Παρασκευή, 22 Μάιος 2015 13:53

Λουτσέσκου: «Να παλέψουμε για το όνειρό μας»

Γράφτηκε από τον

Ετοιμη να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν στον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, είναι η Ξάνθη.

Ο Ρουμάνος προπονητής της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του τελικού (Σάββατο, 20.30) δήλωσε:

«Είναι μεγάλη στιγμή για την πόλη, τον σύλλογο, τους παίκτες. Οι περισσότεροι δεν έχουν παίξει ποτέ σε τελικό. Κάποιες φορές ένα μεγάλο όνειρο, δίνει μεγάλο κίνητρο. Ο Ολυμπιακός είναι συνηθισμένος να κερδίζει τρόπαια, αλλά αν σκεφτούμε αυτό το όνειρο και παλέψουμε, ίσως να αντισταθμίσουμε την έλλειψη εμπειρίας.

Εχουμε το δικό μας αγωνιστικό στιλ, αλλά ανάλογα με τον αντίπαλο ίσως αναγκαστούμε να διαφοροποιήσουμε κάποια πράγματα. Είμαστε προετοιμασμένοι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κινηθούμε σωστά, ακόμα κι όταν δεν έχουμε τη μπάλα. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε τη μπάλα, να αντιδράσουμε, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να αντιδρούμε όταν ο Ολυμπιακός γίνεται επικίνδυνος. Κι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, δεδομένης της ποιότητας των παικτών του.

Δεν θεωρώ ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου, αλλά σίγουρα είναι μια υπέροχη στιγμή. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω τους τελικούς που έζησα και με άλλες ομάδες, τους περισσότερους νικηφόρους. Δεν ξέρω αν οι παίκτες είναι αγχωμένοι, πάντως βλέποντάς τους τις τελευταίες ημέρες, έχω καλό προαίσθημα. Ο τελικός είναι ξεχωριστός, αφού είναι ένα ματς που ξεκινάει από 0-0 και στο τέλος ο νικητής παίρνει ένα κύπελλο. Μπαίνοντας στο γήπεδο θα κοιτάξουμε το κύπελλο, γνωρίζοντας ότι έχουμε πιθανότητες να το κάνουμε δικό μας. Πρέπει όμως να είμαστε, όχι 100%, αλλά 150% συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε σε όλες τις καταστάσεις».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, ο Κώστας Φλίσκας στη σύντομη τοποθέτησή του υπογράμμισε: «Ισως είναι ο πιο σημαντικός αγώνας στην Ιστορία της ομάδας. Θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε το κύπελλο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