Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2015 12:39

Λιβαθηνός: "Οκτώ μεταγραφές θέλει ο Παναθηναϊκός"

Γράφτηκε από τον
Λιβαθηνός: "Οκτώ μεταγραφές θέλει ο Παναθηναϊκός"

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Σπύρος Λιβαθηνός, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.


Για την αποχώρηση του Γκόρντον Σίλντενφελντ και το κατά πόσο θα επηρεάσει τον Παναθηναϊκό: "Είναι ένας έμπειρος παίκτης και από τους πιο σταθερούς. Το θέμα δεν είναι τόσο σοβαρό. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι εκεί. Στον Παναθηναϊκό ψάχνουν απ’ όλα λόγω της οικονομικής δυσκολίας. Πραγματικά είναι ένας καλός παίκτης, αλλά νομίζω στην άμυνα μπορεί να βρει λύσεις.

Του χρόνου ο Παναθηναϊκός απ’ ότι διαβάζω θέλει να χτυπήσει το πρωτάθλημα, τότε θα πρέπει να αλλάξει οκτώ παίκτες. Του χρόνου θα είναι και η ΑΕΚ στην μέση. Ο ΠΑΟΚ μετά την φετινή του εμπειρία θα είναι πιο διαβασμένος. Κάποια στιγμή θα πρέπει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα."

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: "Το στοίχημα του Παναθηναϊκού είναι ένα να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν είναι στοίχημα να βγει δεύτερος ή τρίτος. Σίγουρα όταν βγαίνεις δεύτερος με τις οικονομικές δυσκολίες είναι επιτυχία. Αλλά συναγωνίζεσαι τον Ατρόμητο, τον Αστέρα. Θέλω να πω δεν είναι η ΑΕΚ ή ο Ηρακλής όπως παλιά."

Για τα νέα παιδιά που βγαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Είναι μεγάλη ευκαιρία να βγουν νέα παιδιά, αλλά και εμείς δυσκολευόμαστε πολύ να βρούμε μεγάλα ταλέντα, όπως τις παλιές εποχές. Στις ομάδες των Νέων, των Παίδων δεν υπάρχου μεγάλοι παίκτες όπως παλιά. Κάνει μία προσπάθεια ο Ολυμπιακός που έχει πολύ καλά παιδιά. Το θέμα είναι αν θα τους δοθεί ποτέ η δυνατότητα να παίξουν στον Ολυμπιακό, που κάνει πρωταθλητισμό και παίρνει παίκτες από το εξωτερικό."

Για τα παιδιά που βγάζει ο Παναθηναϊκός από τις ακαδημίες του: "Μακάρι ο Παναθηναϊκός να βγάλει δικά του παιδιά. Αλλά ο προγραμματισμός είναι να περιμένεις δύο τρία χρόνια. Πρέπει να αποφασίσεις και να πεις πόσο θα πάρει αυτό, ένα ή δύο χρόνια. Αλλά μετά χτυπάς το πρωτάθλημα. Οι μεταγραφές για να χτυπήσει το πρωτάθλημα πρέπει να γίνουν απ’ έξω."
Για το πόσο εύκολο είναι να αντέξεις την φανέλα του Παναθηναϊκού: "Είναι δύσκολος ο Παναθηναϊκός. Είναι βαριά η φανέλα. Υπάρχει ένα θετικό ότι ο κόσμος είναι μαζί του. Δεν είναι απλό. Εμείς όταν χάναμε ντρεπόμασταν να βγούμε στον κόσμο. Τώρα χάσει ή βγει δεύτερος ο κόσμος χειροκροτεί. Θέλει πάρα πολύ προσοχή, σίγουρα είναι καλή η συγκομιδή βαθμών στην έδρα του, αλλά εκτός έχασε πολλούς βαθμούς και αυτό δεν είναι καλό."

Για την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός. Ειδικά στον δεύτερο γύρο ήταν τραγικός. Έκανε καλή εμφάνιση στην Ευρώπη. Νομίζω
οτι δεν έχει και ανταγωνισμό, πέφτει η διάθεση και γι’ αυτό βλέπουμε το Καραϊσκάκη ίδιο. Ο ΠΑΟΚ πάντα είχε πρόβλημα, εκτός από την εποχή του Ασλανίδη, του Παρίδη, όταν έπαιζαν εκτός έδρας έχαναν πολύ από την δύναμη του".
Πηγή: sport24.gr