Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 14:10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 4-2: Εδιωξε το άγχος της παραμονής σε ένα "γεμάτο" παιχνίδι

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 4-2: Εδιωξε το άγχος της παραμονής σε ένα "γεμάτο" παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ήθελε περισσότερο τη νίκη στο καλαματιανό ντέρμπι και την πήρε.

Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν χθες με 4-2 του Απόλλωνα στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" και έδιωξαν το άγχος της παραμονής, καθώς απομακρύνθηκαν 9 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Από την άλλη πλευρά ο Απόλλωνας υποχώρησε στη τέταρτη θέση της Α΄ τοπικής.
Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 20' με το πλασέ του Κούτρη. Στην επόμενη φάση  ο Πανταζής έπειτα από σουτ του Μάλαμα που απομάκρυναν οι αμυντικοί, ισοφάρισε σε 1-1.
Τρία λεπτά αργότερα ο Τσαναλίας ευστόχησε στο τετ α τετ και έγραψε το 2-1.
Στο 44' ο Μπάλλας με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό (3-1).
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Αλεξανδρόπουλος με ατομική ενέργεια και σουτ έκανε το 4-1.
Ο Απόλλωνας το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ήταν να μειώσει στο τελικό 4-2 με την κεφαλιά του Φουρναράκου στο 86'.
Οι νικητές είχαν και δοκάρι σε σουτ του Μαρούδα (και αφού η μπάλα κόντραρε) στο 80', ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ και  στις καθυστερήσεις, ενώ από δική του ασίστ ο Τσαναλίας αστόχησε από πολύ κοντά στο 67'.
Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, γιατί στο 74' αποβλήθηκε ο Φίλαι του Ολυμπιακού για εξύβριση στο ρέφερι Ζαρακοβίτη και τρία λεπτά αργότερα τραυματίστηκε ο νεοεισελθών Σιάσιος και ο Απόλλωνας είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές.
Από το χθεσινό παιχνίδι δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων,  παρότι το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί από το 47' (4-1). Στο 60' μάλιστα είχαμε αψιμαχίες και  προσωρινή διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, μιας και υπήρχε ένταση και στους πάγκους.
Το ματς διαιτήτευσε ο Ζαρακοβίτης με βοηθούς την Τσουκάλη και τον Γεωργαντά.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κωνσταντακόπουλος, Μαρούδας, Παπαλέξης, Πολυμενέας, Μπάλλας, Φιλάι, Παπαδέας (75' Δούβας), Τζίφας, Κούτρης (62' Αναγνωστόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Τσαναλίας (83' Γεωργαντάς).
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Κουκέας (50' Μπραχίμι), Κουπούζος, Μαργιόλης, Πετράκος, Φουρναράκος, Μάλαμας (62' Μάλι), Τρικουράκης, Αντωναίος, Πανταζής, Σαραντόπουλος (75' Σιάσιος).