Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2015 22:49

ΑΛ. ΜΑΝΤΖΟΥΝΗΣ: "Θα είναι για πάντα τα λιοντάρια μου"

Γράφτηκε από τον

Η Κυπαρισσία άγγιξε την άνοδο στη Γ' εθνική, αλλά η Σπάρτη ήταν αυτή που άνοιξε… σαμπάνιες κάνοντας επική ανατροπή παρουσία 5.000 φιλάθλων στο προχθεσινό μπαράζ ανόδου στο Περιστέρι.


Το 2-0 στο 55' έγινε 2-3 στο 85' σ' ένα ματς που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όσων το έζησαν, όπως βέβαια και η φετινή μαγευτική πορεία της πρωταθλήτριας Μεσσηνίας.
Ο ΑΟΚ πήρε αήττητος τον τίτλο στην Α' τοπική, έκανε πέντε νίκες στα μπαράζ και έχασε στο τελευταίο λεπτό το εισιτήριο από μια ομάδα που στηρίζει οικονομικά ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού ΠΑΟ Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Η Κυπαρισσία είχε να αντιπαρατάξει φέτος ψυχή και έναν προπονητή που ζούσε με πάθος την κάθε στιγμή. 

Τι είπε στον Γιάχο

Ο Αλέξης Μαντζούνης  από μια απερισκεψία της στιγμής αποβλήθηκε από τον πάγκο στο 64' του μπαράζ και αυτό στοίχησε.
"Ζητάω συγνώμη αν αδίκησα την ομάδα, τον κόσμο και τον εαυτό μου με μια παρορμητική κίνηση. Ηταν στην ένταση της στιγμής για να προστατεύσω την ομάδα μου. Ηταν λάθος μου το αναγνωρίζω. Οι διαιτητές όμως έβγαλαν όλη την αυστηρότητα", λέει στο "Ν" ο Αλέξης Μαντζούνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είπε στο Γιάχο "Και αυτό φάουλ είναι κύριε Γιάχο", με τον ρέφερι του λέει πέρασε έξω και τον έμπειρο τεχνικό να του απαντά "Παίζουμε τη ψυχή μας, την ύπαρξή μας, κάνε μου μια παρατήρηση και όχι να με βγάλεις έξω με την πρώτη διαμαρτυρία".
Ο Αλ. Μαντζούνης εμφανώς συγκινημένος στη συνέχεια των δηλώσεων του ευχαριστεί τους παίκτες του για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν φέτος: "Ενα μεγάλο ευχαριστώ, ειδικά στους παίκτες μου. Αυτά που είχα στο μυαλό και στη ψυχή μου, τους τα μετέδωσα. Τους ευχαριστώ μέσα από τη ψυχή μου. Θα είναι για πάντα τα λιοντάρια μου. Ηταν η προσωποποίηση του Μαντζούνη μέσα από το γήπεδο. 
Ευχαριστώ το Θεό, γι' αυτή τη χαρά, την τιμή, την ευλογία που με αξίωσε και έζησα στον ΑΟΚ. Κάναμε ένα ονειρικό ταξίδι, μέσα από τη διαδικασία του πρωταθλήματος, τα μπαράζ και το νοκ - άουτ παιχνίδι. Προσπάθησα με ότι γνώσεις είχα και έβαλα και την ψυχή μου, μόνο για το καλό της ομάδας και όχι για τον εαυτό μου. Είναι άνθρωπος, μπορεί να έχω κάνει και λάθη. Ποτέ όμως με πρόθεση και εις βάρος της ομάδας μου".
Για τον προπονητή της Κυπαρισσίας το σημαντικό είναι ότι η ομάδα του βγήκε φέτος από τα μεσσηνιακά σύνορα και απόδειξη είναι ότι στο γήπεδο του Περιστερίου υπήρχαν πανό συμπαράστασης από την Ηλεία και άλλες περιοχές.
"Πιστεύω ότι συσπειρώσαμε όλη τη Μεσσηνία και μεγαλώσαμε τον ΑΟΚ. Κάτι τέτοιο δεν εξαγοράζεται με όλα τα ευρώ του κόσμου. Και αυτό πρέπει να είναι υποθήκη για το μέλλον με ή χωρίς Μαντζούνη. Σίγουρα είμαι πικραμένος και έχω απέραντη στενοχώρια γιατί όταν κερδίζεις 2-0, λες ότι έχουμε ακουμπήσει το όνειρο. Θέλω να κρατήσω όμως μόνο τα θετικά από φέτος".

"Είστε μάγκες, δεν τρέχει τίποτα"

Η απώλεια της ανόδου στη Γ' εθνική έφερε, όπως ήταν λογικό, μεγάλη στενοχώρια στα αποδυτήρια της Κυπαρισσίας. Η διοίκηση όμως μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες και το τεχνικό τιμ.
"Μπράβο σας, στα μάτια μας είστε μάγκες και πρωταθλητές. Δεν τρέχει τίποτα παιδιά", τους είπαν χαρακτηριστικά και το βράδυ μάλιστα τους έκαναν τραπέζι στην Πάρνηθα.
Να σημειωθεί ακόμα ότι και η ΕΠΣ Μεσσηνίας συνεχάρη με ανακοίνωσή της  την ομάδα της Κυπαρισσίας
"Η ΕΠΣ Μεσσηνίας συγχαίρει την Πρωταθλήτρια Μεσσηνίας ΑΟ Κυπαρισσίας, η οποία μετά από την μεγάλη πορεία στο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας και την κατάκτηση αυτού, την πολύ καλή πορεία στο μίνι Πρωτάθλημα Πρωταθλητών ΕΠΣ, δυστυχώς δεν μπόρεσε να κερδίσει την άνοδό της στη Γ΄ Εθνική, μετά από την ήττα με 2-3 από την Α.Ε Σπάρτης.  Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ Της ΕΠΣ Μεσσηνίας συγχαίρουμε την ομάδα μας, που απέδειξε το υψηλό επίπεδο, ποδοσφαίρου του Νομού μας".

Αποχαιρετιστήριο τραπέζι

Η Κυπαρισσία θα πραγματοποιήσει  την Τετάρτη την τελευταία προπόνηση της σεζόν και στη συνέχεια ο Αλέξης Μαντζούνης θα κάνει το αποχαιρετιστήριο τραπέζι στους παίκτες, με τους οποίους δέθηκε συναισθηματικά και για την ώρα είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει και την καινούρια περίοδο.