Τρίτη, 28 Απρίλιος 2015 08:12

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Κέρδισε με το σπαθί του την παραμονή στην Α' τοπική

Γράφτηκε από τον

Στην Α' τοπική θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Αστέρας Αρφαρών, καθώς νίκησε στο μπαράζ παραμονής και μάλιστα με ανατροπή 2-1 την Εράνη.

Η Φιλιατρινή ομάδα θα αποφύγει τον υποβιβασμό στην Α1 μόνο αν η Κυπαρισσία ανέβει στη Γ' εθνική!  Κάτι που σημαίνει ότι θα ζει με την αγωνία μέχρι το τέλος Μαΐου.
Αντίθετα ο Αστέρας πανηγυρίζει από την Κυριακή το βράδυ τη σωτηρία του διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά.
Διότι μην ξεχνάμε ότι στο φινάλε του πρώτου γύρου είχε μόλις 11 βαθμούς και τερμάτισε με 33.
Νίκησε επίσης μια ομάδα με βαριά φανέλα σε νοκ - άουτ ματς, που βρέθηκε να χάνει στο 10'.
Στα αξιοσημείωτα ότι οι 9 από τους 11 που ξεκίνησαν είναι ντόπιοι και τα έδωσαν όλα για να πετύχει η ομάδα των Αρφαρών,  κάτι που πριν από λίγο καιρό έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολο.

"Δίκαια μείναμε"

"Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη στο τέλος του πρώτου γύρου. Υπήρχε εσωστρέφεια, ενώ έφυγαν και ορισμένα παιδιά. Με κάποιες κινήσεις όμως που έγιναν το Γενάρη και με τη συμμετοχή στις προπονήσεις, υπήρχε βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι", λέει στο "Ν" ο Στάθης Βανικιώτης.
Ο προπονητής του Αστέρα δηλώνει στη συνέχεια ότι: "Αρχίσαμε και το πιστεύαμε μετά το παιχνίδι με το Ασπρόχωμα. Κερδίσαμε στην έδρα μας όλα τα παιχνίδια με εξαίρεση το ματς με τον Πάμισο και τη Σπερχογεία. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν τυχαία η παραμονή. Εχουμε παίκτες με αξία και εμπειρία και θεωρώ ότι δίκαια μένουμε στην κατηγορία".
Οσο για το προχθεσινό μπαράζ στο γήπεδο του Διαβολιτσίου, σημείωσε:
"Περίμενα ένα δύσκολο παιχνίδι με άγχος και από τις δύο ομάδες γιατί παιζόταν όλη η χρονιά. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και ευτυχήσαμε να ανατρέψουμε το σκορ . Στο δεύτερο ημίχρονο η Εράνη είχε καλύτερη απόδοση, μας πίεσε, αλλά καταφέραμε να μην δεχτούμε γκολ. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο".
Για το Στάθη Βανικιώτη πέρα από την παραμονή, είναι σημαντικό ότι "Η ομάδα δουλεύει πολλά χρόνια στις υποδομές και υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα. Βασίζεται στα δικά της παιδιά και με 3-4 προσθήκες μπορεί να κάνει αξιοπρεπής πορεία στην Α' τοπική".
Να σημειωθεί πως μετά τη λήξη του κυριακάτικου μπαράζ, ο πρόεδρος του Αστέρα Γιώργος Μπούρας έκανε το τραπέζι στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στη συνέχεια η ομάδα γιόρτασε την παραμονή της σε μαγαζί των Αρφαρών. Ηταν μια βραδιά δικαίωσης των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς.
Η σεζόν πάντως δεν τελείωσε προχθές, μιας και ο Αστέρας θα συνεχίσει τις προπονήσεις και τα φιλικά μέχρι τις 15 Μαϊου, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.