Σάββατο, 07 Μάρτιος 2015 19:15

Πλώρη για Ευρώπη ξανά ο Αστέρας, 1-0 τον Ατρόμητο

Γράφτηκε από τον
Πλώρη για Ευρώπη ξανά ο Αστέρας, 1-0 τον Ατρόμητο

Σπουδαίο τρίποντο με το οποίο έκανε αποφασιστικό βήμα για νέα ευρωπαϊκή παρουσία πήρε ο Αστέρας Τρίπολης στο σαββατιάτικο (7/3) ματς με τον Ατρόμητο, επιβεβαιώνοντας ότι στην έδρα του παραμένει αρκετά ισχυρός.

 

Οι γηπεδούχοι έπιασαν καλή απόδοση κατά διαστήματα, έδειξαν πως ήταν καλύτερη ομάδα, έβγαλαν κάποιους αυτοματισμούς και πήραν τελικά τη νίκη me 1-0.

 

Έτσι διατήρησαν τη διαφορά τους στους επτά από τον ΠΑΣ Γιάννινα (σ.σ. θα πάρει τρίποντο λόγω... Νίκης Βόλου) και έκαναν το καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση μίας θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ.

 

Όσο για τους φιλοξενούμενους ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες τους για έξοδο στην Ευρώπη και την επόμενη σεζόν. Έδειξαν και πάλι ομάδα χωρίς φαντασία. Δεν βγήκε στον Νιόπλια ο αμυντικός προσανατολισμός που είχε, καθώς δέχτηκε γκολ, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε η ομάδα του να απειλήσει με εξαίρεση επί της ουσίας μία πολύ σημαντική ευκαιρία με τον Μαρσελίνιο.

 

Ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Αστέρας Τρίπολης. Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής και κυρίως λόγω της φιλοσοφίας με την οποία παρατάχθηκαν, καθώς οι Περιστεριώτες απλώς περίμεναν.

 

Το πρώτο 20λεπτο ήταν φτωχό. Τελικές δεν υπήρχαν με εξαίρεση μία λόμπα του Ούμπιντες, ο οποίος από τη σέντρα του γηπέδου επιχείρησε να σκοράρει στο 19' κι αστόχησε.

 

Ωστόσο, στη συνέχεια οι Αρκάδες ανέβασαν ταχύτητα. Στο 24' ο Ρόλε έβγαλε σέντρα και ο Πάρα με κεφαλιά αστόχησε, ενώ δύο λεπτά μετά ο τελευταίος έστρωσε στον Μάσα και το σουτ του έφυγε άουτ.

 

Στο 30' ο Μπαράλες πήρε μία κεφαλιά και ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Λούι ήταν πολύ άστοχος με σουτ εκτός περιοχής. Στο 37' ο Μπαράλες επιχείρησε και πάλι να νικήσει τον Γκορμπούνοφ κι έστειλε την μπάλα άουτ, όπως και ο Ρόλε στο 41'.

 

Τελικά η υπεροχή του Αστέρα μετουσιώθηκε και σε γκολ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Ο Λούι έβγαλε σέντρα και η τρίτη τελική του Μπαράλες ήταν και φαρμακερή, καθώς με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

 

Όπως το πρώτο ημίχρονο έτσι και το δεύτερο ξεκίνησε χωρίς φάσεις. Για περίπου 10 λεπτά δεν υπήρχε τίποτα το αξιοσημείωτο, όμως, στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε αρκετά.

 

Στο 65' ο Ρόλε έκανε φαλτσαριστό σουτ και ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε χωρίς να δυσκοευτεί πολύ, όπως και στην αμέσως επόμενη φάση, καθώς ο Μπαράλες έστειλε την μπάλα πάνω του από καλή θέση.

 

Η απάντηση του Ατρομήτου ήρθε στο 66'. Ο Μαρσελίνιο, έκανε κάτι που δεν μπορούσε όσο αγωνιζόταν ο Μπρίτο. Πάτησε περιοχή με την ταχύτητά του, ξέφυγε από τους αμυντικούς του Αστέρα, αλλά πλάσαρε άουτ.

 

Μετά από κάθε καταιγίδα ακολουθεί ηρεμία και το ίδιο έγινε και στην αναμέτρηση, η οποία για σημαντικό χρονικό διάστημα δεν είχε κάτι. Στο 87' ο Γιαννιώτας έκανε άστοχο διαγώνιο σουτ, όπως κι ένα λεπτό μετά, ενώ η τελευταία φάση ήταν μία αδύναμη κεφαλιά του Αγκουαζί, την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Θεοδωρόπουλος.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μήτσιος (Ηπείρου), βοηθοί οι Ακρίβος (Αθηνών) και Κούλα (Ξάνθης), ενώ τέταρτος ο Καλογερόπουλος (Αθηνών).

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο (90' Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Ρόλε (78' Κουρμπέλης), Πάρα (64' Γιαννιώτας), Μπαράλες.

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Κατσουράνης, Κούρος (87' Γεωργίου), Δημούτσος, Αγκουαζί, Μπρίτο (58' Μαρσελίνιο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Παπάζογλου (66' Καράσκο).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR