Σάββατο, 04 Απρίλιος 2015 09:10

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σφραγίζει τον τίτλο στο Δώριο η Κυπαρισσία; - Τα νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον

Πρόωρη στέψη ή παράταση στην αγωνία; Η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή το απόγευμα, όταν και θα ολοκληρωθεί η 29η αγωνιστική στην Α' τοπική Μεσσηνίας.


Στην προτελευταία στροφή του πρωταθλήματος, η πρωτοπόρος Κυπαρισσία δοκιμάζεται εκτός έδρας από το Δώριο και εάν δεν ηττηθεί θα σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο, καθώς έχει έξι βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Πάμισο.
Η τριφυλιακή ομάδα χρειάζεται ένα βαθμό στα δύο ματς με Δώριο και Πάμισο, όμως θέλει να τελειώσει από αύριο την υπόθεση τίτλος.  Διότι αν χάσει και οι Νησιώτες νικήσουν την ίδια ώρα το Μεσσηνιακό, τότε στο μεταξύ τους ντέρμπι θα κρίνεται ένα πρωτάθλημα και το άγχος θα είναι πλέον στην πλευρά των γηπεδούχων.
Στη μάχη της παραμονής, Εράνη και Αστέρας Αρφαρών αγωνίζονται σήμερα με την… πλάτη στον τοίχο. Η πρώτη υποδέχεται τον Ακρίτα Κορώνης και ο Αστέρας τον Τέλλο Αγρα και θέλουν μόνο νίκη για να ελπίζουν σε παραμονή στην κατηγορία.
Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 27 βαθμούς στη ζώνη του υποβιβασμού και αν κάνουν το "2 στα 2", τότε θα χρειαστεί να δώσουν μπαράζ (από μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια) για να κριθεί ποια θα υποβιβαστεί στην Α1.
Τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής δεν έχουν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Συγκεκριμένα θα παίξουν το Ασπρόχωμα με την Ανδρούσα, ο Απόλλωνας Καλαμάτας με το Διαβολίτσι, ο Τσικλητήρας Πύλου με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και ο Εθνικός Μελιγαλά με τη Σπερχογεία.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Ματς χωρίς σκοπιμότητες θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο Ασπρόχωμα. Η ομώνυμη ομάδα έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά, ενώ η Ανδρούσα με τη νίκη επί του Αστέρα Αρφαρών (2-1) ανανέωσε τη θητεία της στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και θέλουν να επιστρέψουν στις θετικές εμφανίσεις.
Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι έχουν τρεις σερί νίκες, μιας και πριν τον Αστέρα νίκησαν Διαβολίτσι (3-1) και Απόλλωνα Καλαμάτας (1-2)..
Ετσι ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό στην 8η θέση και θέλουν να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

ΕΡΑΝΗ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ
Χωρίς νίκη από τις 11 Φεβρουαρίου (1-0 τον Τέλλο Αγρα) είναι η Εράνη και αν θέλει να μείνει στην Α' τοπική, θα πρέπει να τερματίσει σήμερα αυτό το αρνητικό σερί.
Η φιλιατρινή ομάδα υποδέχεται τον ουραγό Ακρίτα Κορώνης στο τελευταίο της φετινό εντός έδρας ματς, καθώς στο φινάλε θα παίξει στην Καλαμάτα με το Μεσσηνιακό.
Το ζητούμενο πλέον είναι το "2 στα 2" ώστε στη χειρότερη περίπτωση να παίξει μπαράζ με τον Αστέρα Αρφαρών, με τον οποίο ισοβαθμούν και μοιράζονται τις νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια. 
Αν ο Αστέρας δεν νικήσει σήμερα τον Τέλλο Αγρα, τότε η Εράνη με νίκη θα κρατά την τύχη στα χέρια της.
Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν απουσίες, παρά μόνο πίστη για επιστροφή στις επιτυχίες.
Ο Ακρίτας γνώρισε την περασμένη αγωνιστική την ήττα με το ευρύ 1-6 από τον Ακρίτα Κορώνης και θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μια καλή εμφάνιση στα Φιλιατρά.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Μονόδρομος είναι για τον Αστέρα το τρίποντο στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον βαθμολογικά αδιάφορο Τέλλο Αγρα. Η ομάδα των Αρφαρών μετά την ήττα από την Ανδρούσα, έπεσε ξανά στη ζώνη του υποβιβασμού, όπου ισοβαθμεί με την Εράνη.
Ως εκ τούτου δεν έχει κανένα περιθώριο για απώλειες βαθμών στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.
"Εδώ που έχουμε φτάσει πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Είναι ένα δύσκολο ματς όπου θα πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε", δήλωσε ο Στάθης Βανικιώτης.
Ο έμπειρος τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του και τον Ζέππο που εξέτισε την ποινή του.
Από την άλλη πλευρά στα πλάνα του Αντώνη Μαυρέα δεν βρίσκεται ο Νάκος.  Ο Αγρας προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 1-2 από τον Απόλλωνα Καλαμάτας, με τον οποίο συγκατοικεί πλέον στην 3η θέση.
Οι φιλοξενούμενοι θα μεταβούν χωρίς άγχος στα Αρφαρά, αλλά σε καμία περίπτωση αδιάφοροι. Θα παίξουν για την ιστορία τους και για να μην δώσουν… τροφή για σχόλια.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Χωρίς τους τραυματίες Μπιτσάνη, Κουκέα, αλλά με πίστη για τη νίκη θα αγωνιστεί σήμερα ο Απόλλωνας απέναντι στο Διαβολίτσι. Η καλαματιανή ομάδα νίκησε την περασμένη Κυριακή στους Γαργαλιάνους τον Τέλλο Αγρα και πλέον θέλει το "2 στα 2" για να τερματίσει στην τιμητική 3η θέση. Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει αν θα έχει στη διάθεσή του τους Πανταζή και Κουπούζο.
Το Διαβολίτσι, αν και προηγήθηκε , έχασε στο γήπεδό του με 1-2 από το Δώριο, όμως η ήττα δεν έχει βαθμολογικές συνέπειες. Το συγκρότημα του Σωτήρη Δημάκη έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή. Θα έρθει στην Καλαμάτα χωρίς άγχος και με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο "Γ. Λουκαρέας".

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τρίτο σερί εντός έδρας ματς σε διάστημα μιας εβδομάδας για τον Τσικλητήρα. Η ομάδα της Πύλου νίκησε την περασμένη Κυριακή με 1-0 τον Εθνικό Μελιγαλά για το πρωτάθλημα και μεσοβδόμαδα με 3-0 τα Διλινάτα για το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας.
Αύριο θα ανταμώσει με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και ελπίζει να… τριτώσει το καλό.
Οι κυπελλούχοι Μεσσηνίας βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, μιας και είναι στους "8" του κυπέλλου και βλέπουν ψηλά.
Να σημειωθεί ότι το αυριανό είναι το τελευταίο ματς στην Πύλο για το πρωτάθλημα και οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να αποχαιρετήσουν με νίκη το κοινό τους.
Βαθμολογικά, ο Τσικλητήρας έχει εδραιωθεί στην 5η θέση, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός είναι στην 8η (μαζί με την Ανδρούσα).   Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν διώξει το άγχος της παραμονής και αυτό δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιηθούν μικροί σε ηλικία παίκτες.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη αγωνιστική ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 το Ασπρόχωμα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Με… άδεια χέρια έφυγε την περασμένη Κυριακή από την Πύλο ο Εθνικός, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τον Τσικλητήρα.  Ετσι υποχώρησε στην 12η θέση, όμως έχει μείνει και μαθηματικά στην Α' τοπική. Το ίδιο ισχύει και για την αυριανή αντίπαλό του, τη  Σπερχογεία, η οποία έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με την Εράνη.
Οι δύο ομάδες θα παίξουν λοιπόν χωρίς άγχος στο γήπεδο του Μελιγαλά και με κοινό στόχο τη νίκη, ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα. 
Να σημειωθεί ότι η Σπερχογεία έχει έναν βαθμό περισσότερο από τους γηπεδούχους.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Για τελευταία φορά ενώπιον του κοινού του θα αγωνιστεί αύριο ο Πάμισος κόντρα στο Μεσσηνιακό. Οι Νησιώτες θέλουν μόνο νίκη για να ελπίζουν στην πρώτη θέση. Αν πάντως την ίδια ώρα η Κυπαρισσία δεν χάσει στο Δώριο, τότε το τρίποντο για τον Πάμισο θα είναι άνευ σημασίας, όπως και το ντέρμπι με τον ΑΟΚ στο φινάλε.
Και αυτό γιατί η πρωτοπόρος έχει έξι βαθμούς διαφορά από τους "πράσινους" που γκρέμισαν στο δεύτερο γύρο, ότι έχτιζαν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και πλέον έχουν ελάχιστες πιθανότητες για να αναδειχθούν πρωταθλητές.
Οφείλουν όμως να κάνουν την Κυριακή το καθήκον τους. Ο Νίκος Γεωργακλής θα παρατάξει ιδανική 11άδα, μιας και εξασφάλισε άδεια και ο στρατευμένος Φιλόπουλος.
Ο Μεσσηνιακός δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, όμως το ίδιο ίσχυε και στο ματς με την Κυπαρισσία, όπου λίγο έλειψε να πάρει το βαθμό, τον οποίο και άξιζε βάση εμφάνισης. Δέχτηκε όμως το 1-2 στις καθυστερήσεις και έμεινε με τις εντυπώσεις.
Οι καλαματιανοί θα αγωνιστούν πάνοπλοι στη Μεσσήνη και με σύμμαχο την έλλειψη άγχους.


