Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2015 13:26

Ολυμπιακός: Έρχεται να υπογράψει ο Εσκριμπά

Γράφτηκε από τον

Ο Φραν Εσκριμπά θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι ο 50χρονος τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τους πρωταθλητές Ελλάδος.



Πάντα με βάση τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οι Πειραιώτες πήραν την οριστική απόφαση να προχωρήσουν με την επιλογή του πρώην (πλέον) τεχνικού της Ελτσε και ο Εσκριμπά αναμένεται στη χώρα μας τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του λιμανιού. Το συμβόλαιο του Ισπανού κόουτς με τον Ολυμπιακό θα είναι διετούς διάρκειας με οψιόν ανανέωσης από πλευράς «ερυθρόλευκων» για μιαν ακόμα σεζόν.

Μετά το «διαζύγιο» με τον Περέιρα ο Ολυμπιακός έψαξε για προπονητή εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στην ισπανική αγορά. Υπήρξαν βέβαια και προτάσεις για τεχνικούς από άλλες χώρες (Γαλλία και Ιταλία), ωστόσο από πολύ νωρίς διεφάνη η πρόθεση των πρωταθλητών Ελλάδος να πάνε σε επιλογή Ισπανού προπονητή.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε με καλά λόγια για τον Εσκριμπά, ενώ οι ιθύνοντες της ομάδας του Πειραιά επικοινώνησαν και με τον τεχνικό της Λα Κορούνια, Βίκτορ (πρώην βοηθό του Μίτσελ στον Ολυμπιακό), και άκουσαν και από αυτόν πολύ καλά λόγια για τις ικανότητες του Εσκριμπά. Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας πως και ο Λορένθο ήταν από τους συνεργάτες του Μαρινάκη που επέμεναν για την πρόσληψη του Εσκριμπά ως διαδόχου του Βίτορ Περέιρα.

Ελυσε το συμβόλαιο με την Ελτσε

Ενα σημαντικό στοιχείο που δείχνει πως ο Εσκριμπά είναι έτοιμος να έρθει στη χώρα μας για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό είναι ότι χθες ο 50χρονος προπονητής έλυσε τη συνεργασία του με την Ελτσε. Η ισπανική ομάδα, παρά το ότι εξασφάλισε στους αγωνιστικούς χώρους την παραμονή της στην Πριμέρα Ντιβισόν, υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Από τη στιγμή λοιπόν που τα προβλήματα οικονομικής φύσεως είναι ανυπέρβλητα για τη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου, ο Εσκριμπά αποφάσισε να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του. Ο Ολυμπιακός τού έκανε μια εξαιρετική πρόταση, τόσο σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος όσο και το αγωνιστικό, καθώς ο 50χρονος προπονητής θα έχει την ευκαιρία να κοουτσάρει για πρώτη φορά στην καριέρα του ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά το ότι ο πρώην κόουτς της Ελτσε είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες, όπως η Χετάφε, προτίμησε τον πρωταθλητή Ελλάδος για τους λόγους που προαναφέραμε.

Είπαν τα καλύτερα Ρομπέρτο και Μποτία

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού φρόντισαν να ενημερωθούν για τον Εσκριμπά και από δύο παίκτες της ομάδας του Πειραιά που έχουν συνεργαστεί με τον 50χρονο τεχνικό. Ο λόγος για τον Ρομπέρτο και τον Μποτία, με τον πρώτο να έχει δουλέψει με τον Εσκριμπά στην Μπενφίκα (ήταν βοηθός του Κίκε Φλόρες) και τον δεύτερο να συνεργάζεται με τον Εσκριμπά στην Ελτσε. Αξίζει λοιπόν σημειωθεί ότι οι δύο παίκτες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον συμπατριώτη τους, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι μπορεί να προσφέρει ο Εσκριμπά, και αυτό φυσικά έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση της διοίκησης των πρωταθλητών Ελλάδος.

Πηγή: sentragoal.gr