Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2015 13:10

ΠΑΟΚ: Στα 19,5 εκατ. η αύξηση Μ.Κ.

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ορίστηκε στα 19,5 εκατ.ευρώ, με τη βοήθεια του ομολογιακού δανείου από την «ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ».


Στη σημερινή Γενική Συνέλευση, ορίστηκε το ακριβές ποσό της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στα 19,5 εκατ.ευρώ, τα 10,5 εκ των οποίων θα μπουν μέσω της αύξησης και τα υπόλοιπα 9 εκατομμύρια από τη εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, «ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ», με ομολογιακό δάνειο επταετούς διάρκειας, που θα έχει 0,25% επιτόκιο.
Όπως υποστήριξε η νομική υπηρεσία του συλλόγου σε διευκρινίσεις που ζητήθηκαν για το επιτόκιο, αυτό μπήκε για νομικούς γραφειοκρατικούς και φορολογικούς λόγους, ενώ μάλιστα μπορεί να μετατραπεί αργότερα σε μετοχές.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις οφειλές προς το δημόσιο, τελικά το χρέος είναι 11,4 και όχι 10,4 εκατ.
Αυτό το ένα εκατομμύριο της διαφοράς, αφορά τη ρύθμιση μιας παλιάς οφειλής του Γιώργου Μπατατούδη, τον οποίο η ΠΑΕ έχει προπληρώσει, κάνοντας χρήση του Νόμου Ορφανού.
Η αίτηση για την υπαγωγή στο νόμο θα γίνει την Τρίτη, ενώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσκομίσει έγγραφο ότι δεν έχει διένεξη με το ελληνικό δημόσιο.
Το πάνελ, απαρτιζόταν από την υπεύθυνη οικονομικών, Μαρία Γκοντσαρόβα, τον εκ των νομικών της ομάδας, Αχιλλέα Μαυρομάτη και ο επικεφαλής φορολογικού τμήματος, Δημήτρης Πανοζάχος.
Όταν οι μικρομέτοχοι πήραν τον λόγο και θέλησαν να ρωτήσουν για αγωνιστικά θέματα, όπως αυτά των συμβολαίων των Τζανδάρη, Κατσικά, αλλά και την αποχώρηση του Τσουκαλά που αγωνίζεται στον ΠΑΣ, η απάντηση που μπορούσε να δώσει η Μαρία Γκοντσάρεβα, ήταν: «Αυτά είναι θέματα αγωνιστικού περιεχομένου και δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς για τις αποφάσεις».
Πηγή: gazzetta.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