Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2015 20:51

Πιο ελκυστικό το κύπελλο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Με το κύπελλο θα ξεκινήσει και φέτος η ποδοσφαιρική δράση στην Μεσσηνία.

Στις 22-23 Αυγούστου θα έχουμε την πρεμιέρα της διοργάνωσης που φέτος θα έχει κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Αφού θυμίσουμε ότι και φέτος είναι υποχρεωτική η συμμετοχή για τις ομάδες της Α' και της Α1 τοπικής, το πρώτο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι αγώνες πλέον θα είναι νοκ - άουτ, με μοναδική εξαίρεση τους ημιτελικούς, όπου θα χρειαστούν διπλά παιχνίδια για να αναδειχθεί το ζευγάρι που θα διεκδικήσει το τρόπαιο.
Πέρυσι υπήρξαν πολλά παράπονα για τα διπλά παιχνίδια που βάρυναν πολύ το πρόγραμμα των ομάδων. Επιπλέον, τα διπλά ματς ήταν αποτρεπτικά για τις ομάδες της Β' και Γ' τοπικής που γνώριζαν ότι είχαν μηδαμινές ελπίδες να προχωρήσουν. Η φετινή αλλαγή ίσως οδηγήσει περισσότερες ομάδες των μικρών κατηγοριών να δηλώσουν συμμετοχή.
Το δεύτερο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι, μετά την πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ, ο κυπελλούχος Μεσσηνίας θα λάβει μέρος στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας με ένα τεράστιο κίνητρο. η ομάδα που θα φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου θα εξασφαλίσει αυτόματα την άνοδο για την Γ' εθνική, κάτι που δεν μπορούν να αγνοήσουν οι πιο δυνατές και φιλόδοξες ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων σε όλη τη χώρα.
Μετά από όλα αυτά, ελπίζουμε ότι φέτος στο κύπελλο Μεσσηνίας θα έχουμε περισσότερες συμμετοχές ομάδων και επιπλέον όλοι θα το αντιμετωπίσουν με μεγάλη σοβαρότητα.