Πέμπτη, 28 Μάιος 2015 23:22

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Συνεχίζει η διοίκηση Ράλλη αν δεν εμφανιστούν νέα πρόσωπα

Γράφτηκε από τον

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα η διοίκηση της Καλαμάτας, όπου εξέφρασε την πρόθεση της να παραμείνει και την νέα χρονιά, εφ όσον δεν υπάρξει πρόταση από κάποιο επενδυτή ή ομάδα επενδυτών.


Όπως ξεκαθαρίστηκε από τον πρόεδρο Γιώργο Ράλλη δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποια σοβαρή κίνηση, πέρα από 2-3 διερευνητικά - όπως είπε - τηλέφωνα που του έχουν κάνει κάποιοι, χωρίς να αναφέρει ποιοι.
Αν λοιπόν δεν υπάρξει διάδοχη κατάσταση, ο Ράλλης θα συνεχίσει στην ομάδα και του χρόνου, χωρίς να ισχύει το ίδιο για τον Θοδωρή Παπαθεοδωρίδη που τόνισε πως σκέφτεται την παραίτηση. Ο Ράλλης τόνισε πως προσπαθεί να βρει νέους συμπαίκτες για την οικονομική στήριξη, χωρίς όμως μέχρι τώρα αποτέλεσμα.
Παραδέχτηκε πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα με τα σημερινά δεδομένα, πως η διοίκηση είναι κουρασμένη ωστόσο επισήμανε ότι δεν θα τα παρατήσει.
Επισήμανε πως είναι νωρίς για να τεθούν στόχοι και πλάνα για του χρόνου, ωστόσο τόνισε πως η Καλαμάτα θα προσπαθήσει να επιστρέψει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Σημείωσε ακόμη πως η γενική συνέλευση της ομάδας θα γίνει τελικά στις 14 Ιουνίου.
Μαζί του στην συνέντευξη ήταν, εκτός από τον Παπαθεοδωρίδη, τα μέλη της διοίκησης Αλκης Δάλλας, Χρήστος Λουκάς και Αλκης Καραγιάννης.
Αναλυτικά ο Ράλλης και τα υπόλοιπα μέλη μίλησαν:

Για το τι δεν πήγε καλά πέρυσι: "Το πρωτάθλημα τελείωσε με την ήττα στην Ελευσίνα. Σίγουρα φταίμε εμείς για τις επιλογές που έγιναν. Υπήρξαν ομάδες που έδωσαν πιο πολλά χρήματα. Όμως και εμείς πήραμε προπονητή και παίκτες από το πάνω ράφι αλλά το σχήμα δεν περπάτησε", τόνισε ο Ράλλης.

Για το αν υπάρχει πρόταση: "Η διοίκηση είναι στην διάθεση οποιουδήποτε έχει σοβαρό ενδιαφέρον και προοπτική. Αν υπάρχει να με πάρει τηλέφωνο να συζητήσουμε. Τηλεφωνικά με έχουν πάρει κάποιοι, εντελώς διερευνητικά όμως. Δεν υπάρχει κάτι από αυτά που ακούγονται. Δεν ισχύουν τα ονόματα που έχουν ακουστεί. Αν υπάρξει κάτι θα το μάθετε".

Για το τι πρέπει να έχει ο υποψήφιος επενδυτής: "Να έχει περισσότερα από εμάς. Αν υπάρχει κάποιος με σοβαρή πρόταση να έρθει να τρέξει την ομάδα με πορεία πρωταθλητισμού, είναι καλοδεχούμενος.

Για το αν θέλει χρήματα για να φύγει: "Δεν έχω απαίτηση οικονομική για να φύγω. Οποιος πει ότι έχει μιλήσει μαζί μου και του έχω ζητήσει χρήματα, δεν θα λέει την αλήθεια. Πρέπει όμως να βάλει χρήματα στην ομάδα, στο λογαριασμό της τουλάχιστον για την χρονιά που έρχεται. Να έχει ένα ποσό, που θα καθορίσουμε μαζί, για να μπορεί να κυλήσει η χρονιά με την ομάδα πρωταγωνίστρια. Ο Ράλλης και το συμβούλιο δεν θα γίνει τροχοπέδη για το καλό της ομάδας.

