μορένο)

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Γκόιαν, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Κουρμπέλης (66' Φερνάντες), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μάσα (81' Πάρα), Γιαννιώτας (46' Μπαντιμπανγκά), Μπαράλες.

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR