Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2015 18:26

ΕΡΑΝΗ: Πίστη για το "2 στα 2" με Κορώνη και Μεσσηνιακό

Γράφτηκε από τον

Η 28η αγωνιστική της Α' τοπικής δεν ήταν ιδανική για την Εράνη, της έδωσε το δικαίωμα όμως να ορίζει πλέον η ίδια την τύχη της όσον αφορά την μάχη της παραμονής.


Η Τριφυλιακή ομάδα έφερε 0-0 στην Σπερχόγεια χάνοντας την ευκαιρία να αποκτήσει βαθμολογικό προβάδισμα έναντι του Αστέρα Αρφαρών με τον οποίο δίνει μάχη για να αποφύγει την 14η θέση της Α' τοπικής.
Από την άλλη όμως ο βαθμός της ισοπαλίας είναι πολύτιμος καθώς έφερε τους Φιλιατρινούς στην ίδια θέση με τον Αστέρα, ο οποίος έχασε στα τελευταία λεπτά στην Ανδρούσα.
Το ζητούμενο για την Εράνη είναι πλέον, σε πρώτη φάση, να κάνει το 2 στα 2 στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Με τον ουραγό και καταδικασμένο σε υποβιβασμό Ακρίτας Κορώνης εντός έδρας το προσεχές Σάββατο και με τον Μεσσηνιακό εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική
Αν τα καταφέρει τότε θα περιμένει μια βαθμολογική απώλεια του Αστέρα στα δικά του ματς (με Τέλλο Άγρα εντός και Διαβολίτσι εκτός) ώστε να βρεθεί πιο ψηλά στην βαθμολογία και να εξασφαλίσει την παραμονή. Αν κάνει και ο Αστέρας το 2 στα 2 ή αν οι ομάδες πάρουν ακριβώς τους ίδιους βαθμούς στα δύο τελευταία τους παιχνίδια, τότε η παραμονή θα κριθεί σε αγώνα μπαράζ, αφού έχουν τα ίδια αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια (από μια νίκη) στο πρωτάθλημα.
Σε κάθε περίπτωση, στα Φιλιατρά γνωρίζουν ότι πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους, κάτι που δεν συνέβαινε πριν τα ματς της περασμένης αγωνιστικής. Με δύο νίκες και μια τρίτη αν χρειαστεί μπαράζ, έχουν την δυνατότητα να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Να θυμίσουμε εδώ ότι ενδεχομένως να μην υποβιβαστεί καμιά από τις δύο ομάδες, Εράνη και Αρφαρά. Αυτό θα συμβεί αν ο πρωταθλητής Μεσσηνίας κερδίζει την άνοδο στην Γ' εθνική, στα μπαράζ ανόδου που θα γίνουν το Μάϊο. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΣΜ, θα πέσουν μόνο δύο ομάδες από την Α' τοπική, οπότε… γλιτώνουν και Εράνη και Αρφαρά.
Αγωνιστικά, η Εράνη συνεχίζει την προετοιμασία της για το ματς με τον Ακρίτα Κορώνης χωρίς προβλήματα, μιας και όλοι οι παίκτες είναι στην διάθεση του Γιάννη Σακελλαρόπουλου.