Δευτέρα, 02 Μάρτιος 2015 17:35

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 2-1: Νίκη ψυχολογίας εν όψει τελικού

Γράφτηκε από τον

Πιο ουσιαστικός αποδείχθηκε ο Τσικλητήρας Πύλου στη σαββατιάτικη εντός έδρας αναμέτρηση του με τον Μεσσηνιακό, τον οποίο κέρδισε με 2-1.


Οι δύο ομάδες δίνουν το δικό τους αγώνα για την κατάκτηση της 5ης θέσης, με τον Τσικλητήρα να έχει πλέον το προβάδισμα μετά την προχθεσινή επικράτηση του, όμως μένουν ακόμη 6 αγωνιστικές και όλα μπορούν να γίνουν.
Σε ότι αφορά το παιχνίδι του Σαββάτου, η ομάδα της Πύλου κατάφερε να πάρει νωρίς κεφάλι στο σκορ (8') σε μια από τις φάσεις που δημιούργησε στην διάρκεια του α' 45λεπτου, ενώ θα μπορούσε να ζευγαρώσει τα τέρματα της στο 25', όμως η προσπάθεια του Νάτση σταμάτησε στο δοκάρι. Στην επανάληψη μπήκε χαλαρά για σχεδόν 15 λεπτά και το πλήρωσε, αφού ο αντίπαλος της λίγο μετά την έναρξη του β' μέρους ισοφάρισε. Στη συνέχεια όμως ανέβασε και πάλι την απόδοση της και κατόρθωσε να προηγηθεί και πάλι, ενώ είχε και ευκαιρίες (και δοκάρι) για να κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησε.
Ο Μεσσηνιακός, φάνηκε κυρίως στις αρχές του β' ημιχρόνου, εκεί όπου ισοφάρισε και δημιούργησε καλές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ και να έχει ελπίδες για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος. Είχε καλές ευκαιρίες για γκολ και στα δύο ημίχρονα, ενώ μπορούσε ένα λεπτό πριν το γκολ της ισοφάρισης να σκοράρει με τον Πουλάκο, όμως η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι.
Στο 8' από παράλληλη πάσα του Δούνια, ο Καλδής με πλασέ μέσα από την περιοχή "έγραψε" το 1-0. Στο 25' μετά από κόρνερ του Ν. Εμμανουήλ ο Κουτίβας την κεφαλιά η μπάλα πλάγια ήρθε ο Νάτσης με κεφαλιά και την έστειλε στο κάθετο δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε στο 46' σουτ του Πουλάκου. Στο 47' από κόρνερ του Μπούνα, ο Πανταζής με κεφαλιά ισοφάρισε 1-1. Στο 67' μετά από κόρνερ του Ν. Εμμανουήλ ο Ν. Παπαγεωργίου με κεφαλιά πέτυχε το τελικό 2-1. Στο 73' κάθετη πάσα του Νάτση στον Διακουμής αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
Στο 11' διαγώνιο σουτ του Μπεγέτη μέσα από την περιοχή η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και μπλόκαρε ο Μίτζηρας. Στο 16' κεφαλιά του Κουκούτση σε κενή σχεδόν εστία, πρόλαβε πάνω στη γραμμή αμυντικός και έδιωξε. Στο 42' ο Σταματελόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα  άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 63' σουτ του Κουλόπουλου η μπάλα κόντρα σε αμυντικούς και στην επαναφορά ο Πουλάκος, βιάστηκε να σουτάρει και έστειλε την μπάλα πολύ άουτ.
Το ματς διαιτήτευσαν οι Γκούμας, Παλλαδινός, Γιαννέτσος.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ: Μίντζηρας, Οθ. Εμμανουήλ, Ν. Εμμανουήλ, Μουράτης (55' Σεφεράσι), Κουτίβας, Ν. Παπαγεωργίου, Δούνιας (82' Μαραβέλας), Γρ. Παπαγεωργίου, Καλδής (70' Χύσα), Νάτσης, Διακουμής.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκαλαίος, Κουλουράς, Κουρέας (86' Στ. Γαβράς), Πανταζής, Αρβανίτης, Μπεγέτης, Μπούνας, Δ. Δημόπουλος (46' Πουλάκος), Κουλόπουλος (82' Μερκούρης), Σταματελόπουλος, Κουκούτσης.