Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015 18:08

Διώκεται πειθαρχικά για δυσφήμηση του ποδοσφαίρου ο Αλέξης Κούγιας!

Γράφτηκε από τον

Ενώπιον των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνων, για τις δηλώσεις του ενόψει του πελοποννησιακού ντέρμπι της Παναχαϊκής με τον Παναιγιάλειο, θα βρεθεί ο Αλέξης Κούγιας.



Μιλώντας για την αναμέτρηση της Τετάρτης, ο διοικητικός ηγέτης των Πατρινών έκανε λόγο για «ποδοσφαιρική αλητεία» στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και αναφερόμενος προσωπικά σε παίκτες, σημείωσε «να μη διανοηθούν να κάνουν τα νταηλίκια που έκαναν στο Αίγιο».

Όλα αυτά λοιπόν προκάλεσαν την παρέμβαση του Παναγιώτη Καρρά, ο οποίος του άσκησε πειθαρχική δίωξη, για δυσφήμηση του αθλήματος και την πιθανότητα τα λεγόμενά του να εξασκήσουν επιρροή στο αποτέλεσμα.


Τα λεγόμενα του Κούγια

«Έχουμε βιώσει από τον Παναιγιάλειο την απόλυτη ποδοσφαιρική αλητεία. Από τον Κουρμπανά μέχρι τον Σεροπιάν. Και από παίκτες όπως ο Σπίνουλας, ο Σανδραβέλης, ο Ουρτάδο, ο Μπούνας, ο Μπουρλάκης, που είχαν αχαρακτήριστη συμπεριφορά σε βάρος της Παναχαϊκής. Η Παναχαϊκή, όμως, θα διδάξει ποδοσφαιρικό πολιτισμό την Τετάρτη.

Ούτε το πούλμαν του Παναιγιάλειου θα μείνει δύο ώρες έξω από το γήπεδο, ούτε στα επίσημα θα υπάρχει τέτοιο μένος. Έχει ένα κοτέτσι για έδρα ο Παναιγιάλειος, που ανεβαίνεις κάτι σκαλοπάτια για να πας στην αίθουσα Τύπου, ενώ εμείς θα τους υποδεχθούμε σ' ένα από τα πιο όμορφα στάδια της Ελλάδας.

Με εξαίρεση τον πρόεδρο του Παναιγιάλειου, που είναι κύριος, ο περίγυρος που υπάρχει δημιουργεί ποδοσφαιρική αλητεία. Αλλά εμείς θα τους υποδεχθούμε σαν φίλους. Και μη διανοηθούν οι παίκτες που ανέφερα πριν να κάνουν τα νταηλίκια που έκαναν στο Αίγιο, ούτε οι οπαδοί του Παναιγιάλειου να τολμήσουν να μας προκαλέσουν. Από πέρυσι το περιμένω αυτό το ματς. Είναι ο απόλυτος τελικός για μας. Θα τους τιμωρήσουμε μέσα στο γήπεδο».



Το περιεχόμενο της πειθαρχικής δίωξης

«Ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. Παναγιώτης Καρράς, άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος του κ. Αλέξη Κούγια προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή και της ΠΑΕ Παναχαϊκή, διότι, ο πρώτος τούτων, Αλέξης Κούγιας, προέβη στις 15-3-2015 σε δηλώσεις κατά ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ Γ.Σ. 1927, ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE στις 18/03/2015 μεταξύ της διωκομένης ΠΑΕ και της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ Γ.Σ. 1927, οι οποίες αφενός μεν είναι πιθανόν να εξασκήσουν επιρροή στο αποτέλεσμα του προαναφερόμενου ποδοσφαιρικού αγώνα, προς όφελος της διωκομένης ΠΑΕ, αφετέρου δυσφημούν το άθλημα του ποδοσφαίρου, προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3), 17 (παρ. 1 και 2), 25 (παρ. 1 και 3) και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

 

ΠΗΓΗ: SPORT-FM.GR