ΔΩΡΙΟ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Η Κυπαρισσία, έστω και με τύχη, έπιασε το περασμένο Σάββατο… 13άρι στις νίκες. Το 2-1 επί του Μεσσηνιακού στην Καλαμάτα διατήρησε το προβάδισμα των έξι βαθμών από τον Πάμισο και πλέον η πρωτοπόρος θέλει ένα βαθμό για να ανοίξει σαμπάνιες.
Αύριο θα αγωνιστεί εκ νέου εκτός έδρας, αυτή τη φορά  με αντίπαλο το Δώριο και εφόσον διευρύνει το φετινό αήττητο σερί, θα σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο.
Ο Αλέξης Μαντζούνης ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν μόνο για  τη νίκη, αφού θέλει να κάνει ρεκόρ βαθμών στο πρωτάθλημα, αλλά και στο β' γύρο όπου έχει το απόλυτο( "13 στα 13").
Το Δώριο δεν κυνηγά κάτι στο πρωτάθλημα. Θα παίξει όμως για την ιστορία του και το ματς με την Κυπαρισσία είναι πρόκληση, αφού οι φιλοξενούμενοι αγνοούν την ήττα μετά από 28 αγωνιστικές. Συνεπώς θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα νικήσει τους πρωτοπόρους και παράλληλα θα "βάλει φωτιά" στην κορυφή της βαθμολογίας.

To πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ασπρόχωμα - Ανδρούσα
Γήπεδο Ασπροχώματος, 5 μ.μ.
Κουτσαναστάσης, Γιαννέτσος, Καυκάς
Εράνη - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Φιλιατρών, 5 μ.μ.
Γκούμας, Τσουκάλη, Τσουλάκος
Αστέρας Αρφαρών - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Αρφαρών, 5 μ.μ.
Αλεξέας, Γεωργαντάς, Παναγιωτόπουλος
Απόλλωνας Καλαμάτας - Διαβολίτσι
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 5 μ.μ
Τουρλομούσης, Τσίρμπας, Γιαννακλής

Κυριακή

Τσικλητήρας Πύλου - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Πύλου, 5 μ.μ.
Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Μπασιλάρης
Εθνικός Μελιγαλά - Σπερχογεία
Γήπεδο Μελιγαλά, 5 μ.μ.
Λάμιας, Καστανάς, Παλλαδινός
Πάμισος - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Μεσσήνης, 5 μ.μ.
Σερεμέτης, Ζαρακοβίτης, Ηλιόπουλος
Δώριο - Κυπαρισσία
Γήπεδο Δωρίου, 5 μ.μ.
Νίκας, Σκόρδος, Τσοπανάκης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 28 αγωνιστικές)
1. Κυπαρισσία    67-4    78
2. Πάμισος    73-15    72

3. Τέλλος Αγρας    58-21    49
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    52-45    49


5. Τσικλητήρας Πύλου    37-32    44
6. Μεσσηνιακός    31-28    38
-. Δώριο    45-48    38
8. Ολυμπιακός Καλαμάτας    33-40    36


-. Ανδρούσα    25-37    36
10. Διαβολίτσι    32-45    35
-. Σπερχογεία    35-35    35
12. Εθνικός Μελιγαλά    36-33    34
13. Εράνη    19-26    27
-. Αστέρας Αρφαρών    26-60    27
15. Ασπρόχωμα    23-62    14


16. Ακρίτας Κορώνης    23-84     9       


* Ο Απόλλωνας έχει ένα μηδενισμό (-1 βαθμό).