Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2015 17:32

Βαριά «καμπάνα» σε Σαρρή από τον ανακριτή

Γράφτηκε από τον
Βαριά «καμπάνα» σε Σαρρή από τον ανακριτή

Απαγόρευση εξόδους από τη χώρα, ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο κι εγγύηση 50.000 ευρώ επέβαλε ο ειδικός ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή.

 Η απολογία του Γιώργου Σαρρή στο γραφείο του ειδικού ανακριτή για θέματα διαφθοράς κράτησε συνολικά κοντά στις πέντε ώρες (υπήρξε και ένα διάλειμμα 50 λεπτών), με την πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να αρνείται από την πλευρά του όλες τις κατηγορίες. Ο κ. Σαρρής παρουσιάστηκε ενώπιον του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη, προκειμένου να αντικρούσει τις κατηγορίες που τον βάραιναν: για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις. Κατά την έξοδό του από το γραφείο του ειδικού ανακριτή, λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα, απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις Ανάλογη με την τιμωρία του Γιώργου Σαρρή, είχε επιβληθεί από τον ανακριτή στις 5 Ιουνίου και στον πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θεόδωρο Κουρίδη.

Σειρά παίρνει ο Μαρινάκης

Πλέον, μετά τον Γιώργο Σαρρή, σειρά παίρνει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θα απολογηθεί την Πέμπτη (18/6). Το ζητούμενο αρχικά στην αυριανή διαδικασία, είναι εάν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζητήσει αίτημα εξαίρεσης του ειδικού ανακριτή, κ. Ανδρεάδη, όταν βρεθεί ενώπιων αυτού. Ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων» κατηγορείται για: 1. ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, 2. ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης, 3.ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία, 4. κατ' εξακολούθησε δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις. 5. Απάτη. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη θα κλείσουν οι απολογίες των 33 κατηγορούμενων στην υπόθεση.

Πηγή: sentragoal.gr