Παρασκευή, 06 Μάρτιος 2015 13:57

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Η ομάδα στη δεκαετία αυτή είναι γεμάτη... καρκινώματα", λέει ο Γ. Γρηγορόπουλος

Γράφτηκε από τον

Για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια ο Απόλλωνας φθάνει κοντά στην πηγή, αλλά δεν… ξεδιψά. 

Το 2013 έχασε στον τελικό από το Μεσσηνιακό και προχθές από τον Τσικλητήρα Πύλου στα πέναλτι. Ετσι  έχει να σηκώσει το κύπελλο Μεσσηνίας από το 1999.  Ο καλαματιανός σύλλογος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλά εκεί που έφθασε το ματς θα μπορούσε αν ήταν πιο τυχερός ή πιο ψύχραιμος να πάρει την κούπα.

"Συγνώμη από τον κόσμο"

Η επόμενη μέρα βρίσκει όλους στον Απόλλωνα στεναχωρημένους από την απώλεια του τροπαίου.
Ενδεικτικές οι δηλώσεις του Γιώργου Γρηγορόπουλου που ζήτησε μάλιστα συγνώμη από τη διοίκηση και τον κόσμο.
"Είμαστε στενοχωρημένοι που δεν μπορέσαμε να πάρουμε το κύπελλο. Να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο και τη διοίκηση. Είμαι περήφανος που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά. Είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει τον Απόλλωνα στην καλύτερη σεζόν της τελευταίας δεκαετίας και μόνο καλά έχω να πω γι' αυτούς", λέει ο προπονητής του ιστορικού συλλόγου και στη συνέχεια μιλά για πρώτη φορά με σκληρά λόγια για κάποιους ανθρώπους εντός και εκτός ομάδας. Ο Γ. Γρηγορόπουλος ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι θα έκανε αυτή τη δήλωση ακόμα και αν ο Απόλλωνας κατακτούσε το τρόπαιο, αφού το είχε στο μυαλό του εδώ και καιρό.
Συγκεκριμένα αναφέρει: "Η ομάδα στη δεκαετία είναι αυτή άρρωστη. Είναι γεμάτη καρκινώματα και εμείς με σκληρό αγώνα, προσπαθούμε να φέρουμε τον Απόλλωνα στα μάτια του κόσμου όπως αξίζει και να τον πάμε ψηλά. Ο σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία και το γνωρίζει όλη η Μεσσηνία. Εχουμε δώσει βαρύτητα στην αλλαγή του προφίλ και το δείξαμε με την κίνηση να χειροκροτήσουμε τους αντιπάλους μας στο τέλος του αγώνα.  Καλό θα κάνουν κάποιοι από αυτούς οι δήθεν και τάχα που λένε ότι αγαπάνε και στηρίζουν τον Απόλλωνα, ενώ στην ουσία είναι αρρωστημένα μυαλά να απομακρυνθούν από την ομάδα και να την αφήσουν αν λένε ότι την αγαπάνε να βρει το δρόμο της.
Κριτική κυρίως για τους ποδοσφαιριστές δεν έχει δικαίωμα να κάνει κανείς πάρα μόνο εγώ. Γιατί εγώ παίρνω τις αποφάσεις και αν θέλουν να κρίνουν κάποιον, να κρίνουν εμένα".

Η επόμενη μέρα

Ο προπονητής του Απόλλωνα τονίζει ότι το κλίμα στα αποδυτήρια φέτος είναι εξαιρετικό και παρατηρεί ότι: "Ο  Απόλλωνας έχει μπει σε σωστή κατεύθυνση με μικρό μέσο όρο ηλικίας, με παιδιά που έχουν αγαπήσει από την πρώτη μέρα το σύλλογο. Το ότι είμαστε σταθερά στην 4άδα του πρωταθλήματος και στον τελικό είναι μια μεγάλη επιτυχία. Χρειάζονται  ώριμες σκέψεις από την επόμενη κιόλας μέρα με επιλογές και προγραμματισμό για  να συνεχίσει η ομάδα να δουλεύει με υγεία.  Για άλλη μια φορά συγνώμη εκ μέρους τεχνικού τιμ και παικτών στους φιλάθλους που μας στήριξαν και δεν καταφέραμε να τους δώσουμε τη χαρά να πάρουμε το κύπελλο. Να αναγνωρίζουν όμως την προσπάθεια και να είναι δίπλα μας. Ενα τελευταίο που προτείνω να συστρατευτούν  αυτοί που όντως αγαπάνε τον Απόλλωνα και είναι πάρα πολύ δυνατοί οικονομικοί παράγοντες να στηρίξουν την προσπάθεια μας και δεν θα είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που θα βρεθεί εκεί που του αξίζει. Τέλος συγχαρητήρια στην Πύλο για την πεντακάθαρη επιτυχία και στον κόσμο της που ήταν συγκλονιστικός.  Συγχαρητήρια και στην Ενωση για τη διοργάνωση και στη διαιτητική τετράδα του τελικού, όπου η παρουσία της ήταν παρακαταθήκη για έναν καλό τελικό".