Τετάρτη, 20 Μάιος 2015 14:06

Τα 4 σενάρια για το σημερινό ντέρμπι Σπάρτη - Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Σε λίγες ώρες ξεκινά στη Σπάρτη το μεγάλο παιχνίδι της ομώνυμης ομάδας με την Κυπαρισσία, όπου θα κριθεί κατά μεγάλο ποσοστό η άνοδος στη Γ' εθνική.


Αξίζει λοιπόν να αναφέρουμε τα τέσσερα σενάρια που υπάρχουν ανάλογα με το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα.
Τα δύο σενάρια είναι υπέρ της Μεσσηνιακής ομάδας, ένα υπέρ της Σπάρτης και σε ένα σενάριο όλα θα είναι ανοικτά για το εισιτήριο της ανόδου.
Καταρχάς αν ο ΑΟΚ πάρει το διπλό σήμερα στη Λακωνική πρωτεύουσα εξασφαλίζει μετά 99,9 την άνοδο στη Γ' εθνική.
Γιατί η Σπάρτη θα είναι και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης και θα πρέπει για να μην ανέβει ο ΑΟΚ να χάσει με 3-0 μέσα στην Κυπαρισσία από τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου και παράλληλα να χάσει στο Αστρος από τον Πανθυρεατικό και το Κουτσοπόδι να κερδίσει όλα τα ματς. Φυσικά αυτά δεν γίνονται.
Το δεύτερο σενάριο είναι να λήξει ισόπαλο το σημερινό ματς.
Σε αυτή την περίπτωση ο ΑΟΚ διατηρεί το +3 από τη Σπάρτη και υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία. Θα θέλει δηλαδή μία νίκη στα δύο τελευταία ματς για να πάρει την πρωτιά. Οπότε με "Χ" η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη είναι… αγκαλιά με την άνοδο.
Σε περίπτωση που η Σπάρτη κερδίζει με δύο γκολ διαφορά τότε θα είναι αυτοί "αγκαλιά" με την άνοδο, αφού θα υπερτερούν σε ισοβαθμία και με δύο νίκες επί Κουτσοποδίου και Πανθυρεατικού θα κόψουν πρώτοι το νήμα.
Το τελευταίο σενάριο είναι να κερδίσει η Σπάρτη με ένα γκολ τον ΑΟΚ (1-0, 2-1, 3-2 κ.α.) και τότε όλα θα είναι ανοικτά, μιας και οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 9 βαθμούς. Ετσι αν κερδίσουν εν συνεχεία τα δύο ματς που έχουν να δώσουν (που είναι και το πιο πιθανό) τότε θα έχουν απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους ματς και θα οδηγηθούν σε αγώνα μπαράζ, πιθανότατα στην Τρίπολη!
Υπομονή λίγες ώρες ακόμη για να δούμε ποιο από τα 4 σενάρια θα υπερτερήσει...