Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 15:56

Μάρκο Σίλβα: «Περήφανος που ήρθα τώρα στον Ολυμπιακό»

Γράφτηκε από τον

Ο Μάρκο Σίλβα παρουσιάστηκε από τον Ολυμπιακό, με τον Πορτογάλο να δηλώνει ότι δεν επηρεάστηκε από την κρίση στην Ελλάδα. Δεν του αρκούν οι τίτλοι, θέλει και πολύ καλό ποδόσφαιρο.



Ήρθε, ανακοινώθηκε και τώρα παρουσιάστηκε. Και επίσημα πλέον, ξεκινά η εποχή Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό, με τη διοικούντες την ομάδα να τον παρουσιάζουν στα γραφεια της Πλατειας Αλεξάνδρας παρουσία του Τύπου. Μάλιστα, το γεγονός κάλυψε και πορτογαλικό Μέσο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε περήφανος για το γεγονός ότι ήρθε στον Ολυμπιακό σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Παράλληλα τόνισε ότι αυτό που θέλει είναι να παίζει καλή μπάλα η ομάδα του.

«90.000.000 ευρώ σε φόρους έχει δώσει ο Ολυμπιακός, καλό θα είναι οι Αρχές να ψάξουν πόσα έχουν δώσει ή όχι οι άλλες ομάδες», τόνισε ο Γιάννης Βρέντζος μεταξύ άλλων.

Την εκδήλωση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:30 προλόγισε ο Κωνσταντίνος Καραπαπάς, δίνοντας το λόγο στη συνέχεια στον Γιάννη Βρέντζο.

«Καλησπέρα σε όλους στην παρουσίαση του νέου προπονητή του Μάρκο Σίλβα και επ' ευκαιρία μιάς και είναι η πρώτη συνάντηση για τη νέα περίοδο είναι μαζί μας ο Μιχάλης Κουντούρης και ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Ο Μάρκο Σίλβα ένας από τους σημαντικότερους προπονητές στην Πορτογαλία και από τους ανερχόμενους στην Ευρώπη ήταν εξαρχής η πρώτη μας επιλογή γιατί η καριέρα του, οι επιτυχίες που είχε και το προφίλ του ταιριάζουν απόλυτα. Πριν περάσω τον λόγο να ζητήσω από τον Κουντούρη και τον Γεωργάτο δύο λόγια», είπε ο Γιάννης Βρέντζος.

Ο Μιχάλης Κουντούρης είπε:

«Γεια μας από μένα. Να καλωσορίσω τον νέο τεχνικό. Δεν έχουμε να πούμε πολλά γιατί είναι νωρίς. Με τα λίγα που είπαμε πως είναι ένας νέος, μοντέρος και έξυπνος προπονητής. Εμείς θα πρέπει να τον βοηθήσουμε στην προετοιμασία και με τα εργαλεία που πρέπει».

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος στάθηκε στη δύναμη που σου δίνει το μεγαλείο του συλλόγου:

«Να καλωσορίσω τον προπονητή. Οι περισσότεροι με ξέρετε. Είμαι πολλά χρόνια εδώ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτόν τον σύλλογο. Το πως είναι να φοράς την φανέλα και να μπαίνεις στον Ρέντη και στον Καραϊσκάκη. Σου δημιουργείται ένα συναίσθημα και μία μεγάλη περηφάνεια. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Κάθε μέρα γίνονται τεράστια έργα. Στις Ακαδημίες δεν είχα δει ποτέ ανάλογα έργα. Και αυτό είναι το σημαντικό από την ΠΑΕ. Ο προπονητής μας θα έχει την απόλυτη στήριξη και την βοήθεια από όλους. Εάν είμαι εδώ σε αυτήν την θέση είμαι γιατί όλοι μου έδειξαν το πόσο αγαπημένοι είμαστε και να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Και επειδή είμαι της ίδιας λογικής με τον Μιχάλη. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια αλλά οι πράξεις και η δουλειά. Από χθες ξεκινήσαμε με δουλειά είτε με τα λάθη είτε με τα σωστά και να βοηθήσουμε την ομάδα».

