Πέμπτη, 28 Μάιος 2015 13:28

Super League Κ-17: Τέσσερις διεκδικητές για μια κούπα

Γράφτηκε από τον
Super League Κ-17: Τέσσερις διεκδικητές για μια κούπα

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα ρίχνονται στην μάχη του Final-4 που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Παναιτωλικού (28-30/5) με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κ17.


Με μεγάλα φαβορί τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί από σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο η τελική φάση του πρωταθλήματος Novasports Super League Κ-17 η οποία διεξάγεται για 7η συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί την συνέχεια της κανονικής περιόδου για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Πλην των δυο προαναφερθέντων ομάδων που έχουν και τον τίτλο του φαβορί καθώς τερμάτισαν στις δυο πρώτες θέσεις των ομίλων τους στο Final-4 το οποίο θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Παναιτωλικού μετέχουν επίσης και οι Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα.

Μάλιστα τόσο για τους Αρκάδες όσο και για τους Γιαννιώτες αυτή είναι η πρώτη φορά που παίρνουν μέρος στην τελική φάση αυτής της ηλικιακής κατηγορίας. Σε αντίθεση ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει το επτά στα επτά.

Πώς φτάσαμε στα τελικά

Για να φτάσουν στα τελικά οι τέσσερις ομάδες έπρεπε πρώτα να πάρουν τις δυο πρώτες θέσεις στους ομίλους όπου μετείχαν με τον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης να είναι στον Α' όμιλο και τον ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι στον Β' όμιλο.

Στο πρωτάθλημα μετείχαν οι 18 ομάδες της Super League χωρισμένες σε δυο ομίλους με βάση γεωγραφικά κριτήρια. Στον Α' όμιλο μετείχαν 10 ομάδες και υπήρξαν τρεις γύροι από εννιά αγωνιστικές και στον Β' όμιλο μετείχαν 8 ομάδες και υπήρξαν τέσσερις γύροι από επτά αγωνιστικές.

Στον πρώτο όμιλο πλην του Ολυμπιακού που πήρε με χαρακτηριστική ευκολία την πρώτη θέση έγινε μάχη για τις υπόλοιπες τρεις με Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό να μονομαχούν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για το δεύτερο εισιτήριο ενώ και ο Πανιώνιος ήταν στο παιχνίδι.

Στον δεύτερο όμιλο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε και ξέφυγε από νωρίς ενώ πιο εύκολα ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχτηκε δεύτερος με τους SKODA Ξάνθη και Παναιτωλικό να έπονται στην σχετική βαθμολογία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΟ

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός 68
Αστέρας Τρίπολης 57
Παναθηναϊκός 55
Πανιώνιος 49

Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΠΑΟΚ 72
ΠΑΣ Γιάννινα 54
SKODA Ξάνθη 48
Παναιτωλικός 47

Οι δυο ημιτελικοί

Την πρώτη μέρα του Final-4 την Πέμπτη (28/5) στους δυο ημιτελικούς θα βρεθούν αντιμέτωπες στο γήπεδο του Παναιτωλικού οι δυο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου με τις αντίστοιχες δεύτερες από τον έτερο διεκδικώντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Novasports Super League K17 που θα διεξαχθεί 28 και 30 Μαΐου στο γήπεδο της ΠΑΕ Παναιτωλικός.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΠΕΜΠΤΗ (28/5)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα (17:00)

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης (20:00)

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5 (18:00)

Μποροβήλος: «Θα δείξουν τις αρετές τους οι εκκολαπτόμενοι αστέρες»

Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος μάλιστα με αφορμή την τελική φάση του πρωταθλήματος Novasports Super League Κ17 έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εκκολαπτόμενοι αστέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου θα δείξουν τις αρετές τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα μετουσιώσουν σε πράξη όσα διδάχθηκαν μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία των τμημάτων υποδομής των ομάδων τους και θα προσφέρουν θέαμα αλλά και στιγμές αθλητικής άμιλλας στους φιλάθλους.

Πάγια αρχή της Super League είναι να στηρίζει και να ενισχύει τη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Υποδομής, καλύπτοντας όλα τα έξοδα διοργάνωσης των αγώνων, μετακίνησης, διαμονής, διατροφής κ.α., έτσι ώστε τα προπονητικά επιτελεία και οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν τα τμήματα υποδομής να συγκεντρώνονται στον αντικειμενικό τους σκοπό, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των αυριανών «αστεριών» των επαγγελματικών ομάδων.

Μέσα από την πορεία όλων των ομάδων κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, τα κέρδη είναι ήδη πολλά: Οι ποδοσφαιριστές μαθαίνουν να αγωνίζονται σε επαγγελματικά πρότυπα, εκπαιδεύονται στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και διδάσκονται τα μυστικά της «στρογγυλής θεάς» από εξειδικευμένα στελέχη των ΠΑΕ, οι οποίες άλλωστε επενδύουν στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών, που θα κληθούν στο μέλλον να στελεχώσουν τις επαγγελματικές ομάδες.

