Τετάρτη, 06 Μάιος 2015 16:35

Καραμελίδης: «Θα γίνει ανανέωση των πινάκων διαιτητών το καλοκαίρι»

Γράφτηκε από τον
Καραμελίδης: «Θα γίνει ανανέωση των πινάκων διαιτητών το καλοκαίρι»

Ως εκπρόσωπος της ΕΠΟ αντί του προέδρου της, Γιώργου Γκιρτζίκη, παρέστη στην Θεσσαλονίκη και στην συνέντευξη τύπου εν όψει του αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ ΠΑΟΚ και Εθνικής 2004, ο Γιώργος Καραμελίδης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ στο περιθώριο της κοινής συνέντευξης των διοργανωτών κλήθηκε να απαντήσει για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής διαιτησίας μετά την απομπομπή τριών ρέφερι (Κάμπαξης, Ιωαννίδης, Αμπάρκιολης) από κάθε ανάμιξη με την διαιτησία, τον περιορισμό εντός χώρας ενός άλλου (Δημητρόπουλος) και την αναμενόμενη απολογία-κατάθεση άλλων δυο (Γιάχος-Σπάθας).
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, στο ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πως είναι δυνατόν τα τελευταία τρία χρόνια να μην έχουν γίνει ανανεώσεις και προσθήκες στους πίνακες διαιτησίας, είπε: «Η ΚΕΔ και η ΕΠΟ παρακολουθούν με ενδιαφέρον την διαδικασία που συντελείται και σε κάθε περίπτωση, επειδή ο κάθε άνθρωπος έχει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν μπορεί να καταδικάσει διαιτητές πριν φθάσουν οι υποθέσεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης. Ωστόσο, αλλαγές έγιναν, αφού ο αριθμός των διαιτητών από 26 έγινε 30.
Το ερχόμενο καλοκαίρι θα γίνουν αλλαγές και θα προωθηθούν οι ικανότεροι του χώρου από αυτούς που σήμερα διευθύνουν τους αγώνες της Φούτμπολ Λιγκ. Η ΚΕΔ είχε αναλάβει το περασμένο καλοκαίρι μια πρωτοβουλία με την έλευση του κ. Ντάλας και περιμέναμε από αυτή τη συνεργασία την βελτίωση της εικόνας της διαιτησίας. Σε κάθε περίπτωση έχουμε στόχο την βελτίωση της εικόνας της διαιτησίας», κατέληξε ο κ. Καραμελίδης, ο οποίος δεν απάντησε σε ερώτηση σχετική με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τον ελληνικό αθλητισμό, παραπέμποντας στην ΕΠΟ και τον πρόεδρο της.
ΑΠΕ - ΜΠΕ