Ο Μάρκο Σίλβα, αρχικά είπε:

«Στη συνέχεια στάθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού και την ευθύνη την οποία αναλαμβάνει ώστε η ομάδα να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα και να έχει μια καλή πορεία στην Ευρώπη: «Καλησπέρα σε όλους. Να απολογηθώ που δεν μιλάω ελληνικά αλλά στην γλώσσα μου. Περήφανος που θα δουλέψω εδώ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και στην Ευρώπη και νιώθω χαρά και περηφάνεια που είμαι εδώ. Ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη και θέλω να την ανταποδώσω με την δουλειά που θα κάνω. Θέλω να προσθέσω πως γνωρίζω πολύ καλά την ευθύνη που υπάρχει. Θα προσπαθήσω με όλα τα μέσα για να βελτιωθεί αυτός ο σύλλογος. Για τους στόχους που όπως όλοι ξέρουμε είναι οι τίτλοι στην Ελλάδα και πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη».

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Η άποψή του για τις μετεγγραφές αεροδρομίου που περιμένει ο κόσμος της ομάδας: «Όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό καταλαβαίνουν πως θέλουν να έρχονται παίκτες που να μπορούν να βοηθήσουν. Σημασία οι παίκτες όταν φεύγουν να είναι πιο διάσημοι απ' όταν ήρθαν» και στη συνέχεια τόνισε:

«Δεν πιστεύω πως θα ζητήσω κάτι άλλο από τους παίκτες να τα δίνουν όλα και να συνεχίσουν για το καλύτερο δυνατό", επισημαίνει ακόμα ο Σίλβα που ξεκαθάρισε πριν πως θέλει επιθετικό και καλό ποδόσφαιρο στον σύλλογο».

Για την πορεία του που είναι ανοδική και το εάν μίλησε με Ζαρντίμ και και Περέιρα: «Με τον Ζαρντίμ δεν έχω μιλήσει. Με τον Περέιρα ναι. Είπαμε κάποια πράγματα. Ένας προπονητής θέλει πάντα να βελτιώνεται και νιώθω πολύ χαρούμενος που κάνω πλέον το επόμενο μεγάλο βήμα και που έχω τις κατάλληλες συνθήκες και τα εφόδια για προχωρήσω»

 Τις δύσκολες συνθήκες στην Ελλάδα και τα μεταγραφικά: «Καταλαβαίνω την κατάσταση και παρακολουθώ με αγωνία τις εξελίξεις. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Εμένα δεν με επηρέασε καθόλου αυτό. Στην απόφασή μου. Αντίθετα νιώθω περήφανος που ήρθα εδώ σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση».

 Βρέντζος: "Σίγουρα τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα θέμα στις συζητήσεις επειδή υπάρχει αβεβαιότητα. Είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε τα εχέγγυα να προχωρήσουμε και απόδειξη είναι πως ο Μάρκο είναι εδώ. Η πρώτη δυσκολία είναι πως ενώ εδώ έχουμε κρίση το ποδόσφαιρο έξω ανθεί. Μία μικρομεσαία αγγλική ομάδα έχει περισσότερα έσοδα εμπορικά και από χορηγούς και από όλες τις ομάδες μαζί στην Ελλάδα. Το δεύτερο είναι το φορολογικό καθεστώς. Ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθεί να φέρει μεγάλους παίκτες η φορολογία εδώ είναι υψηλή και δεν δίνει κίνητρα ή παροχές σε παίκτες. Είναι 50% πάνω και περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του μπάτζετ. Εμείς τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει 90 εκατ. ευρώ σε φόρους. Ας δουν και οι άλλες ομάδες τι έχουν δώσει και τι όχι".
 
Για την 2η ομάδα: «Φυσικά και θα βλέπω την 2η ομάδα. Θα παρακολουθώ την ομάδα και όποιος ξεχωρίζει και θα μπορεί να βοηθήσει θα τον έχουμε μαζί».
 
Στην συνέχεια παρενέβη ο Γεωργάτος για να ξεκαθαρίσει πως πρώτη ομάδα και Ακαδημία είναι ένα.
 
Για τους προκατόχους του από Πορτογαλία: «Όχι δεν με απασχολεί αυτό. Τι έγινε. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις ο Ζαρντίμ και ο Περέιρα. Ο πρώτος έφυγε στην μέση της χρονιάς και ο άλλος πήρε τίτλους. Εγώ έχω την δική μου προσέγγιση. Πιστεύω στην δουλειά και στην προσπάθεια της ομάδας για τις επιτυχίες».
 
Για τα παιδιά του Ολυμπιακού: «Ναι. Είναι κάτι που θέλω να κάνω. Να δούμε τα δικά μας παιδιά. Ήταν ένα στοίχημα στην Σπόρτινγκ. Το έκανα και εκεί. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και εδώ. Δεν είναι απλό. Δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό από την μία ημέρα στην άλλη και να γεμίζεις με παιδιά της Ακαδημίας την πρώτη ομάδα».
Πηγή: gazzetta.gr