Τρίτη, 24 Φεβρουάριος 2015 13:13

Πανούσης: "Δεν χρειάζεται η αστυνομία μέσα στο γήπεδο"

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κατά της παρουσίας αστυνομικών εντός των γηπέδων και της απόδοσης ευθυνών σε αυτούς που έχουν την ευθύνη για την πάταξη της αθλητικής βίας τάχθηκε ο Γιάννης Πανούσης.


Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τάχθηκε κατά της παρουσίας αστυνομικών εντός των γηπέδων και της απόδοσης ευθυνών σε αυτούς που έχουν την ευθύνη για την πάταξη της βίας. Επίσης, τόνισε ότι η διακοπή πρωταθλημάτων είναι μέτρο που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.
Αναλυτικά, δήλωσε:
"Στις είκοσι ημέρες μέρες που είμαι υπουργός, αντιμετώπισα περιπτώσεις μεγάλων διαδηλώσεων, περιπτώσεις αντιφασιστικού μετώπου, στις οποίες όλοι έδειξαν μεγάλη ωριμότητα και ανάγκη να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς να ασκήσουν βία. Στις Σκουριές προβλήματα των μεν και των δε.
Στο μόνο χώρο που είδα βία αυτές τις 25 ημέρες ήταν στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Και λες "τι γίνεται εδώ ακριβώς;" "Τι είναι αυτό;" Τι είναι ξέρω, στην ανάλυση. Μίλησα με τον κ.Κοντονή. Του έχω πει ως επιστήμονας ότι δεν χρειάζεται η αστυνομία μέσα στο γήπεδο. Είναι η Super League, είναι η ΕΠΟ, ας το κάνουν όπως θέλουν.
Η αστυνομία θα μπορούσε να είναι μέσα στο γήπεδο, αν υπήρχε μια πληροφορία ότι έχει οργανωθεί μία ομάδα που θα χτυπήσει με όπλα, με διάφορα. Ούτε καν έξω από το γήπεδο, μακριά και με σκούφους. Έχει κερδίσει η ομάδα, βγαίνει ο πατέρας με το παιδί, γελάνε και βλέπουν ένα προτεταμένο όπλο, ασπίδες και κράνη. Γιατί; Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Αλλά κανείς δεν παίρνει την ευθύνη.
Τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που βαρούσαν την αστυνομία έγιναν χωρίς λόγο. Δεν υπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού, δεν υπήρχε θέμα πρωταθλήματος, γιατί χτυπούσαν την αστυνομία μια συγκεκριμένη θύρα; Και ρώτησα το εξής: δεν υπάρχει πρόεδρος; Δεν υπάρχει Super League; Δεν υπάρχει ΕΠΟ; Δεν υπάρχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης; Δεν υπάρχει τίποτα;
Όλα δηλαδή θα ακυρώνονται και αμέσως που είναι αστυνομία; Κι αν η αστυνομία κακώς ρίξει μια παραπάνω φωτοβολίδα, αυτή φταίει για όλο το σκηνικό; Εγώ είχα πει, πάλι, ότι εν κινήσει κάθαρση δεν γίνεται. Με το που θα γίνει κάτι τέτοιο, σταμάτα το πρωτάθλημα. Διότι έτσι θα δείξεις ότι υπάρχει Πολιτεία".
Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