Δευτέρα, 02 Μάρτιος 2015 13:48

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 0-3: Μια ακόμη εύκολη νίκη για την πρωτοπόρο

Γράφτηκε από τον

Τρεις ακόμη πόντους στο δρόμο για τον τίτλο πήρε η Κυπαρισσία, που επικράτησε προχθές το απόγευμα στο Ασπρόχωμα της τοπικής ομάδας με 3-0.


Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, αλλά κατάφερε να φτάσει εύκολα στο στόχο της, που ήταν η κατάκτηση της νίκης και η διατήρηση της στην κορυφή, δύο πόντους πάνω από τον Πάμισο, που ακολουθεί. Μπορεί να μην εντυπωσίασε, όμως η ομάδα δημιούργησε ευκαιρίες, έβαλε τρία γκολ, είχε τρία δοκάρια και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο της, παρά μόνο σε μια φάση, την οποία κατάφερε να εξουδετερώσει με τα πόδια ο Ντουγέρογλου. Oι πρωτοπόροι συνέχισαν έτσι και το εντυπωσιακό σερί που έχουν στην άμυνα καθώς δεν έχουν δεχθεί γκολ στα τελευταία 17 παιχνίδια πρωταθλήματος!
Το Ασπρόχωμα, αγωνίστηκε με στόχο να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βρέθηκε να χάνει 2-0 πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο στο παιχνίδι και το έργο του για να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα έγινε πιο δύσκολο. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης (48') είχε την καλύτερη φάση του στο παιχνίδι, όμως η προσπάθεια του Ηλ. Ηλιόπουλου δεν καρποφόρησε. Ο Κουρούπης μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και έκανε την παράλληλη σέντρα στο πρώτο δοκάρι εκεί που ήταν ο Ηλ. Ηλιόπουλο,ο οποίος έκανε αμέσως το πλασέ, αλλά ο Ντουγέρογλου κατόρθωσε να αποκρούσει σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Πλέον η προσπάθεια για παραμονή δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο, αλλά όσο υπάρχουν ελπίδες, το Ασπρόχωμα θα επιδιώξει να μαζέψει τους απαραίτητους βαθμούς, που θα του επιτρέψουν να διεκδικήσει τη σωτηρία του.

Γκολ - δοκάρια

Στο 14' ο Ανδρουτσής έκανε τη σέντρα και ο Μιτρόφ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 28' ο Θεοδωρόπουλος πρόλαβε την μπάλα πριν βγει άουτ σε μπροστινή μπαλιά και πάσαρε στον Χ. Παπαγεωργίου, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει σωτήρια με το ένα χέρι ο Ζησιμάτος, στέλνοντας την μπάλα πλάγια, εκεί όπου ο Φ. Παναγόπουλος με κοντινό πλασέ "έγραψε" το 0-2. Δύο λεπτά μετά από σέντρα του Γιαννόπουλου ο Μιτρόφ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 54' ο Θεοδωρακόπουλος με διαγώνιο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 88' ο Ανδρουτσής έκανε τη σέντρα στην απέναντι πλευρά και ο Γεωργιόπουλος αντί να σουτάρει, έκανε πάσα στον Φ. Παναγόπουλο και αυτός με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στη ρίζα του κάθετου δοκαριού και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Ζησιμάτος. Στο επόμενο λεπτό ο Ανδρουτσής εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα πάνω στον Κόλλια, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-3, βάζοντας το καλύτερο γκολ της αναμέτρησης.
Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Γ. Παναγόπουλος (11'), Ντιόπ (31'), Θεοδωρακόπουλος (34'), Αρ. Ηλιόπουλος (37') και Μιτρόφ (87').
Εύκολο έργο είχαν οι Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης. Η Κυπαρισσία ζήτησε πέναλτι στο 49' σε χέρι αμυντικού, αλλά ο διαιτητής Μπλάνας δεν διαπίστωσε παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Ζησιμάτος, Αρβανίτης, Ζαφειρόπουλος, Κωστέας, Πετσόπουλος, Πολίτης (80' Π. Ηλιόπουλος), Κουρούπης, Ηλ. Ηλιόπουλος, Αρ. Ηλιόπουλος (76' Μαραγκός), Καραχάλιος (46' Φουρναράκος), Χριστόπουλος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγερόγλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Γ. Παναγόπουλος, Γαργαρώνης, Ντιόπ (41' λ.τρ. Καμποσιώρης), Καρατζούλιας, Μιτρόφ, Φ. Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου (69' Γεωργιόπουλος), Θεοδωρακόπουλος (56' Κόλλιας).