Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 21:35

Με σούπερ Μπεργκ ο Παναθηναϊκός πήρε 4-3 το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Γράφτηκε από τον
Με σούπερ Μπεργκ ο Παναθηναϊκός πήρε 4-3 το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Μπορεί για πέντε σερί ματς να μην είχε σκοράρει, αλλά κόντρα στον ΠΑΟΚ κάτι παθαίνει. Σαν να αφηνιάζει. Όπως πέρσι στον τελικό του Κυπέλλου, έτσι και το βράδυ της Κυριακής (8/3), ο Μάρκους Μπεργκ σημείωσε χατ-τρικ και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ με 4-3 στη Λεωφόρο για την 27η αγωνιστική.

 

 

Το ντέρμπι ήταν χορταστικό με ανατροπές και εναλλαγή συναισθημάτων, αλλά τελευταία χαμογέλασε η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που στο «σπίτι» της είναι απόλυτη κυρίαρχος. Οι Θεσσαλονικείς μέχρι το 60’ ήταν καλύτεροι και προηγήθηκαν χάρη σε τέρματα των Αθανασιάδη και Σκόνδρα, αλλά για μία ακόμα φορά πλήρωσαν την τραγική τους αμυντική λειτουργία.

 

Ο Μπεργκ με τον Καρέλη την σμπαράλιασαν κυριολεκτικά και το 1-2 του 60ου λεπτού έγινε σε εφτά λεπτά 3-2, για σφραγίσει το τρίποντο ο Σουηδός στο 87’. Το γκολ του Νομπόα στις καθυστερήσεις απλώς γλίτωσε το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη από μία ακόμα βαριά ήτττα.

 

Με το τρίποντο αυτό, ο Παναθηναϊκός έπιασε στην κορυφή τον Ολυμπιακό, έχοντας όμως ματς περισσότερο και περιμένοντας την έφεση για την καμπάνα των τριών βαθμών. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έμεινε οκτώ βαθμούς πίσω του και πλέον αισθάνεται την καυτή ανάσα του Αστέρα Τρίπολης.

 

Διαιτητής ήταν ο Μάνταλος (Καβάλας). Βοηθοί οι Καρατζίκας (Αθηνών) και Καραβασίλης (Καβάλας), ενώ 4ος ήταν ο Γιάχος (Χίου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (80’ Κουτρουμπής), Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (50’ Καρέλης), Μπεργκ, Πέτριτς (66’ Ατζαγκούν).

 

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς (84’ Κίτσιου), Ρικάρντο Κόστα (79’ Σαλπιγγίδης), Βίτορ, Παπαγιαννόπουλος, Νομπόα, Γκολάσα, Περέιρα, Μακ (88’ Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR