Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2015 19:40

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Την Τετάρτη οι αγώνες ρεβάνς Ολυμπιακός - Απόλλωνας και Διαβολίτσι - Πύλος

Γράφτηκε από τον

Η ώρα για να μάθουμε το ζευγάρι του φετινού τελικού στο κύπελλο Μεσσηνίας έφθασε, καθώς αύριο Τετάρτη θα γίνουν σε "Γ. Λουκαρέας" και Διαβολίτσι οι επαναληπτικοί ημιτελικοί.


Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα αναμετρηθεί με τον συντοπίτη Απόλλωνα και ο ΑΟΔ με τον Τσικλητήρα Πύλου. Αμφότερες οι ρεβάνς θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι με δεδομένο ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης και φυσικά και πέναλτι.
Στα πρώτα παιχνίδια στις 7 Ιανουαρίου Απόλλωνας και Τσικλητήρας πήραν τη νίκη και συνάμα ξεκάθαρο προβάδισμα για να βρεθούν στο… ραντεβού της 4ης Μαρτίου.
Ο ιστορικός σύλλογος επικράτησε με 2-0 των "ερυθρόλευκων" και η ομάδα της Πύλου με 3-0 του Διαβολιτσίου. Ως εκ τούτου οι φιλοξενούμενοι προκρίνονται σήμερα ακόμα και με ήττα, με 1-0 ο Απόλλωνας και με 2-0 ο Τσικλητήρας.
Να σημειωθεί βέβαια ότι Ολυμπιακός και Απόλλωνας χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο.
Στο πρωτάθλημα ο Απόλλωνας προέρχεται από δύο σερί ήττες, κόντρα όμως στους πρωτοπόρους. Συγκεκριμένα ηττήθηκε με 4-0 από την Κυπαρισσία και το περασμένο Σάββατο με 0-2 από τον Πάμισο. Παρ' όλα αυτά ισοβαθμεί με τον Τέλλο Αγρα στη 3η θέση, κάνοντας εξαιρετική πορεία στην Α' τοπική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μετρά 13 νίκες, 5 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες σε 23 αγωνιστικές.
Ο μεγάλος στόχος βέβαια είναι να κατακτήσει το κύπελλο Μεσσηνίας και πλέον καλείται να υπερασπιστεί σήμερα το προβάδισμα ώστε να βρεθεί στον τελικό.
Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος προσμένει ότι θα έχει τελικά στη διάθεσή τους τους Μπιτσάνη, Πετράκο και Πανταζή προκειμένου να παρατάξει ιδανική 11άδα.
Ο Ολυμπιακός έρχεται από την ήττα στο πρωτάθλημα με 2-1 από την Ανδρούσα, ενώ αγνοεί τη νίκη από τις 26 Γενάρη, όταν και επικράτησε με 2-1 του Παμίσου και είναι 8ος.
Για να βρεθεί στους "4" του κυπέλλου απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου Κυπαρισσία ανατρέποντας στη ρεβάνς την ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς (νίκη με 3-1).
Ετσι θα επιδιώξει μία ακόμα ανατροπή παίρνοντας την μεγάλη πρόκριση.
Ο Γιώργος Πολυμενέας γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, αλλά προσμένει από τους παίκτες του να εξαντλήσουν τις πιθανότητες.
Το ίδιο δύσκολη και ακόμα περισσότερο είναι και για το Διαβολίτσι η πρόκριση στον τελικό, μιας και θα πρέπει να νικήσει με 4-0 τον Τσικλητήρα ή με 3-0 για να στείλει το ματς στην παράταση.
Ο Σωτήρης Δημάκης τόνισε όμως ότι οι γηπεδούχοι θα τα δώσουν όλα για το καλύτερο.
Ο προπονητής του ΑΟΔ ενδέχεται να μην έχει στη διάθεσή τους Σκαρπαλέζο, Μητσέα και Θεοδωρόπουλο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Στο πρωτάθλημα οι γηπεδούχοι πήραν νίκη - ανάσα με 2-1 επί της Εράνης και θα αγωνιστούν  με καλή ψυχολογία.
Από τρίποντο προέρχεται και ο Τσικλητήρας (4-0) τη Κορώνη που είναι αήττητος στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (4 νίκες, 1 ισοπαλία). Η ομάδα της Πύλου κρατά την τύχη στα χέρια της και αν εμφανιστεί σοβαρή θα σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό.
Η μόνη απουσία για το Νίκο Κακαλέτρη είναι ο Παναγιώτης Καλδής (για προσωπικούς λόγους).

Σφυρίζουν Ψηλοπαναγιώτης και Καρβούνης

Ο Κ. Ψηλοπαναγιώτης ορίστηκε διαιτητής στον ημιτελικό του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα και ο Μ. Καρβούνης σε αυτόν του Διαβολιτσίου με τον Τσικλητήρα

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Λάμιας, Σερεμέτης
Διαβολίτσι - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Γκούμας, Τσαούση