Μια θετική επίπτωση της κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι η συμμετοχή όλο και περισσότερων γηγενών ποδοσφαιριστών στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της χώρας μας.

Αυτά τα παιδιά που σήμερα αγωνίζονται στην τελική φάση του πρωταθλήματος Novasports Super League Κ17 της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, αλλά και πολλά άλλα που αγωνίζονται στις υπόλοιπες ομάδες, αποτελούν το «νέο κύμα» του ελληνικού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι.

Ήδη πολλοί από τους εξελίξιμους αυτούς ποδοσφαιριστές στελεχώνουν τις Εθνικές μας Ομάδες και έχουν ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των επαγγελματικών συλλόγων με τις ικανότητές τους. Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία που πραγματοποιείται στα Πρωταθλήματα Υποδομής της Super League οι νέοι ποδοσφαιριστές θα μπορέσουν με σταθερά βήματα να προοδεύσουν και να προετοιμαστούν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στα γήπεδα της Ελλάδας».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League υπήρξαν και δηλώσεις των πρωταγωνιστών των τεσσάρων ομάδων με τους προπονητές και τους αρχηγούς του να μιλούν στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος για το Final-4.

Όλοι τους τόνισαν πως πρέπει να διασκεδάσουν στους αγώνες δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό καθώς πρώτη προτεραιότητα είναι η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και από εκεί και πέρα η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μαυρογενίδης: «Να χαρούν τα ματς ποδοσφαιριστές και κόσμος»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Μαυρογενίδης μιλώντας για το Final-4 υποστήριξε: "Τα παιδιά πρέπει να διασκεδάσουν τους αγώνες στο Αγρίνιο και χωρίς άγχος να δείξουν τις δυνατότητες τους. Πάνω απ' όλα μας ενδιαφέρει η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και αυτοί οι αγώνες είναι ένα σημαντικό τεστ για να δούμε την αγωνιστική τους συμπεριφορά σε νοκ άουτ παιχνίδια. Εύχομαι να γίνουν ωραίοι αγώνες και να τους χαρούν οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος".

Ενώ από την πλευρά του ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» Δημήτρης Νικολάου τόνισε:

«Εύχομαι να έχουμε ωραίους αγώνες. Έχουμε δουλέψει πολύ μέσα στη χρονιά και πάμε χωρίς άγχος στο Αγρίνιο. Πιστεύω θα είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία για όλους τους ποδοσφαιριστές. Μόνο θετικά στοιχεία μπορούμε ν' αποκομίσουμε από τέτοιες διοργανώσεις. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να δει ωραίο ποδόσφαιρο".

Τασουλής: «Να δούμε θεαματικά και ενδιαφέροντα παιχνίδια»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Τασουλής στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο θέλει να αγωνιστεί η ομάδα του λέγοντας:

«Θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια ούτως ή άλλως υπέροχη χρονιά και θα διεκδικήσουμε το κύπελλο με όλες μας τις δυνάμεις. Σκοπός είναι να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι, με γρήγορο, δημιουργικό ποδόσφαιρο κυριαρχίας και ξεκάθαρος στόχος μας είναι να κερδίσουμε το κύπελλο με το δικό μας προσωπικό στυλ παιχνιδιού μέσα από τη φιλοσοφία της ακαδημίας μας.

Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολης, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους για πρώτη φορά σε Final Four, αλλά και στον Ολυμπιακό για την συνεχή παρουσία του στο θεσμό. Εύχομαι να δούμε τρία θεαματικά και ενδιαφέροντα παιχνίδια, αντάξια της ποιότητας και της δυναμικής των ομάδων. Εύχομαι να αναδειχθεί νικητής ο καλύτερα προετοιμασμένος εντός αγωνιστικού χώρου».

Όσο για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ Σωκράτης Κυριλλίδης αναφέρθηκε στον ημιτελικό με τον Αστέρα Τρίπολης και τον στόχο της ομάδας του:

«Είμαστε δυνατή ομάδα και πολύ δεμένη και φυσικά, ήρθαμε στο Αγρίνιο με στόχο να κατακτήσουμε το κύπελλο. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε και δεδομένου ότι είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και ξεκούραστοι, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα φτάσουμε στο στόχο μας. Σεβόμαστε απεριόριστα τον αντίπαλο και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι συμμετέχουμε σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια, να κερδίσει ο καλύτερος και να επιστρέψουμε ευτυχισμένοι στην Θεσσαλονίκη».

