Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2015 17:13

Κράτησε... ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο ο ΠΑΣ, 1-0 τον Πλατανιά

Γράφτηκε από τον

Ζωντανό διατήρησε το όνειρο της Ευρώπης ο ΠΑΣ Γιάννινα το μεσημέρι της Τετάρτης (18/3). Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά πήρε τη νίκη κόντρα στον Πλατανιά με 1-0.

 

Οι Γιαννιώτες, όπως και με τον Παναιτωλικό, έτσι και αυτή τη φορά ήταν ιδιαίτερα προβληματικοί στο πρώτο ημίχρονο. Αδυνατούσαν να βγάλουν φάση και είχαν χάσει τον έλεγχο του αγώνα.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκαν, σκόραραν, είχαν δοκάρι και θα μπορούσαν να έχουν κλειδώσει τη νίκη. Επέλεξαν, όμως, να γυρίσουν πίσω στη συνέχεια και λίγο έλειψε να το πληρώσουν.

Για τον Πλατανιά αυτή ήταν η δεύτερη ήττα στη σειρά. Τα περιθώρια έχουν στενέψει σημαντικά και ο Χανιώτες καλούνται πλέον να εκμεταλλευτούν την έδρα τους στην οποία δίνουν τα επόμενα τρία ματς.

Πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι μάχες στον χώρο του κέντρου κυριάρχησαν με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται πάρα πολύ να ολοκληρώσουν προσπάθεια. Για του λόγου το αληθές, έγιναν μόλις έξι τελικές.

Στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε καλύτερα. Μπορεί ο Πλατανιάς να απείλησε με τον Γιακουμάκη στο 10', όμως, οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 15' ο Ναδάλες έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Ακόστα πήρε την κεφαλιά και αστόχησε. Ωστόσο, μετά από αυτή τη φάση ο Πλατανιάς πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα με τους Γιαννιώτες κατά κύριο λόγο να περιμένουν.

Αν εξαιρέσει, όμως, ένα άστοχο σουτ του Αγκιλέρα στο 35', φάση επί της ουσίας δεν έγινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, καθώς καμία εκ των δύο ομάδων δεν έπαιρνε κάποιο ρίσκο μήπως και διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά και κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά, αλλάζοντας στη συνέχεια την τακτική του.

Στο 51' ο Ακόστα εκτέλεσε φάουλ, ο Ολιμπά έκανε τραγική έξοδο και ο Τζημόπουλος αστόχησε προ κενής εστίας. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά ήρθε το γκολ. Ο Ίλιτς έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Ακόστα έκανε προβολή και κρέμασε τον Ολιμπά.

Ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να συνέλθει και μέσα σε λίγα λεπτά δέχτηκε δεύτερη μεγάλη ευκαιρία από στημένη φάση. Ο Ίλιτς εκτέλεσε φάουλ στο 60', ο Γιάκος πήρε την κεφαλιά και σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Ολιμπά.

Στη συνέχεια όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο και πιο ακίνδυνος ήταν ο ΠΑΣ. Οπισθοχώρησε ανεξήγητα και ο Πλατανιάς το εκμεταλλεύτηκε και πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είχε δύο άστοχες τελικές με Τόρες και Γκαβιλάν, ένα σουτ του Ισπανού που μπλόκαρε ο Βελλίδης και μία απίστευτη ευκαιρία στην τελευταία φάση. Ο Γουνδουλάκης έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή και ο Στρούνα με κεφαλιά στη γραμμή έσωσε την εστία της ομάδας του από βέβαια παραβίαση δίνοντας έτσι τους τρεις βαθμούς στους Γιαννιώτες.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπάθας (Πειραιά), βοηθοί οι Σωτηρόπουλος (Αχαΐας) και Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), ενώ τέταρτος ήταν ο Λιαχούδης (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 45' Ακόστα, 90'+2 Χαρίσης - 33' Τόρες, 76' Ιτουά

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (63' Σκόνδρας), Ναδάλες, Χαρίσης, Τσουκαλάς, Ακόστα, Κοροβέσης (79' Ντάσιος), Ίλιτς, Μανιάς (57' Γιάκος).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί (59' Γκαβιλάν), Μπανανά, Ιτουά, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος, Μενδρινός (77' Μιλούνοβιτς), Γιακουμάκης (66' Γουνδουλάκης), Τόρες.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR