Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 18:16

Σφράγισε την παραμονή η Καλλονή, 1-0 τον Πανιώνιο

Γράφτηκε από τον
Σφράγισε την παραμονή η Καλλονή, 1-0 τον Πανιώνιο

Ομάδα Σούπερ Λίγκας και τη νέα χρονιά θα είναι η Καλλονή, όπως όλα δείχνουν, μετά τη σημαντική νίκη της επί του Πανιωνίου με 1-0 το μεσημέρι της Κυριακής (8/3).

 

 

Οι Μυτιληνιοί είχαν αρχίσει να αγχώνονται τον τελευταίο καιρό, όμως έκαναν δύο εντός έδρας νίκες σερί με ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο και πήραν απόσταση εννιά βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 

Το εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι και στα δύο ματς νίκησαν έχοντας το ίδιο σκορ και τον ίδιο σκόρερ, τον Πετρόπουλο. Ούτε αυτή τη φορά ενθουσίασαν, αλλά πήραν αυτό που ήθελαν κρατώντας το μηδέν στα μετόπισθεν.

 

Από την άλλη πλευρά, οι «κυανέρυθροι» έβγαλαν τα γνωστά τους προβλήματα. Δεν τελείωσαν τις φάσεις που δημιούργησαν κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και ηττήθηκαν με ένα γκολ που θα το δεχόταν ομάδα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.

 

Φτωχό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι φάσεις ήταν λίγες, ο ρυθμός κακός και το κυριότερο ήταν πως έλειπαν οι ποιοτικές ενέργειες από τους παίκτες των δύο ομάδων με τα λάθη να κυριαρχούν.

 

Η Καλλονή έβγαζε πολλά προβλήματα. Δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις επιθετικά, ενώ κι αμυντικά υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες του Πανιωνίου την εξέθεταν, αλλά δεν τελείωναν τις φάσεις όπως θα έπρεπε.

 

Μόλις στο 5' ο Τασουλής έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Γιάννου πήδηξε μόνος του κι έχασε μεγάλη ευκαιρία. Στο 17' ο Μπουμάλ έκανε σουτ συγκλίνοντας και ο Χογκ μπλόκαρε, ενώ η απάντηση των γηπεδούχων ήταν ένα άστοχο σουτ με καλές προϋποθέσεις από τον Χουάνμα.

 

Στο 28' ο Μπουμάλ έβγαλε παράλληλη μπαλιά για τον Γιάννου κι εκείνος δεν βρήκε την μπάλα από τη μικρή περιοχή όπως θα ήθελε. Τρία λεπτά μετά ο Μπακασέτας αστόχησε για λίγα εκατοστά σουτάροντας από τα όρια της περιοχής, ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ένα κακό σουτ του Καλτσά.

 

Ούτε το δεύτερο ημίχρονο είχε να φάσεις. Ωστόσο, η διαφορά ήταν πως η Καλλονή πήρε τα ηνία του αγώνα. Με την είσοδο του Στεφάνοβιτς πατούσε καλύτερα και κέρδιζε τις μονομαχίες στο κέντρο.

 

Η πρώτη καλή στιγμή, όμως, ήταν για τον Πανιώνιο με τον Γιάννου να δίνει στο 48' στον Φούντα, κι εκείνον να μην τελειώνει τη φάση. Επτά λεπτά μετά ο Μπουμάλ έκανε αδύναμο σουτ και ο Χογκ μπλόκαρε.

 

Με εξαίρεση μία άστοχη κεφαλιά του Χουάνμα στο 63' οι δύο ομάδες δεν έκαναν τελικές. Η Καλλονή ήταν ανώτερη, αλλά ούτε εκείνη μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Ωστόσο, σε μία ανύποπτη φάση έγινε το 1-0. Βγήκε σέντρα από δεξιά ο Παπαδόπουλος με μουνιές έδιωξε την μπάλα πάνω στον Ρισβάνη, ο Πετρόπουλος το επωφελήθηκε και προ κενής εστίας σκόραρε.

 

Από εκεί και πέρα, οι Νεοσμυρνιώτες ανέβηκαν αρκετά στο γήπεδο προκειμένου να ισοφαρίσουν. Έτσι ο Λεοζίνιο βρήκε χώρους και έκανε δύο σουτ που δεν ανησύχησαν τον Παπαδόπουλο. Ως το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αρετόπουλος (Τρικάλων), βοηθοί οι Πασχάλης (Ηπείρου) και Τσολάκης (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Κομίνης (Θεσπρωτίας).

 

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Κριπιντίρης, Γιορέντε, Καλτσάς, Μαρσέλο (46' Στεφάνοβιτς), Μίνγκας, Μανούσος (58' Λεοζίνιο), Χουάνμα, Πετρόπουλος (81' Ναβάρο).

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος (81' Μασούρας), Γκέζος, Φούντας, Μπακασέτας (76' Ιμπαγάσα), Μπουμάλ (67' Κολοβός), Γιάννου.

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR