Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2015 16:25

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 1-2: Παλικαρίσιο διπλό στο 86' με Καρύδη

Γράφτηκε από τον
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 1-2: Παλικαρίσιο διπλό στο 86' με Καρύδη

Ζωντανός στη μάχη της παραμονής έμεινε ο Αστέρας Αρφαρών που πήρε παλικαρίσιο διπλό (το τέταρτο στη σεζόν) χθες στο Διαβολίτσι με 1-2 και ισοβάθμισε με την Εράνη στη 13η θέση της Α' τοπικής με 33 βαθμούς.


Ετσι οι δύο ομάδες θα δώσουν αγώνα μπαράζ, αφού έχουν από μία νίκη με ένα γκολ διαφορά, με το νικητή να εξασφαλίζει την παραμονή και τον ηττημένο να περιμένει την Κυπαρισσία να ανέβει Γ' εθνική στα μπαράζ ώστε να πέσουν μόνο το Ασπρόχωμα και η Κορώνη.
Οσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι η ομάδα του Στάθη Βανικιώτη, όπως και με τον Αγρα, έβγαλε ψυχή, αυταπάρνηση και με γκολ στο 86' του Καρύδη πήρε το διπλό.
Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός αφού από το 75' μέχρι το 80' είχαμε τρεις αποβολές, δύο για το Διαβολίτσι και μία για τον Αστέρα.
Ο ΑΟΔ αν και αδιάφορος βαθμολογικά έπαιξε με πάθος για τη νίκη, βάζοντας τέλος στους… ψίθυρους που είχαν ακουστεί εδώ και εβδομάδες. Η ομάδα του Σ. Δημάκη αγωνίστηκε για την ιστορία και την υπόληψη της και για λίγο έλειψε να στερήσει την κατηγορία από τον Αστέρα.

Γρηγόρο γκολ
με Τσιλίκο

Ο αγώνας άρχισε με τους γηπεδούχους να πατούν καλύτερα στο τερέν, αλλά τον Αστέρα να σκοράρει στην πρώτη του στημένη φάση… Ηταν το 8' όταν ο Φέστας εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Τσιλίκος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Ο ΑΟΔ μέχρι το 20' συνέχισε να είναι καλύτερος και να κυκλοφορεί την μπάλα, δίχως όμως ουσία. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο όμως του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και είχαν σημαντικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Στο 34' το ξαφνικό διαγώνιο σουτ του Μπούρα απέκρουσε σε κόρνερ ο Μερκούρη.
Στο 38' ο Φέστας σέντραρε από δεξιά και ο Καρύδης έπιασε την κεφαλιά που έφυγε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Δύο λεπτά αργότερα ο νεαρός Καπόγλης τρίπλαρε στα όρια της περιοχής τον Σκαρπαλέζο που φάνηκε να τον ανατρέπει, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν έντονα πέναλτι.
Με μια πρώτη ματιά φάνηκε πως υπάρχει παράβαση και αν ήταν μέσα στην περιοχή ήταν πέναλτι.

Ισοφάρισε στο 67'
ο Παπαδόγιαννης

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία ακόμη σημαντική ευκαιρία για τους "κυανόλευκους"… Στο 51' από εκτέλεση φάουλ του Μπούρα, ο Τσιλίκος πήρε την κεφαλιά και ο Γιαννακόπουλος από κοντά έστειλε με προβολή την μπάλα λίγο άουτ.
Η ομάδα του Δημάκη με τις αλλαγές των Π. Δημητρίου, Βουρνά και Παπαδόγιαννη και τον Κωστόπουλο που από δεξί μπακ πέρασε χαφ, ανέβασε την απόδοση της παίζοντας κυρίως από τα δεξιά.
Στο 59' ο Δασκαλάκης έκανε τη συρτή σέντρα με τον Θεοδωρόπουλο να μην προλαβαίνει για λίγο να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 67' με τον Π. Δημητρίου να σεντράρει από δεξιά και τον Παπαδόγιαννη με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (1-1)!
Το γκολ αυτό αποσυντόνισε και εκνεύρισε τους Αρφαραίους που δεν είχαν το καθαρό μυαλό να βγουν μπροστά, με τον ΑΟΔ να συνεχίζει να είναι καλύτερος.

Τρεις αποβολές και ένταση
από το 75' μέχρι το 80'

Το ματς χάλασε στο 75' όταν είχαμε σύρραξη και τρίλεπτη διακοπή, με ένταση και σπρωξίματα, τα οποία ξεκίνησαν με διαπληκτισμό που είχαν οι Κουρνέτας και Δασκαλάκης, οι οποίοι αποβλήθηκαν σωστά από τον διαιτητή Ψηλοπαναγιώτη.
Το ματς απέκτησε… πολεμικό χαρακτήρα και αυτό φάνηκε στο 80' όταν οι Παπαδόγιαννης και Ματθαίος είχαν μια λογομαχία με τον πρώτο να ρίχνει κάτω τον δεύτερο και να αντικρίζει την απευθείας κόκκινη αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες.

Λύτρωση με Καρύδη
από ασίστ Γιαννακόπουλου

Ο Αστέρας πλέον με παίκτη περισσότερο τα έπαιξε όλα για όλα και δικαιώθηκε στο 86'… Ο Μπούρας έδωσε στον Γιαννακόπουλο και εκείνος με εκπληκτική ενέργεια πέρασε δύο παίκτες, μπήκε στην περιοχή και σέντραρε για τον Καρύδη ο οποίος σε κενή εστία έκανε
με πλασέ το 1-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από συμπαίκτες και τους 80 περίπου Αρφαραίους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Κορυφαίοι των νικητών οι έμπειροι Γιαννακόπουλος, Ζέππος και Τσιλίκος, αλλά και οι Χαραλαμπόπουλος, Καρύδης. Από το Διαβολίτσι ξεχώρισαν οι Κωστόπουλος, Δασκαλάκης και Μάρης.
Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης που ελέγχεται για τη φάση του 40'. Λάθη έκανε και ο α' βοηθός Τσίρμπας, ενώ καλά τα πήγε ο Γιαννέτσος.
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Μερκούρη, Παπαγεωργίου, Θ. Δημητρίου (57' Βουρνάς), Πρασσάς (46' Π. Δημητρίου), Καστριτσέας, Σκαρπαλέζος (65' Παπαδόγιαννης), Μάρης, Δασκαλάκης, Κωστόπουλος, Βεργόπουλος, Θεοδωρόπουλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Ματθαίος Λίβας, Κουρνέτας, Ματθαίος, Τσιλίκος,  Χαραλαμπόπουλος (87' Βαλτασάρος), Ζέππος, Γιαννακόπουλος, Καπόγλης (69' Ψωμάρας), Μπούρας (90' Μπαράϊ), Καρύδης, Φέστας.