Μπεντεβής: «Να κερδίζουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα»

Με την σειρά του ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Κώστας Μπεντεβής, στάθηκε στο μεγάλο κέρδος για όλες τις ομάδες που είναι η παρουσία παικτών στην πρώτη ομάδα κάθε συλλόγου λέγοντας:

"Ήταν μια πετυχημένη χρονιά. Διαθέτουμε καλή ομάδα και θεωρώ ότι δίκαια είμαστε στην τελική φάση. Θέλουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αυτό που λέω στα παιδιά είναι να το απολαύσουμε σαν μια μεγάλη γιορτή. Εμείς έτσι το αντιμετωπίζουμε και είναι η πρώτη φορά που παίζουμε σε ένα FINAL-4. Ο αρχικός μας σκοπός έχει επιτευχθεί, αν όμως καταφέρουμε κάτι παραπάνω, θα είναι χαρά για την ομάδα και για τα ίδια τα παιδιά. Ταλέντο υπάρχει στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League.

Εμείς σε ένα πρωτάθλημα 27 ομάδων, πετύχαμε 17 νίκες, 6 ισοπαλίες, ενώ χάσαμε μόλις 4 φορές. Θέλουμε να ετοιμάσουμε τα παιδιά για την πρώτη ομάδα. Αυτός είναι ο σκοπός των ακαδημιών και ο προσανατολισμός μας στον Αστέρα. Δεν μας ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι νίκες, όσο το να κερδίζουμε παίκτες, να αποκτούν εμπειρίες τα παιδιά και να προετοιμάζονται ομαλά για την πρώτη ομάδα".

Ο αρχηγός της ομάδας των Αρκάδων στάθηκε στην πετυχημένη ούτως η άλλως χρονιά για τον Αστέρα με την παρουσία στο Final-4 καθώς υποστήριξε:

"Η συμμετοχή στο FINAL-4 είναι σημαντική. Το ότι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ είναι ένας στόχος που τον είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Από τη στιγμή που τα καταφέραμε, θα πάμε στο Αγρίνιο για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Είμαστε προσγειωμένοι από την αρχή της σεζόν. Μέσα στη σεζόν αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, παραμείναμε ήρεμοι και προσγειωμένοι και θεωρώ ότι αυτά τα δύο στοιχεία μας έφεραν στο FINAL-4.

Το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Είχε αμείωτο ενδιαφέρον. Εμείς ήμασταν στη δεύτερη θέση, μετά πέσαμε πιο χαμηλά στη βαθμολογία, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Αυτό δείχνει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά σε όλες τις ομάδες.

Πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά για να καταφέρουμε το στόχο μας. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει καταφέρει πολλά στις ακαδημίες, είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά και εμείς έχουμε σταθερή και ανοδική πορεία. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους ίδιους μας τους εαυτούς πρώτα για να ανταμειφθούν οι κόποι μας, και στη συνέχεια σε όσους μας έχουν πιστέψει και βρισκόμαστε σήμερα εδώ, λίγες ώρες πριν από το FINAL-4".

Αγγέλης: «Να αποκομίσουν εμπειρίες τα παιδιά»

Ο Πας Γιάννινα μετέχει για πρώτη φορά σε Final-4 και το γεγονός αυτό καθ' αυτό αποτελεί σημαντική υπόθεση για την ομάδα των Ιωαννίνων σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο τεχνικός του ΠΑΣ Χρήστος Αγγέλης:

«Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από το καλοκαίρι και είναι σημαντική υπόθεση που η ομάδα πήγε στο Final 4. Αυτό δεν έχει επαναληφθεί και είναι σπουδαία επιτυχία! Πάμε στο Final 4 με καλή διάθεση, ταπεινοί και με σκοπό τα παιδιά να αποκομίσουν εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια και την εξέλιξη τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας Βαλεντίνου Μούτσιο ο οποίος σημείωσε:

«Ξεκινώντας το πρωτάθλημα δεν είχαμε καν στο μυαλό μας τη συμμετοχή στα play-off. Από τα μέσα περίπου της σεζόν όμως και βλέποντας ότι η ομάδα τα πάει καλά, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε την πιθανότητα αυτή. Για μας είναι μεγάλη χαρά που φέραμε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην καλύτερη τετράδα. Ανυπομονούμε όλα τα παιδιά να ζήσουμε αυτή την εμπειρία και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό αν και ξέρουμε πολύ καλά ότι απέναντι μας θα βρεθούν πολύ μεγάλες ομάδες".

Πέντε ομάδες έχουν πάρει τα έξι πρωταθλήματα

Το πρωτάθλημα Κ17 διεξάγεται για 7η συνεχόμενη φορά με τον Ολυμπιακό να είναι η μοναδική ομάδα που έχει δώσει το παρών και στις προηγούμενες έξι διοργανώσεις. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει και δυο από τα έξι προηγούμενα πρωταθλήματα.

Επίσης πρωταθλητές στην διάρκεια αυτών των έξι χρόνων έχουν στεφθεί ο Παναθηναϊκός, κατέκτησε το πρώτο που διεξήχθη τη σεζόν 2008-09, αλλά και οι ΠΑΟΚ, Άρης και SKODA Ξάνθη. Οι «Ακρίτες» μάλιστα ήταν η ομάδα που κατέκτησε τον περσινό τίτλο του πρωταθλητή νικώντας τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό με 2-1.

Πηγή: sport24.gr