Κυριακή, 05 Απρίλιος 2015 22:24

ΔΩΡΙΟ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-2: Η κούπα στον ΑΟΚ μετά την 14η σερί νίκη του!

Γράφτηκε από τον

Ο τίτλος βάφτηκε… μπλε σήμερα στο Δώριο με την Κυπαρισσία να κερδίζει 2-1 τον Δωριέα και να κατακτά το πρωτάθλημα της Α' τοπικής, μία αγωνιστική πριν το τέλος όντας στο +6 από τον δεύτερο Πάμισο.

Οι πάνω από 200 φίλοι του ΑΟΚ που έκαναν… κατάληψη στο Δώριο φώναζαν "νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές" και επεφημούσαν τους παίκτες του Αλέξη Μαντζούνη που έκαναν έναν άθλο φέτος, αν αναλογιστεί κανείς πως επί πολλές αγωνιστικές ήταν στο -4 από τον Πάμισο και έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο. Ομως είχαν διάρκεια στην απόδοση τους, έδειξαν χαρακτήρα και μέταλλο ως ομάδα και δίκαια κατέκτησαν τον τίτλο.

Κούπα ο ΑΟΚ
μετά από 5 χρόνια

Ετσι η Κυπαρισσία μετά από πέντε χρόνια (από τη σεζόν 2009-2010) κατακτά και πάλι το πρωτάθλημα της Α' τοπικής και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ' εθνική στα μπαράζ που θα ξεκινήσουν σε ένα μήνα. 
Με τη χθεσινή της νίκη η Κυπαρισσία, εκτός ότι διατήρησε φυσικά το αήττητο της, έφτασε τις 14 σερί νίκες ισοφαρίζοντας το σερί του Παμίσου στον πρώτο γύρο. Πλέον το μεγάλο κίνητρο για τους "κυανόλευκους" είναι να ολοκληρώσουν αήττητοι το πρωτάθλημα.

Λίγα πράγματα
στο α' ημίχρονο

Οσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι, ο ΑΟΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στο καλοστημένο Δώριο και πήρε το διπλό έχοντας και την τύχη στο πλευρό του. Αλλωστε και τα δύο γκολ που πέτυχαν οι Φ. Παναγόπουλος και Γεωργιόπουλος προήλθαν από τραγικά αμυντικά λάθη των γηπεδούχων.
Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά με αρκετές δυνατές μονομαχίες και χωρίς καθόλου ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν την περισσότερη ώρα στην επίθεση, αλλά δεν έβρισκαν διαδρόμους προς την εστία του Δήμα, με το Δώριο να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση.
Ετσι στο πρώτο 45λεπτο έγιναν όλες κι όλες τρεις φάσεις. Στο 29' ο Ανδρουτσής με σέντρα βρήκε τον Φ. Παναγόπουλο που έπιασε το γυριστό σουτ με την μπάλα να κοντράρει στο Θ. Γκότση και να βγαίνει κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε με φάλτσο ο Λυδιώτης, ο Δήμας έδιωξε δύσκολα με το ένα χέρι και ο Γαργαρώνης από κοντά επιχείρησε το δυνατό σουτ, με τον Τσαμπούρη να διώχνει με τάκλιν σε κόρνερ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λυδιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο κάτω από το κέντρο, η μπάλα πέρασε από όλους και αφού έσκασε στο έδαφος κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 65' το 0-1
με Παναγόπουλο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κυπαρισσιώτες μπήκαν πιο δυνατά και έψαξαν το γκολ, κυρίως με σέντρες. Στο 53' ο Μιτρόφ με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Παπαγεωργίου και εκείνος με κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Φ. Παναγόπουλο, όμως το σουτ του τελευταίου ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Δήμας.
Στο 57' ο Μαντζούνης έκανε την ομάδα του πιο επιθετική, βάζοντας στο ματς τους Καρατζούλια, Γεωργιόπουλο και βγάζοντας τους Ντιόπ και Γιαννόπουλο. Ετσι έπαιξε με τρεις στην άμυνα και με πολλούς παίκτες στον άξονα και μπροστά δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις.
Στο 58' ο Δήμας δεν έκανε καλό ελεύθερο, ο Παναγόπουλος πήρε την μπάλα και προχώρησε όμως ο νεαρός γκολκίπερ τον κέρδισε στο τετ α τετ… Στην εξέλιξη της φάσης ο Μιτρόφ από το ύψος του πέναλτι δεν σούταρε αμέσως στην κενή από τερματοφύλακα εστία και όταν το έκανε οι αμυντικοί κόντραραν σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτέλεσε ο Λυδιώτης, στο 2ο δοκάρι ο Γαργαρώνης πήρε την κεφαλιά με τον Μιτρόφ να σουτάρει από κοντά ψηλά άουτ.
Το Δώριο που αμυνόταν σωστά όλο αυτό το διάστημα, απείλησε για πρώτη φορά στο 60' όταν μετά από δυνατό πλάγιο άουτ του Γεωργιόπουλου, ο Γιαννουκάκης σούταρε λίγο άουτ από το ύψος του πέναλτι.
Τελικά η πίεση του ΑΟΚ απέδωσε καρπούς στο 65' με τον… μόνιμο σκόρερ του… Ο Παπαγεωργίου έκανε τη σέντρα από δεξιά, οι αμυντικοί δεν απομάκρυναν και ο Δήμας έκανε άστοχη έξοδο
και ο Φ. Παναγόπουλος με προβολή έσπρωξε τη μπάλα προς την εστία για το 0-1… Ο Θ. Γκότσης την απομάκρυνε πριν καταλήξει στα δίχτυα, όμως ο α' βοηθός Σκόρδος έφυγε αμέσως προς τη σέντρα δείχνοντας πως είχε περάσει τη γραμμή και πρέπει να είχε δίκιο.
Δύο λεπτά αργότερα νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Γαργαρώνη να βρίσκει με κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον
δραστήριο Γεωργιόπουλο, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Δήμας.