Για το αν είναι αποτρεπτικό το χρέος της ομάδας: "Οποιος θέλει να αναλάβει να έρθει να μιλήσουμε και για το χρέος. Είναι ρυθμισμένο, 100 δόσεις για 10 χρόνια".

Για το γιατί συνεχίζει ο ίδιος και για την τωρινή διοίκηση: "Είναι νόσημα. Υπάρχει προσωπικό πείσμα, κάθε χρόνο περιμένω να γίνει κάτι να ανεβάσουμε την ομάδα. Όμως υπήρξαν και ανικανότητες και ατυχίες. Η διοίκηση μας είναι δοκιμασμένη. Πολλά ή λίγα πάντα θα μπορώ να προσφέρω. Δεν τα παρατάμε. Πάντα ξεκινάμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά είναι πολλοί οι παράγοντες για να πετύχεις. Είμαστε κάπως κουρασμένοι και έχουμε εξασθενήσει οικονομικά αλλά θεωρούμε πως έστω και έτσι είμαστε ακόμη ισχυροί να προχωρήσουμε".

Για το τι θα κάνει ο Παπαθεοδωρίδης: Ο κ. Παπαθεοδωρίης από την πλευρά του σημείωσε πως η διοίκηση είναι αποδυναμωμένη και ολιγομελής. Παραδέχτηκε πως έχει στο μυαλό του την παραίτηση από την διοίκηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βοηθά οικονομικά την ομάδα.
Στο σημείο αυτό, ο Ακης Δάλλας τόνισε πως στο περσινό σχήμα που ξεκίνησε υπήρξαν γρήγορες αποχωρήσεις λόγω διαφωνιών. Τόνισε πως όποιος έρχεται στην Καλαμάτα πρέπει να ξέρει ότι θα είναι δύσκολα και να μην φεύγει με την πρώτη διαφωνία.

Για τον στόχο της νέας χρονιάς και για το αν θα ενισχυθεί η διοίκηση: "Τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούμε να βάλουμε. Κάνουμε επαφές με ανθρώπους που ίσως μπορούσαν να βοηθήσουν οικονομικά αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάποια εξέλιξη. Ίσως χαμηλώσει ο πήχης, αλλά ακόμη είναι νωρίς να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Ο στόχος που θέλουμε να βάλουμε είναι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο η ομάδα. Ίσως όμως φέτος να μην είναι όλοι οι παίκτες από άλλους νομούς.

Για τα ντόπια παιδιά και την ακαδημία: «Αν στηριχτούμε μόνο σε ντόπια παιδιά νομίζω πως δεν θα πάμε καλά. Αν παίζαμε με 25 ντόπιους μικρούς η ομάδα θα υποβιβαζόταν.
Ο Ακης Δάλλας πρόσθεσε για την ακαδημία πως είναι στο τέταρτο έτος λειτουργίας, γίνεται καλή δουλειά αλλά τα παιδιά είναι μικρά ακόμη.

Για τον κόσμο της ομάδας: "Αν η ομάδα πάει καλά ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο. Αν όχι είναι λογικό να χάνει το ενδιαφέρον του ο κόσμος. Η γεμάτη εξέδρα εξαρτάται από την πορεία της ομάδας".
Εδώ πρόσθεσε ο κ. Δάλλας, πως ο κόσμος απογοητεύτηκε από τα συνεχόμενα εντός έδρας άσχημα αποτελέσματα και σημείωσε πως στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ίσως ήταν διαφορετικά.

Για το προπονητήριο: "Έχουμε πάρει μια έκταση από το Δήμο. Έχουμε τα χαρτιά αλλά λόγω χρημάτων δεν μπορούμε να το φτιάξουμε. Αυτή την περίοδο είναι δύσκολο και για το Δήμο. Ίσως πάντως θα μπορούσε να το φτιάξει - και το λέω χωρίς να είναι αιχμή - αν σκεφτούμε πόσα γήπεδα έχουν φτιαχτεί στην πόλη και το νομό.

Για το γήπεδο του Μεσσηνιακού: "Εκεί πιστεύω ότι είναι η φυσική έδρα της ομάδας. Θέλουμε πολύ να πάει ξανά εκεί η ομάδα και έχουμε κάνει κάποιες επαφές. Τα μηνύματα είναι θετικά. Αν πάει εκεί η ομάδα θα μας βοηθήσει κατά 50% αλλά και στην διάθεση του κόσμου.