Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2015 13:19

Στα... χνάρια της Εράνης του 2003 ο Τσικλητήρας Πύλου

Γράφτηκε από τον

Ενα μόνο εμπόδιο έμεινε για τον Τσικλητήρα Πύλου  στο δρόμο για τον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας.

Ο κυπελλούχος Μεσσηνίας καλείται να αποκλείσει σήμερα τη Θύελλα Ραφήνας και να  πετύχει, ότι δεν μπόρεσε η Εράνη το 2003.
Η φιλιατρινή ομάδα ομάδα είχε φθάσει τότε επίσης στα ημιτελικά του θεσμού και αποκλείστηκε από την Πρέβεζα με γκολ στο 89' (2-1), ενώ στο 1-1 ο Εντίμο αστόχησε σε πέναλτι.
Η Εράνη με προπονητή τότε τον Αντώνη Μαυρέα είχε αποκλείσει Μαχαιράδο, Ηρακλή Βερβαίνων και Μοσχάτο, με τα περισσότερα ματς να είναι σε ουδέτερο γήπεδο, όπως βέβαια και ο ημιτελικός με την Πρέβεζα.
Ηταν 14 Μαΐου του 2003 όταν η Εράνη αντάμωσε με την Πρέβεζα στο γήπεδο των Προσφυγικών.
Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως η τύχη της γύρισε την πλάτη και γνώρισε την ήττα με ένα γκολ - καραμπόλα του Ευταξία στο 89' (με την μπάλα να κοντράρει στα πόδια των αμυντικών και να αλλάζει πορεία)
Η Εράνη είχε παραταχθεί με επιθετικό σχήμα και έψαχνε από το ξεκίνημα το γκολ.
Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως η Πρέβεζα προηγήθηκε με κεφαλιά του Τσάλη στο 20' στην πρώτη οργανωμένη επιθετική της προσπάθεια.  Η απάντηση των Φιλιατρινών δεν άργησε να έρθει, καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Μητρόπουλος έκανε τη σέντρα μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο Εντίμο πρόλαβε τους αμυντικούς και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 43' η Εράνη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μητρόπουλου από τον Τσαβίλη,  όμως ο Εντίμο που ανέλαβε να το εκτελέσει είδε τον τερματοφύλακα της Πρέβεζας να πέφτει σωστά και να απομακρύνει την μπάλα.
Στην επανάληψη έλειψαν οι πολλές φάσεις και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα πάει στην παράταση, ήρθε η άτυχη στιγμή στο 89' να δώσει την χαριστική βολή στους Φιλιατρινούς και την πρόκριση στην Πρέβεζα.
Τον ημιτελικό είχε διαιτητεύσει ο Κοζανίτης (Ηπείρου) με βοηθούς τους Βασιλόπουλο και Κωνσταντάκη (από την Αχαϊα).
Η σύνθεση της Εράνης στον ημιτελικό ήταν:  Χώνος, Χρυσομπόλης, Νταγιόπουλος, Αναστασόπουλος, Μίντζηρας, Μίχνοβιτς, Κωνσταντόπουλος, Αργάνης, Μητρόπουλος, Παναγιωτακόπουλος, Εντίμο (61' Ασημακόπουλος).
* Στον άλλο ημιτελικό η κυπελλούχος Ημαθίας Βέροια κέρδισε στα πέναλτι με 6-5 την Α.Ε. Ανακάλυψη. Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος με 1-1 και η παράταση 2-2.
Στον τελικό που έγινε στις 31 Μαΐου η Βέροια νίκησε με 2-1 την Πρέβεζα.