Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2015 13:35

Στοπ στους βολικούς υποβιβασμούς προσπαθεί να βάλει η ΕΠΟ

Γράφτηκε από τον
Στοπ στους βολικούς υποβιβασμούς προσπαθεί να βάλει η ΕΠΟ

Φρένο στον εθελούσιο (και βολικό οικονομικά) υποβιβασμό ομάδων σε χαμηλότερη κατηγορία προσπαθεί να βάλει η ΕΠΟ και εξετάζει δύο σενάρια εν όψει της γενικής συνέλευσης του Ιούνη, για να εκλείψουν μελλοντικά τα φαινόμενα ΑΕΚ και Αρη.


Το πρώτο προβλέπει όποια ΠΑΕ διαλύεται να μην υποβιβάζεται στην ερασιτεχνική πλέον Γ' Εθνική, αλλά να ξεκινάει την προσπάθεια αναγέννησης από το τοπικό πρωτάθλημα. Αν ίσχυε δηλαδή αυτό στην περίπτωση της ΑΕΚ, η ομάδα θα αγωνιζόταν αρχικά σε διοργάνωση της ΕΠΣ Αθηνών. Το συγκεκριμένο σενάριο πάντως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Αντίθετα, είναι πιο πιθανό να υποβιβάζεται η ομάδα στη Γ' Εθνική, παραμένοντας ωστόσο καθηλωμένη (υποχρεωτικά) για μία τριετία σε αυτήν την κατηγορία.
Θα μπορεί επομένως να επανέλθει στα σαλόνια, στην καλύτερη περίπτωση, τον πέμπτο χρόνο (εφόσον ανέβει κατευθείαν από τη Football League). Και δεν είναι μόνο αυτό. Βάσει του πλάνου που επεξεργάζονται στην ΕΠΟ, θα προβλέπεται παράλληλα και η υποχρεωτική αλλαγή του ονόματος και του εμβλήματος της ομάδας, σε μία ξεκάθαρη προσπάθεια να αποθαρρύνουν τις ιστορικές ομάδες να επιλέξουν τον βολικό μέχρι τώρα (αφού απαλλάσσει από χρέη) υποβιβασμό στη Γ'.
Από αυτήν την ιστορία πάντως ενδέχεται να τη σκαπουλάρει ο ΟΦΗ. Και τούτο διότι η όποια απόφαση ψηφιστεί στη γενική συνέλευση του Ιουνίου δεν είναι σίγουρο ότι θα ισχύσει άμεσα. Λογικά, ο ΟΦΗ θα είναι ο τελευταίος ευνοημένος, αλλά δεν μπορεί κάποιος να προεξοφλήσει ότι η αλλαγή στη νομοθεσία (που έχει ζητήσει και ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής) θα ισχύσει για πρώτη φορά από το 2015-16 ή από το 2016-17.
Πηγή: sentragoal.gr