Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2015 21:49

Πέρασε 3-1 από τα Χανιά και ελπίζει ο Λεβαδειακός!

Γράφτηκε από τον

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να διατηρηθεί στην κατηγορία πανηγύρισε ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί ήταν καλύτεροι και επικράτησαν με 3-1 του Πλατανιά στα Χανιά τη Δευτέρα (9/3) στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής κι έφτασαν τους 25 βαθμούς, όσους και ο Εργοτέλης.

 

 

Πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο Άλαν Πουλίδο που έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα του Άκη Μάντζιου και πέτυχε και το δεύτερο γκολ της, μπαίνοντας… σφήνα στους Τομάς και Μάντζιο.

 

 

Οι φιλοξενούμενοι «καίγονταν» για τους βαθμούς και μπήκαν με στόχο το γρήγορο γκολ. Αυτό ήρθε τελικά από την κεφαλιά του Γιακουμάκη μόλις στο 2’, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ο παίκτης βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Ο Μάντζιος ήταν ο παίκτης που δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από πλευράς Λεβαδειακού, ενώ ο Πουλίδο ήταν ιδιαίτερα δραστήριος.

 

Μετά το πρώτο 10λεπτο, ο Πλατανιάς ανέβασε στροφές κι απείλησε τον Σηφάκη. Ο Γκαβιλάν αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων με τα… μπασίματά του στην περιοχή, αλλά όπου χρειάστηκε ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων αντέδρασε σωστά, ενώ και ο Ισπανός αποδείχθηκε κάποιες στιγμές λίγο περισσότερο ατομικστής από ό,τι θα ήθελαν οι συμπαίκτες και ο προπονητής του.

 

Σταδιακά ο Λεβαδειακός ξανακέρδισε μέτρα κι άρχισε να πυκνώνει τις επισκέψεις του στα καρέ του Ολιμπά, μέχρι τελικά να δικαιωθεί στο 42ο λεπτό. Από εκτέλεση κόρνερ του Πελέ, ο Τομάς πήδηξε πιο ψηλά από όλους κι έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού στο τέρμα, γράφοντας το 0-1 στο τέλος ενός ημιχρόνου που ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την κατοχή στο 51%-49% υπέρ των γηπεδούχων και τις τελικές προσπάθειες 6 (4) έναντι 5 (3) υπέρ του Λεβαδειακού.

 

 

Η απάντηση από τον Πλατανιά ήρθε λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης, με τον Τετέ να φέρνει το ματς στα ίσα στο 52’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκαβιλάν.

 

Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα, ο Πουλίδο άνοιξε… λογαριασμό, δίνοντας ξανά με την ωραία του ενέργεια και το συρτό σουτ του προβάδισμα στον Λεβαδειακό.

 

Όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν πιο κοντά στο σημαντικό τρίποντο, καθώς οι κεφαλιές του Τόρες δεν ήταν αρκετές για να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Σηφάκη.

 

Ο χρόνος περνούσε, τα νεύρα αυξάνονταν σε βάρος του παιχνιδιού και οι Βοιωτοί κατάφεραν να βάλουν στις καθυστερήσεις το… κερασάκι στην τούρτα, με τον Μάντζιο να διαμορφώνει το τελικό 1-3 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

 

Διαιτητής ήταν ο Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας), με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας) και Σπυρίδωνα Γουργιώτη (Φθιώτιδας), ενώ τέταρτος ήταν ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας).

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Αγκιλέρα, Ιτούα, Κουλιμπαλί, Ζαραδούκας, Μαχαμάτ (60’ Μπανανά), Τετέ, Κάσιο (71’ Τόρες), Γκαβιλάν, Μιλούνοβιτς (60’ Γκόμεζ), Γιακουμάκης

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σηφάκης, Τομάς, Κώτσιος, Στάθης, Μιλιάζες, Πίντερ, Πελέ, Γιακουμάκης (74’ Μάγκας), Πουλίδο (90’+3 Μρντάκοβιτς), Μπουσταμάντε (72’ Κατίδης), Μάντζιος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR