Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2015 21:16

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αυξάνεται ο αριθμός των Ευρωπαϊκών του αγώνων

Γράφτηκε από τον

Ο Αστέρας με την περσινή του επίδοση στο Europa League μπήκε στην πρώτη δεκάδα αγώνων των ελληνικών ομάδων στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Πλέον, ο Αστέρας "φωτίζει" ακόμη πιο υψηλές θέσεις!


Η ομάδα της Τρίπολης με τις συνολικά 12 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις την περσινή αγωνιστική περίοδο (έξι στα προκριματικά και ισάριθμες στον όμιλο) έφτασε συνολικά τις 18 σε τρεις συμμετοχές στην Ευρώπη.
Ο αριθμός αυτών των αγώνων έφερε τον Αστέρα στην δέκατη θέση, ψηλότερα από ομάδες όπως η Ξάνθη και ο Ατρόμητος που με τέσσερις ευρωπαϊκές συμμετοχές παίξει έχουν λιγότερους αγώνες.
Η νέα αγωνιστική περίοδος θα φέρει τον Αστέρα ακόμα πιο ψηλά. Συγκεκριμένα, οι Αρκάδες με τους έξι εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς αγώνες που έχουν στον όμιλο του Europa League, θα φτάσουν τουλάχιστον τους 24 συνολικά σε τέσσερις ευρωπαϊκές συμμετοχές. Θα ξεπεράσουν, λοιπόν, την Λάρισα, που έχει 22 αγώνες σε 7 συμμετοχές.
Μάλιστα, αν ο Αστέρας περάσει τον όμιλο και προκριθεί στους "32" της διοργάνωσης, θα φτάσει τους 26 αγώνες του Ηρακλή (σε 7 συμμετοχές) στην 8η θέση! Αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό...
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι με την ευρωπαϊκή φόρα που έχει πάρει ο Αστέρας, είναι πιθανό τα επόμενα χρόνια να τον δούμε να βρίσκεται σε σύνολο αγώνων υψηλότερα από ελληνικές ομάδες που έχουν πολύ μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ιστορία από εκείνον.
Ο ΟΦΗ έχει 29 αγώνες (7 συμμετοχές), ο Πανιώνιος 35 αγώνες (8 συμμετοχές) και ο Αρης που είναι στην 5η θέση, έχει 50 αγώνες (σε 12 όμως συμμετοχές). Ο Αστέρας, λοιπόν, κυνηγά και αυτή τη διάκριση! Να βρεθεί στην πρώτη εξάδα και να αρχίσουμε να συζητάμε ακόμα και για την πρώτη πεντάδα!

Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Παναθηναϊκός: 267 αγώνες
Ολυμπιακός: 239 αγώνες
ΑΕΚ: 196 αγώνες
ΠΑΟΚ: 140 αγώνες
Αρης: 50 αγώνες
Πανιώνιος: 35 αγώνες
ΟΦΗ: 29 αγώνες
Ηρακλής: 26 αγώνες
ΑΕΛ: 22 αγώνες
ΑΣΤΕΡΑΣ: 18 αγώνες
Ξάνθη: 10 αγώνες
Ατρόμητος: 8 αγώνες
Αιγάλεω: 6 αγώνες
Παναχαϊκή: 4 αγώνες
Ολυμπιακός Βόλου: 4 αγώνες
Αθηναϊκός: 2 αγώνες
Καστοριά: 2 αγώνες
Απόλλων Σμύρνης: 2 αγώνες
Ιωνικός: 2 αγώνες
Πηγή: arcadiasports.gr