Ο Αντωνίου στο 77' το 1-1

Το Δώριο δεν είχε παρατήσει το παιχνίδι και στο 77' έφτασε στην ισοφάριση με σουτ έξω από την περιοχή του Αντωνίου, με την μπάλα να κοντράρει σε ένα πόδι και να αλλάζει πορεία, ξεγελώντας τον 16χρονο Γιώργο Αθανασόπουλο που έπαιξε βασικός και γενικώς ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του.

Ο Γεωργιόπουλος στο
78' το 1-2 με τυχερό γκολ

Και εκεί που φαινόταν πως το ματς θα γινόταν γκραν γκινιόλ στο τελευταίο τέταρτο, η Κυπαρισσία ευτύχησε να προηγηθεί εκ νέου στο σκορ με έναν απρόσμενο τρόπο… Ο Φ. Παναγόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και τον Δήμα να διώχνει… Ο Τσαμπούρης έγινε αποδέκτης της μπάλας όμως αντί να την διώξει, μπερδεύτηκε και την… πάτησε στέλνοντάς τη ένα μέτρο πίσω με τον Γεωργιόπουλο να τη στέλνει με πλασέ στην κενή εστία (1-2). Ηταν ένα γκολ που σπάνια το βλέπουμε στα γήπεδα, με το οποίο η Κυπαρισσία ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι.
Στο 85' είχαμε τρίλεπτη διακοπή με ένταση και διαπληκτισμούς μεταξύ παικτών και παραγόντων, χωρίς να… ξεφύγει η κατάσταση.
Η τελευταία ευκαιρία στο ματς ήταν στο 90' με τον Κόλλια να δίνει στον Φ. Παναγόπουλο που σούταρε και ο Δήμας απέκρουσε σε κόρνερ.
Καλύτεροι της Κυπαρισσίας οι Φ. Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου, Γεωργιόπουλος και Λυδιώτης, ενώ από το Δώριο ξεχώρισαν
οι Θ. Γκότσης, Σίνος και Αντωνίου.
Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Νίκα, παρά τις εκατέρωθεν διαμαρτυρίες. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Σκόρδος και Τσοπανάκης.
ΔΩΡΙΟ: Δήμας, Τσαμπούρης, Γκιάτα, Σίνος, Μωράκης, Θ. Γκότσης, Γ. Γκότσης, Γιαννουκάκης (62' Αντωνίου), Κουλουράς (73' Γεωργακόπουλος), Ψωρομύτης, Γεωργιόπουλος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αθανασόπουλος, Γιαννόπουλος (57' Γεωργιόπουλος), Γ. Παναγόπουλος, Γαργαρώνης, Ανδρουτσής, Λυδιώτης, Ντιόπ (57' Καρατζούλιας), Μιτρόφ (68' Κόλλιας), Χ. Παπαγεωργίου, Φ. Παναγόπουλος, Καμποσιώρης.